En tidlig kikk på QB-håpene i 2016-draften

NFL-sesongen er kun et par uker gammel, men frustrasjonen over manglende prestasjoner får allerede enkelte tilhengere til å rette blikket mot college-fotballen og neste års draft. Hva finner man der, mon tro?

La oss først påpeke at også college-sesongen er i sin spede begynnelse. Tradisjonen tro vil bildet over håpefulle og aktuelle QBer endre seg ikke bare utover sesongen, men også i kjølvannet av den. Prestasjoner på banen, personligheter utenfor banen, fysiske egenskaper, kjente og ukjente skadesituasjoner, de utroligste statistikker, og mye, mye mer vil spille inn når NFL-lagene sine speidere og trenere, samt media sine forståsegpåere, skal evaluere og spekulere i hvem som er den neste Andrew Luck – og hvem som er den neste JaMarcus Russell.

Vi tar i denne artikkelen en kikk på de største håpene slik bildet tegner seg nå. Vi gir deg highlight-filmer av dem, men vi legger også med noe annet og langt mer interessant: Kampfilm av samtlige kastespill hver enkelt QB har gjort i 1 hel kamp, samt løpene de har.

Undertegnede er vant til å bruke store deler av høsten til å gå igjennom kampfilm for rekruttering til spill i Europa, og selv om det som regel er med tanke på spillere som er noen hakk under de aller fremste NFL-prospektene i nivå, så er prinsippene mye av det samme: De aller fleste kan se bra ut på highlights eller enkeltspill som dras frem for å illustrere hva de kan gjøre på sitt beste. Det er når man ser hele kampfilmer (eventuelt alle spill vedkommende har deltatt på i en kamp; i filmene vi presenterer her mangler altså løpespillene i stor grad), og gjerne 2-3 tilfeldig valgte kamper, at man begynner å få et visst innblikk i hva spilleren faktisk står for. Det er nemlig ikke slik at kamper består av høydepunktene; resultatene kommer gjennom å minimere antallet feil og maksimere hva man får ut av hvert enkelt spill.

NFL sine speidere er selvsagt langt grundigere enn «bare» det. De har også betalt deretter, og vet nok en ting og to om spillerne som ikke fanges opp av en mer overfladisk titt. I vår oversikt nedenfor gir vi deg allikevel en del matnyttig informasjon. Vi gjør spesielt oppmerksom på at dette ikke er en rangering av QBer i college, men QBer i college opp mot NFL-draften; det er vesentlige forskjeller på de to tingene selv om det gjerne er korrelasjon mellom noe av kvalitene en QB viser på college og hvor han kan ende opp i draften. Kikk gjerne tilbake på denne om noen år og sammenlign med hvordan det eeeegentlig endte opp! 😉

 

RUNDE 1-PROSPEKTENE

jared-goff-california-bears

#1
Navn: Jared Goff
Skole: Cal
Klasse: Junior (m.a.o. er det ikke 100% sikkert han er i draftet 2016…)
Høyde/vekt: 193cm/95kg (6’4/210)
Andre kjente NFL QBer fra samme skole siste 10 år: Aaron Rodgers
Kommentar: Jared Goff er gjengangeren når det skal snakkes om dagens college-QBer og hvem som er sikre kort også på NFL-nivå. Goff startet college-karrieren solid, og hvordan han presterte å ende med 18 TDs og 10 INTs i en sesong hvor Cal vant 1 kamp og tapte 11 er tildels ufattelig. Det sier nok litt om et forsvarsspill som ikke helt hang i sammen (kun 3 av 12 kamper slapp de inn mindre enn 40 poeng, og i samtlige av de 3 var det også 30 poeng eller mer..), og et angrep som ikke scorte nok til å oppveie for det. Allikevel hadde altså Goff respektable statistikker i sitt første møte med college-fotballen. Det var i forfjor. I 2014 ble det 5 seire og 7 tap, og Jared Goff må kunne sies å være en viktig årsak til det steget i riktig retning. Andre årsaker var en forbedring i forsvarsspillet, og -totalt sett- svakere motstandere enn i 2013. La oss se på statistikkenes tale når det gjelder Goff:

Jared Goff - passing stats CFB

Det er ingen tvil om at Goff er et spennende prospekt. Det er imidlertid også alt han er i forhold til NFL så langt; et prospekt. For å være ærlig er han del av et svakt QB-kull (NB! Mange andre mener derimot at dette er et sterkt QB-kull, men da siktes det primært til bredden kontra fjoråret), og et spørsmål blir derfor om han er overvurdert fordi han blir rangert høyt mot en rekke spillere som du ikke husker navnet på om 5 år. Det er mye positivt å si om Goff, men det er på ingen måte et ferdig produkt i form av en kar som er klar til å starte i NFL fra dag én. På den annen side har han fått gjøre nettopp det på college, noe han både har respondert bra på, og noe som har gitt ham en solid erfaringsmessig ballast.

Positivt: Særdeles godt overblikk/stor spilleforståelse, meget god kasteteknikk (som gir rask release og velositet på ballen), god nok armstyrke, solid fotarbeid og «pocket awareness». Flink til å bli kvitt ballen raskt under press; samtidig kald under press. Bra størrelse (men kan tåle å legge på seg litt mer muskler).
Negativt: Kan ikke løpe som Michael Vick, Steve Young eller Randall Cunningham; ingen særlig trussel til å løpe selv. Presisjon er ikke så fantastisk som man skal ha det til, på tross av kasteteknikken. Tendens til å kaste av bakfoten til tider.

Highlights:

En kamp – Jared Goff vs. USC (2014)

Jared Goff vs USC (2014)

Noen andres tanker om Jared Goff:
CBS Sports
Bleacher Report
Sporting News

 

connor-cook-michigan-state

#2
Navn: Connor Cook
Skole: Michigan State
Klasse: Senior
Høyde/vekt: 193cm/100kg (6’4/220)
Andre kjente NFL QBer fra samme skole siste 10 år: Drew Stanton, Brian Hoyer, Kirk Cousins
Kommentar: Cook og Goff har mer enn høyde og tilnærmet lik vekt som likheter. Det kunne vært interessant å se dem spille i hverandres offenser for å se hvor lett/vanskelig det hadde vært å se forskjellen da. Connor Cook blir til tider benevnt som en «game manager»-type QB. Etter å ha sett en del film av ham lurer vi på hvorfor; han er ikke noe mer eller mindre det enn Goff, men han spiller i et annet system som gir sine utslag.

Om vi ser på det Cook bidrar med i form av egne evner, så har han mye for seg. Evnen til å lese spillet gir imidlertid grunn til bekymring, og vil være en faktor som NFL-lagene gir en del fokus når de prøver å finne ut hva Connor Cook kan gjøre på neste nivå. Cook spiller på et bedre lag enn Goff, og han ble heller ikke kastet rett til ulvene i sitt første møte med college-nivået: Fra han kom til Michigan State og til han var starter gikk det 2 år. Når han først fikk sjansen som redshirt sophomore i 2013 så det ganske habilt ut, og statistikken i hans to sesonger som startende QB for MSU indikerer meget jevn produksjon. Om vi brekker det ned på hver enkelt kamp er bildet mer nyansert, men det er verdt å merke seg at Cook produserer bra også mot gode motstandere. Der han imidlertid ikke overbeviser så sterkt, er i % completions. Å snitte 60% eller mer completions pr. pasning på college er ofte en indikasjon på om QBer lykkes på neste nivå eller ei. Cook er ikke så langt unna med sine i overkant av 58%, men han er altså under. Og dét er han jevn på. Allikevel; det putter ham i kategori med Jay Cutler, Colin Kaepernick, Matthew Stafford og Matt Ryan. Det er ikke fullstendig ekskluderende, med andre ord.

Cook er ellers bevegelig nok, men ingen mester til å løpe selv. Han har allikevel klart bedre statistikk enn Goff på akkurat det punktet, uten at noen av dem bør bruke tiden på å skryte av akkurat den delen av spillet sitt.

Positivt: Bra fotarbeid, bra mekanikk/kasteteknikk, rask release. Dyktig på play-action. Som regel flink til å lese spillet. Bra størrelse, med litt å gå på vektmessig. Presise kast, selv om completion % kan hevdes å tilsi mer å hente her. Solid armstyrke. Tåler en trøkk.
Negativt: Tar unødige sjanser. Ingen trussel på løp. Tar av og til et ekstra steg på ett-stegs kast, så fotarbeidet er ikke alltid bra (og det steget er kritisk på ett-stegs kast!). Ikke alltid like imponerende under press. Stirrer til tider receivere i senk. Ikke valgt til kaptein av lagkameratene i år; hva sier det om ham som leder og person…et moment verdt å bli bedre kjent med.

Highlights:

Connor Cook || Best QB in Draft || Michigan State

En kamp – Connor Cook vs. Oregon (2015):

Connor Cook (Michigan State) vs. Oregon (2015)

Noen andres tanker om Connor Cook:
Philly Voice
Grantland
Sporting News

 

RUNDE 2-3

Cody Kessler

#3
Navn: Cody Kessler
Skole: USC
Klasse: Senior
Høyde/vekt: 185 cm/ 97 kg (6’1/215)
Andre kjente NFL QBer fra samme skole siste 10 år: Matt Cassel, Matt Leinart, Mark Sanchez, Matt Barkley
Kommentar: Kessler er inne i sin tredje sesong som starter for USC, i en karriere som er undervurdert. Han har gjort det sylskarpt, og det er vanskelig å se for seg at han ikke kommer til å stige i vurderingene jo nærmere man kommer draften hvis han opprettholder noenlunde samme kvalitet som de siste par årene. Om han tar det hele et steg videre, så er han snart oppe og snuser på 1.runde-status. Med nesten 70% completions sier det seg selv at vi snakker om en kar som kan kaste ballen, og som kan gjøre de fleste kastene på en superb måte.

Som pocket passer er han en av de mest spennende spillerne i 2016-draften; om man er på jakt etter en spiller som også kan løpe noen hundre yards pr. sesong – ja, da er dette feil mann. Som så mange andre av årets QBer, er Kessler først og fremst en spesialisert kastemaskin. Ikke at han er fullstendig ubevegelig, men du kan glemme read option, speed option og den slags angrepsformer. Det er forsåvidt greit nok; det er sjelden at NFL-lag er villige til å risikere en startende QB til et offense som inneholder det uansett.

Positivt: Mest NFL-klare QB av samtlige. Bra teknikk, solid arm, presisjon, føler press og beveger seg bra i pocket. Godt fotarbeid. Lang erfaring som starter mot solid kvalitet, og med gode resultater å vise til. Gjør sjelden virkelig store blemmer.
Negativt: Begrenset bevegelighet utenfor pocket. Greit at han har gode resultater mot solid kvalitet, men en betydelig majoritet av TDs og yards har kommet mot de svakere lagene USC har møtt. Omringet av svært mye talent; vanskelig å si hvor mye det betyr for Kessler sine statistikker kontra det andre QBer med dårligere talent rundt seg kan få til. Størrelse ikke ideell, selv om det er overkommelig.

Highlights:

En kamp – Cody Kessler vs. Colorado (2014):

Cody Kessler vs. Colorado (2014)

Noen andres tanker om Cody Kessler:
Grantland
Philly Voice
NFL.com

 

gunner-kiel-ncaa-football-miami-ohio-cincinnati-850x560

#4
Navn: Gunner Kiel
Skole: Cincinnati
Klasse: Junior
Høyde/vekt: 193 cm/ 98 kg (6’4/215)
Andre kjente NFL QBer fra samme skole siste 10 år: Ingen.
Kommentar: Kanskje det beste navnet, men hva betyr vel det når det skal produseres? Fint lite. Kiel har en lang og spesiell college-historie. Han har hoppet skoler fra det øyeblikk han ble rekruttert, men etter først å ha flørtet med Indiana og LSU og deretter endt opp på Notre Dame, så er det hos Cincinnati han har fått spilletid. Fjoråret var første gangen det største QB-håpet fra high school-årgangen 2011 så banen, og han viste svært gode takter på tross av å spille på et mindre talentfullt lag:

Gunner Kiel - statistikk cfb

I år startet han ganske greit, men en hodeskade tidligere i uka gir grunn til bekymring. Ender karrieren hans før den egentlig kom skikkelig i gang? Vi får ikke håpe det, men det spørs om ikke mulighetene hans til å bli draftet høyt tok en aldri så liten smell når hodet hans tok en smell natt til fredag. Kanskje overdriver vi det litt fordi det er så nært i tid, men det er ikke første gang Kiel sliter med kilevinker.

Positivt: God spilleforståelse, bra bevegelighet i pocket; føler press på en god måte. Bra kasteteknikk, presisjon. Har de fysiske forutsetningene for å lykkes
Negativt: Har vist seg skadeutsatt både i 2014 og 2015. Forholdsvis lite erfaring; viser igjen gjennom å til tider stirre i senk receivere, være for forutsigbar i valgene.

Highlights:

Gunner Kiel 2014 Highlights

En kamp – Gunner Kiel vs. Temple (2015):

Gunner Kiel vs Temple (2015)

Noen andres tanker om Gunner Kiel:
AAC Football Fever
Fansided’s With The First Pick
Inside The Pylon

 

Cardale Jones

#5
Navn: Cardale Jones
Skole: Ohio State
Klasse: Junior
Høyde/vekt: 196 cm/ 113 kg (6’5/250)
Andre kjente NFL QBer fra samme skole siste 10 år: Troy Smith, Terrelle Pryor
Kommentar: Den utvilsomt minst erfarne på college-nivå av alle på lista, men samtidig den eneste av dem som har vunnet et NCAA FBS ‘National Championship’ som startende quarterback. Jones kom nemlig inn mot slutten av Ohio State sin mesterskapssesong i fjor etter at J.T. Barrett (som selv erstattet Braxton Miller) gikk ned med skade. Alle trodde at det var enden på visa for Buckeyes sin del, men Jones responderte med en helt fenomenal suksess mot de beste tenkbare motstanderne:

Da fikk NFL-lagene opp øynene så det holdt, og de er fortsatt åpne. På den annen side; Jones har begynt årets sesong litt halvveis, og hovedtrener Urban Meyer hos OSU har ikke glemt at han har både Jones, Braxton Miller og J.T. Barrett i stallen. Dermed har Jones både fått noe begrenset spilletid, og faktisk opplevd å bli benket mot Northern Illinois. Ikke fordi Buckeyes ledet så mye, men fordi Jones rett og slett sugde lut. Slikt blir det ikke mye NFL-kontrakter av, så hvis ikke Cardale Jones snur trenden i løpet av årets sesong spørs det om han ikke stuper ytterligere nedover på draft-rankingene. Det er minnene fra i fjor og et betydelig atletisk talent som holder ham flytende inntil videre. Jones er junior, men har lite å tjene på å bli værende på Ohio State senior-sesongen; J.T. Barrett er en garantist for det.

Positivt: Stor, sterk, kanon-arm av en annen verden. Tåler press bra, evne til å finne rommet receivere kommer til å være i. Bra bevegelighet. Kreativ på en positiv måte når spill bryter ned.
Negativt: Svært lite erfaring. Kan løpe, men langt fra rask – det vil få en klart større betydning i NFL enn i NCAA FBS. Lite disiplinert i utførelse av spill; det er en grunn til at han ofte ender opp med å gjøre kreative varianter som ikke var planlagt.

Highlights:

Cardale Jones || Official Ohio State Highlights

En kamp – Cardale Jones vs. Virginia Tech (2015):

Cardale Jones (Ohio State) vs. Virginia Tech (2015)

Noen andres tanker om Cardale Jones:
HNGN
Philly Voice
Cleveland.com

 

Christian Hackenberg

#6
Navn: Christian Hackenberg
Skole: Penn State
Klasse: Junior
Høyde/vekt: 193 cm/ 106 kg (6’4/234)
Andre kjente NFL QBer fra samme skole siste 10 år: Matt McGloin
Kommentar: Om det er én spiller som håper intenst på at Bill O’Brien fortsatt er hovedtrener hos Houston Texans når 2016 er her, så er det Christian Hackenberg. Med O’Brien som hovedtrener for noen år siden var han på sitt beste, og sistnevnte har naturligvis et svært positivt forhold til Hackenbergs egenskaper også. Man kan sikkert skape et konspirajons-scenario ut av at Texans surrer rundt med Brian Hoyer og Ryan Mallett som sine fremste quarterbacks i 2015, i påvente av 2016-draften…

Hackenberg, som helt sikkert vil generere overskrifter av typen «Can he hack it in the pros?» osv., har lenge vært en våt drøm for NFL-speidere, som er villige til å se vekk fra at han stort sett har surret rundt i middelmådighet etter at Bill O’Brien forlot Penn State til fordel for Houston Texans. Det blir skyldt på både offensiv linje (forståelig nok) og andre medspillere. Dårlig kvalitet på linja kan være vanskelig å komme forbi, men på dette nivået må man kunne forvente at en god QB greier å heve medspillerne på såkalte ‘skill positions’. Undertegnede er tvilende til Hackenbergs kvaliteter etter bl.a. å ha sett fjorårets kamp mot UCF; jeg så ihvertfall ingen fremtidig NFL-starter på QB-posisjonen der. Om vi ser på statistikkene er det også lite som taler til Hackenberg sin fordel:

Så, hvorfor er troen på ham som en fremtidig NFL-spiller så fremtredende? Det handler primært om hva han ser ut som: En prototype på QB a la NFL. Det hjelper selvsagt at han kan kaste (duh…) og svært mye av det andre man ser etter. Det er bare det at det ikke viser igjen som en helhet i college-karrieren hans. Nevnte vi forresten at completion % for Christian Hackenberg sin del vaker rundt 56-57%? Det er noen røde flagg her…

Positivt: Ser ut som en QB, kaster som en QB.
Negativt: Hackenbergs løpsegenskaper er tilnærmet ikke-eksisterende; de få gangene han faktisk lykkes ender umiddelbart opp som del av highlights-filmene av ham. Finner sjelden gode løsninger under press.

Highlights:

En kamp – Christian Hackenberg vs. Temple (2015):

Christian Hackenberg vs Temple (2015)

Noen andres tanker om Christian Hackenberg:
Sporting News
Bleacher Report
247Sports.com

 

RUNDE 4-7

Jacoby Brisset - foto Ken Martin

#7
Navn: Jacoby Brissett
Skole: North Carolina State
Klasse: Senior
Høyde/vekt: 193 cm/ 105 kg (6’4/231)
Andre kjente NFL QBer fra samme skole siste 10 år: Russell Wilson, Mike Glennon
Kommentar: Om det er en spiller vi har spesielt god tro på at kan stige i rangeringene på QB-posisjonen utover sesongen og når vi nærmer oss draftet, så er det Brissett. Han har så mange gode forutsetninger at det til syvende og sist blir et spørsmål om hvorvidt han har spilleforståelsen og den mentale kapasiteten til å mestre et NFL-offense. Det er i grunnen ikke så mye som taler mot at Brissett, som forøvrig tidligere spilte for University of Florida, har nettopp det. Fjorårssesongen var habil, men han bikket akkurat ikke 60%-grensa på completions:

Jacoby Brissett - stats fra cfb

I år har han altså startet sterkere, og om det holder seg utover vil vi tro at flere og flere får øynene opp for Jacoby Brissett.

Positivt: Svært gode fysiske forutsetninger for å lykkes i NFL. Bevegelig. Rolig i pocket, virker fryktløs. Bra armstyrke, kasteteknikk.
Negativt: En del å hente på presisjon, noe som bl.a. kommer som følge av varierende kvalitet på fotarbeidet.

Highlights:

Jacoby Brissett || 2014 NCSU Highlights

En kamp – Jacoby Brissett vs. Florida State (2014):

Jacoby Brissett (QB NC State) vs FSU 2014

Noen andres tanker om Jacoby Brissett:
NFL Draft Diamonds
Fansided’s With The First Pick
Inside The Pylon

 

#8
Navn: Carson Wentz
Skole: North Dakota State
Klasse: Senior
Høyde/vekt: 198 cm/ 107 kg (6’6/235)
Andre kjente NFL QBer fra samme skole siste 10 år: Ingen.
Kommentar: Wentz er den eneste fra et lavere nivå enn NCAA FBS som vi tror at har en mulighet til å bli draftet i 2016. Han spiller for North Dakota State, og som Cardale Jones vant han et nasjonalt mesterskap i 2014-15 sesongen, men da på NCAA FCS-nivået. NDSU har vunnet rubbel og bit i FCS de siste årene (da mener vi titler; de taper i gjennomsnitt 1 kamp mot et FCS-lag pr. sesong selv om de ender opp som nasjonale mestere), og det er ingen tvil om at Wentz har mye talent rundt seg sammenlignet med mange av lagene han møter. Samtidig slo de Iowa State (NCAA FBS) i fjor, og gikk tross alt gjennom et omfattende sluttspill med solid motstand før de ble kåret til nasjonale mestere. At Carson Wentz i sitt første år ved roret er med på det, samtidig som han overbeviser med det han selv leverer, er en god attest å ta med seg til NFL-speiderne. Kan han gjøre det samme også i 2015?

Positivt: Enorme fysiske forutsetninger. Bevegelig både i og utenfor pocket. Sterk arm, ingen hindringer i hvilke pasninger han kan kaste. God spilleforståelse.
Negativt: Spilt mot dårligere motstand enn samtlige andre som er aktuelle å drafte; steget opp til NFL er desto mye høyere for ham. Har ikke all verdens med erfaring som starter (på den annen side; ikke noe mindre enn f.eks. Gunner Kiel). Virker ikke å takle press spesielt bra, mye å hente på bedre fotarbeid. Dette gjenspeiler seg også i varierende kasteteknikk, med tildels manglende presisjon.

Highlights:

En kamp – Carson Wentz vs. Montana (2015):

Carson Wentz (North Dakota State) vs. Montana (2015)

Noen andres tanker om Carson Wentz:
Bleacher Report
Mel Kiper Jr.
Football Savages

 

Trevone Boykin

#9
Navn: Trevone Boykin
Skole: TCU
Klasse: Senior
Høyde/vekt: 188 cm/ 93 kg (6’2/205)
Andre kjente NFL QBer fra samme skole siste 10 år: Andy Dalton
Kommentar: Sammen med resten av Texas Christian University hadde Boykin en svært god sesong i fjor. En massiv mengde yards både i luften og på bakken samt en god porsjon touchdowns gjorde Trevone Boykin til et av navnene som ble nevnt når det var snakk om Heisman Trophy et stykke ut i 2014-sesongen. Marcus Mariota sørget for å legge den ballen død, men Boykin sine statistikker er ikke til å kimse av:

Trevone Boykin - statistikk cfb

Så langt i år har Trevone Boykin fortsatt den gode utviklingen. Om TCU fortsetter å vinne kamper, inklusive mot andre topplag, så er det vanskelig å se for seg at ikke Boykin både vil være en viktig del av resepten, og en riktig mottaker av positiv oppmerksomhet som gjør ham ytterligere draft-aktuell.

Positivt: God armstyrke, bevegelighet. Atlet. Spilleforståelse virker å være bra. Fotarbeid habilt.
Negativt: Ikke spesielt stor. Presisjon ikke av ypperste kvalitet. Skepsis kontra hvor mye han er et resultat av systemet han spiller i, snarere enn at han selv er en NFL-kaliber QB.

Highlights:

Trevone Boykin 2014 2015 Highlights

En kamp – Trevone Boykin vs. Minnesota (2015):

Trevone Boykin vs Minnesota (2015)

Noen andres tanker om Trevone Boykin:
Grantland
NFL.com
Inside The Pylon

 

Kevin Hogan

#10
Navn: Kevin Hogan
Skole: Stanford
Klasse: Senior
Høyde/vekt: 193 cm/ 99 kg (6’4/218)
Andre kjente NFL QBer fra samme skole siste 10 år: Trent Edwards, Andrew Luck
Kommentar: Det er ikke lett å vandre rundt i skyggen til Andrew Luck, men det er nettopp det Kevin Hogan gjør hos Stanford. Det gjør han i grunnen ganske habilt, men det er jo ikke så lett å se når man tenker på Luck når man tenker på Stanford. Hogan er ikke Luck, så enkelt er det. Kan han imidlertid være en god nok spiller til å ende opp i NFL? Det er et helt annet spørsmål, og der er nok svaret nærmere ja enn nei. Statistisk er det spesielt verdt å legge merke til completion %:

Kevin Hogan - statistikk cfb

Kevin Hogans imponerende treffsikkerhet kan selvsagt skyldes system til en viss grad, men det er allikevel noe som ikke kommer uten videre; det forteller en del om hans egenskaper som QB. Han er unektelig et interessant navn som må vurderes også opp mot å spille på neste nivå.

Positivt: Treffsikker, mobil, godt fotarbeid, leser spillet bra. Størrelsesmessig akkurat det NFL-lag ser etter (vel…tåler litt mer muskler).
Negativt: Kasteteknikk dårlig og forsinker release. Kan med fordel håndtere press bedre. Er ikke Andrew Luck. Ikke i slekt med Hulk Hogan.

Highlights:

Kevin Hogan / QB / Stanford: 2013 Ultimate Highlight

En kamp – Kevin Hogan vs. Northwestern (2015):

Kevin Hogan vs Northwestern (2015)

Noen andres tanker om Kevin Hogan:
Grantland
Washington Post
CBS Sports

 

KANSKJE IKKE DRAFTET, MEN MED ET HÅP

11. Joshua Dobbs, Junior, Tennessee. Highlights . Kampfilm .

12. Nate Sudfeld, Senior, Indiana. Highlights . Kampfilm .

13. Dak Prescott, Senior, Mississippi State. Highlights . Kampfilm .

14. Jacob Coker, Senior, Alabama. Highlights . Kampfilm .

15. Brandon Doughty, Senior, Western Kentucky. Highlights . Kampfilm .

16. Everett Golson, Senior, Florida State. Highlights . Kampfilm .

17. Travis Wilson, Senior, Utah. Highlights . Kampfilm .

18. Jeff Driskel, Senior, Louisiana Tech. Highlights . Kampfilm .

19. Mike Bercovici, Senior, Arizona State. Highlights . Kampfilm .

20. Matt Johnson, Senior, Bowling Green. Highlights . Kampfilm .

 

Som litt info om QBer i NFL draft og sjansene deres:

  • Siste 10 år er det draftet i snitt 11,6 QBer pr. draft. Høyeste antall var 14 i 2014, laveste antall var 7 i 2015
  • I snitt draftes det 2,6 QBer i runde 1. Høyeste antall siste 10 år var 4 (2011, 2012), laveste antall var 1 (2013).
  • I snitt draftes det 2,6 QBer i løpet av runde 2-3.
  • I snitt draftes det 6,4 QBer i løpet av runde 4-7.
  • Av de 11,6 som draftes i snitt pr. år, lykkes i underkant av 2 av dem med å etablere seg som starter over tid i NFL. I overkant av 1 lykkes med å starte noe, men ikke etablere seg skikkelig. De resterende 8,8 (igjen; snitt) lykkes ikke – brorparten av dem ser aldri banen i en seriekamp.

 

Hvordan ser din topp 20 (eller 10, eller 5…) ut? Noen andre navn enn de vi har med her som fortjener å nevnes? Noen som bør langt høyere opp? Noen som er svært overvurderte slik du ser det?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x