Josh Freeman til FXFL: Var dette en del av planen da?

Josh Freeman TB Bucs

Tidligere i uka ble det kjent at QBen Josh Freeman denne høsten blir å finne hos FXFL-laget Brooklyn Bolts. FXFL er en liten liga med kun 4 lag som satser på å være et utstillings-vindu for spillere som vil spille i NFL. Det er nok en drøm for mange mindre ligaer å være på det nivået, men FXFL lyktes også med det i sin første sesong, 2014. Kan det være redningen for et av de store QB-håpene fra noen år tilbake, som ramlet ut av NFL etter å ha vist helt andre takter enn å være god nok…?

Freeman ble draftet som #17 i 1.runde av 2009-draftet av Tampa Bay Buccaneers. Han fikk spilletid allerede i rookie-sesongen, og så til tider lovende ut selv om statistikkene i ettertid ikke akkurat var særlig imponerende. I 2010 imponerte han imidlertid også der, og i en fabelaktig sesong hadde han 25 touchdowns mot kun 6 interceptions.

Josh Freeman - 2010 Highlights

 

Vi snakker faktisk om den QBen i Tampa Bay sin historie som har kastet for flest touchdowns (80). Før 2011-sesongen var Freeman rangert blant NFLs 100 beste spillere. Om man utelukkende ser på akkumulerte statistikker, så er det QBer som burde vært ute av NFL lenge før Josh Freeman.

Josh Freeman NFL stats

Det er ikke slik det fungerer. For det første viste Freeman varierende form de kommende sesongene etter 2010, og for det andre krasjet han med både sin nye hovedtrener Greg Schiano (kom inn i 2012), og samtidig lagkameratene. Skjønt; det sistnevnte hersker det tvil om. Onde tunger vil ha det til at Schiano sørget for mye av motgangen Freeman fikk i fleisen mellom 2012 og 2013-sesongene. Resultatet? Freeman selvdestruerte, først hos Tampa Bay, og deretter etter å ha havnet hos Minnesota Vikings når Buccaneers kuttet ham et godt stykke ut i 2013-sesongen.

Det skulle bli det siste av spilletid Josh Freeman fikk i NFL, ihvertfall så langt. I 2014 var han en periode hos New York Giants, uten å engang lykkes godt nok til å ende opp i training camp. I 2015 gikk turen videre til Miami Dolphins, men han endte opp med å bli kuttet 4.september. I det minste har han vært på treningsfeltet i NFL lengre enn sin nemesis Greg Schiano, som fikk sparken etter 2013-sesongen. Det sistnevnte var det ikke så mange som var lei seg for.

Josh Freeman på trening hos Brooklyn Bolts FXFL
Freeman på trening tidligere denne uka. Foto: Brooklyn Bolts

FXFL; siste stopp?

Nå er det altså FXFL som står for turen for Josh Freeman sitt vedkommende. Det var nok ikke slik han så for seg fremtiden når han i 2009 stod på draftpodiet og holdt opp en Tampa Bay-lagskjorte sammen med alles favoritt-commissioner Roger Goodell.

Freeman selv indikerer at han vil gjøre alt som trengs for å fortsatt spille fotball, og for å få en ny sjanse i NFL. Det virker som om han ser på FXFL som det vinduet ligaen satser hardt på å være. Han er fortsatt bare 27 år gammel, så om han gjør sine saker bra i FXFL burde muligheten for å ende opp på en NFL-roster igjen være tilstede. Nåløyet er lite, men oppsiden med en spiller som Freeman er i grunnen ganske stor. Samtidig; for Freeman er det en betydelig risiko å spille for et lag som Brooklyn Bolts. Lykkes han ikke med å dominere FXFL, så skal det mye til om ikke NFL-døra lukkes og låses.

Josh Freeman har falt dypt, og langt unna den drømmen han engang bar på. ESPN lagde en E:60-episode om Freeman for et par år siden -mens han fortsatt var hos Tampa Bay- som gir deg Josh Freeman sin historie i løpet av 10 minutter. Den er virkelig verdt å få med seg, og gir samtidig grobunn for en del refleksjon rundt hvordan arbeidsforhold og respons på det, kan gi vidt forskjellige karriereløp. Det gjelder for de fleste av oss, og beviselig også Josh Freeman:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x