Jordal – Status og fremdrift

Jordal kunstgressbane under bygging

Snart 5 år er gått siden høsten 2016 da Trolls ble fratatt hjemmebanen sin, ettersom kommunen trengte banen til anleggsplass og midlertidig ishall under byggingen av nye Jordal Amfi. Den gang ble det forespeilet en byggetid på 1,5 år (!), men utfordringer i byggeprosessen gjorde at prosjektet stadig ble utsatt.

I 2020 ble imidlertid Amfiet endelig ferdigstilt, og nye Jordal Amfi ble innviet i Oktober i fjor.
Uteområdet rundt amfiet har også fått seg en oppgradering, og den mye omtalte Hovinbekken (norges dyreste bekk?) ligger nå oppe i dagen og kan nå beskues i all sin prakt. For de som liker sånt.

Deler av Hovinbekken i fremkant av banen

Men du som leser dette er antagelig mindre opptatt av bekk, og mer opptatt av bane. Så hva skjer egentlig med kunstgressbanen på Jordal, og når kan det spilles fotball der igjen?

Da undertegnede var på befaring i påsken så banen slik ut. Den midlertidige ishallen er fjernet, men bortsett fra det er det lite som tilsier at det kan spilles fotball der på en stund.

Vi kontaktet derfor Trolls for å høre hva som er fremdriftsplanen for kunstgressbanen per dags dato. De kunne fortelle at fase 1 med planlegging, prosjektering og kontraktfesting av entreprenører for kunstgressbanen skal foregå i perioden juni – september i år. Videre er det planlagt oppstart av arbeidet med banen 15. oktober, med planlagt ferdigstillelse vår 2022. Ingen fotball på Jordal i år heller med andre ord, men vi får nok en gang krysse fingrene for at tidsskjemaet holder, og at banen står klar til vårsesongen i 2022.

De gode nyhetene i denne sammenhengen er at det er bevilget penger til undervarme på kunstgressbanen.
Det hører med til historien at undervarmen plutselig forsvant fra Oslo kommunes budsjetter for 2021, men etter iherdig jobbing gjennom høsten 2020 fra lokale ildsjeler, engasjerte lokalpolitikere, idrettslaget Sterling og ikke minst Trolls ble det gjennomslag for å bevilge penger til undervarme likevel.
Dette gir et kjempeløft for banen, og er naturlig nok positivt for både lokalmiljøet, Trolls og resten av fotball-norge, da det blir en ekstra bane tilgjengelig for seriekamper tidlig på året og sluttspillkamper på senhøsten.

Det er imidlertid usikkert om klubbhuset til Trolls blir pusset opp som planlagt, det er avhengig av at det blir penger igjen fra den totale potten på 78 millioner som ble bevilget. Pengene skal fullfinansiere kunstgressbane og ny skatepark i betong, og dersom det er penger til overs går dette til oppussing av klubbhus.
Dette skjer da tidligst i 2022.

Så på tross av at det har tatt uendelig lang tid, så har vi trua på at det ferdige resultatet blir skikkelig bra.
Området i sin helhet har fått seg et ansiktsløft, og når alle prosjekter er ferdigstilt blir det nok et veldig trivelig sted å være. Vi gleder oss!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x