Kåre Vedvik draftet i 2.runde av CFL Global Draft!

Den kanadiske proff-ligaen Canadian Football League (CFL) gjennomførte torsdag 15.april sitt første såkalte «Global Draft» hvor de hentet inn 36 av de beste internasjonale spillerne. Allerede i 2.runde hentet Saskatchewan Roughriders inn den norske punteren og kickeren Kåre Vedvik, og dermed kan potensielt et nytt spennende kapittel i hans amerikansk fotball-reise begynne!

Vedvik, som i løpet av de siste tre årene har vært innom hele 7 NFL-lag, er for tiden såkalt free agent. Det vil si at han ikke er signert av noe lag. Nå dukker muligheten til å spille i Canada opp. Vi har laget en video som oppsummerer litt om både Kåre, draftet og Saskatchewan Roughriders. Den videoen kan du se her:

Siste Nytt: Kåre Vedvik til Saskatchewan Roughriders

Både Leo Krafft og Kåre var aktuelle norske håp i forkant av CFL Global Draft, som vi skreiv om tidligere i dag.

Leo endte dessverre ikke opp med å bli valgt blant de 36 draftvalgene. Det ble tidlig gjort en rekke valg av puntere, noe som nok kom overraskende på flere. Det var ventet at mange kickere og puntere ville bli valgt, men da mot slutten av de fire rundene. Istedenfor ble en rekke valgt i samtlige runder. Dette kan sees å ha sammenheng med et par elementer: For det første betaler lagene noe mindre til de internasjonale spillerne som minimumslønn. Det betyr at om de finner noen blant de internasjonale spillerne som kan ta en faktisk plass på laget så sparer de penger som kan benyttes til spillere på andre posisjoner. For det andre er nok dette en indikasjon både på at CFL-lagene anser de internasjonale punterne og kickerne som habile nok til å kunne konkurrere om en faktisk plass i stallen, men også at de i mindre grad har troen på spillere i angreps- og forsvars-delen av laget.

Vi får håpe at det sistnevnte endrer seg over tid, men for nå krysser vi fingrene for Kåre Vedvik, og ønsker ham lykke til dersom han i 2021-sesongen blir å finne på prærien hos Saskatchewan Roughriders!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x