Jordal utilgjengelig for amerikansk fotball helt til høsten 2019!?!

Tidligere i dag ble det sluppet en pressemelding fra Kultur- og Idrettsbygg i Oslo kommune. Der signaliserer man at Nye Jordal Amfi blir hele 1 år forsinket kontra hva som har vært offisiell informasjon hittil. Det vil i tilfelle bety at Jordal Amfi, og trolig også kunstgressbanen for amerikansk fotball, er utilgjengelig helt frem til høsten 2019.

Tidligere har indikasjonene vært at Vålerenga Trolls, som har klubbhus ved Jordal kunstgress og er en flittig bruker av anlegget, mister banen sin for to sesonger. Med det nye tidsestimatet vil det bli ytterligere en sesong!

 

Pressemelding og betydning

Pressemeldingen fra Oslo kommune Kultur- og Idrettsbygg KF sier riktignok ikke noe rent konkret om kunstgressbanen, men det hersker liten tvil om at tidsestimatet vil få tilnærmet lik konsekvens for Trolls som den gjør for brukerne av selve ishockeyhallen Jordal Amfi. Trolls er da også nevnt spesifikt med dette budskapet i pressemeldingen, hvor et av sitatene er:

Etter at vi nå har mottatt informasjon om forsinkelsen, vil vi gå i dialog med brukerne for å finne gode, midlertidige løsninger og så langt som mulig minimere ulempene i den utvidede byggeperioden, sier direktør Gerd Robsahm Kjørven i Bymiljøetaten.

Det står pr. i dag en treningshall for ishockey på deler av kunstgressbanen, i tillegg til at andre deler av den er direkte berørt av selve anleggsarbeidet.

Som sitatet ovenfor viser er brukerne -som Trolls- ikke varslet i forkant av pressemeldingen, noe Vålerenga Trolls er veldig klare på via sin egen Facebook-side i dag:

Heller ikke Vålerenga Ishockey virker nevneverdig imponert over kommunikasjon eller prosjekt, og Dagsavisen siterer deres daglige leder Gunnar Thøgesen på følgende:

– Vi har flere ganger forsøkt å få et klart svar fra kommunen om tidspunktet for ferdigstillelse. Så sent som i begynnelsen av september fortalte kommunen oss at de fortsatt jobbet for en ferdigstillelse i løpet av 2018. Det kommer derfor som et sjokk på oss at den nå er utsatt med et helt år, sier daglig leder Gunnar Thøgersen i Vålerenga.

At informasjonsflyten til brukerne er såpass dårlig er nok ikke uventet, men samtidig noe Oslo kommune med fordel kan ta til etterretning og gjøre endringer på bakgrunn av.

 

Jordal – historisk arena for amerikansk fotball

Jordal kunstgress, som er hjemmebanen til Vålerenga Trolls, er en av Norges aller viktigste arenaer for amerikansk fotball. Ingen stadion har sett så mange NM-finaler som Jordal, som også har fungert som hjemmebane for andre lag, landslagskamper og samlinger av forskjellig slag. Vi er trygge å at ingen annen norsk bane har vært åsted for så mange kamper i amerikansk fotball som det Jordal kunstgress har.

Frustrasjonen har vært stor for Vålerenga Trolls siden banen ble fratatt dem i fjor, og bekymringen for å ikke kunne komme tilbake har ulmet under overflaten. Man har hatt (og har) midlertidige løsninger via andre baner, og mange av Vålerenga Trolls sine hjemmekamper går nå på Frogner stadion. Det, samt andre treningsfasiliteter enn de man har like ved klubbhuset på Jordal, er likevel ikke noe fullgodt og varig alternativ til Jordal kunstgress.

Konsept-tegninger og videoer av hvordan nye Jordal skal bli gir klare indikasjoner om at kunstgressbanen skal bestå, og vi vil tro at Vålerenga Trolls og amerikansk fotball har en plass der også etter 2019, men det er samtidig ingen dum idé for både klubben og forbund å følge opp dette underveis for å sikre at ingen sniker inn andre planer på vegne av vår idrett underveis.

Slik er det tenkt at Jordal skal se ut når byggeperioden er over:

Slik ser det ut i dag:

Foto: Kultur- og Idrettsbygg KF

Du kan følge byggearbeidet via webkamera, som du finner her. Webkameraet er rettet mot der hallen skal stå, ikke kunstgressbanen.

 

Årsak og informasjon

Bakgrunnen for den nå varslede forsinkelsen er i følge Oslo kommune at grunnarbeidene er vanskeligere enn først antatt, og skaper betydelige forsinkelser i arbeidet. Når man i tillegg kom 3 måneder senere i gang med anleggsarbeidet enn først forutsatt, så sier det seg selv at betydningen for idrettene som har Jordal som sitt hjem, er ekstra stor.

Kultur- og Idrettsbygg arrangerer et åpent informasjonsmøte om forsinkelsene onsdag 4.oktober kl. 17-18, hvor de også svarer på spørsmål underveis. Møtet er i følge innkallelsen basert på et ønske fra prosjektet om å informere naboer og andre interessenter. Kanskje er det en idé for berørte parter å troppe mannsterkt opp for å vise at dette er et tema som treffer mange? Informasjon om møtet 4.oktober finner du her:

Møtet finner sted i brakkeriggen på Jordal.

 

Våre tidligere saker om dette emnet:

 

 

Hat tip: Gaute Tesli

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x