Kåre Vedvik med solid jobb i sine to første NFL-kamper!

Hall of Fame-kampen markerte Kåre Vedviks første NFL-kamp, og natt til fredag 8.august fant hans andre kamp sted. Også det ble en god opplevelse sett med norske øyne, med to field goals i tillegg til et ekstrapoeng, kickoffs og punts.

Fra Hall of Fame-kampen mot Chicago Bears

Den første kampen, mot Chicago Bears i den årlige Hall of Fame-kampen, fikk en god porsjon oppmerksomhet også her i Norge. En rekke norske medier skrev om kampen og Kåre Vedvik sin innsats i den. Blant artiklene:

Aller mest i dybden i forkant av den første kampen gikk vår artikkel som tok for seg Kåres ferd fra første møte med sporten til dit han har kommet i dag:

Byas.no fulgte også med, og rakk også å publisere før den første kampen, det samme gjorde NRK.

Den andre kampen, som altså gikk natt til fredag norsk tid, ble forbigått i stillhet her i Norge. Det er den ingen grunn til om man ser på Kåre Vedvik sin innsats; han fikk godkjent nok en gang! Riktignok måtte han dele spilletid med henholdsvis Justin Tucker (kicker) og Sam Koch (punter), men Kåre fikk allikevel vist seg frem. Med to vellykkede field goals over 40 yards (41 og 44) viste han at han kan sparke fra en viss distanse også i NFL. Et field goal på 53 yards ble bommet når det føyk langt til høyre for stengene på noe som så ut som et uheldig treff på sparket, men det ødela allikevel ikke helhetsinntrykket. Også Baltimore Ravens sin erfarne kicker Justin Tucker var 2 av 3; hans bommede field goal var et forsøk på hele 60 yards. Tuckers vellykkede spark var på henholdsvis 29 og 43 yards.

Kåre Vedvik sin hjemby Stavanger fikk oppmerksomhet av kommentatorene under Ravens sin kamp mot Rams:

BRIAN BILLICK works out how to pronounce Stavanger while Kåre Vedvik gets the job done on the field!

Som punter ser statistikken til Kåre Vedvik i etterkant egentlig svært dårlig ut; 3 punts for et snitt på 32,7 yards. Man må imidlertid se litt bedre etter for å få det rette inntrykket: Kåre sitt første punt var på 56 yards og hans lengste for kvelden. Det ble returnert 5 yards og netto yards på sparket ble da 51 yards. Hans andre punt var på 37 yards og landet innenfor 20de (som dermed gjør det kurant at det ikke var så mye lengre), men ble returnert for 9 yards. Dermed var netto resultat av puntet på kun 29 yards. Vedvik sitt tredje og siste punt for kvelden var på kurante 48 yards, men en god retur av Los Angeles Rams på 29 yards gjorde at netto resultat på det puntet dermed ble kun 19 yards. Kropps-språket til Kåre etter det siste puntet tydet på at han ikke var spesielt fornøyd med utfallet av det spillet.

Sam Koch hadde ett punt, og det gikk 58 yards og landet innenfor 20de. Meget godkjent fra Koch, med andre ord.

På kickoff fikk både Justin Tucker og Kåre Vedvik spilletid; Tucker hadde 3 spark med et snitt på 64 yards pr. spark og gjennomsnittlig startposisjon (altså etter retur) for motstanderlaget var på 24.yardlinje. Kåre Vedvik hadde 5 spark med et snitt på 63,5 yards pr. spark og gjennomsnittlig startposisjon for motstanderlaget var på 25.yardlinje. Da har vi riktignok sett vekk fra en straff på Rams som gjør at snittet var på 22.yardlinje. Kåre hadde også Ravens sin eneste touchback for kvelden; touchback fører til at ballen starter på 25.yardslinja.

Fra sidelinja under kampen mot Los Angeles Rams.

Sum a summarum: Kåre sin innsats er på et høyt nivå, men stjeler nok ikke plassen fra Justin Tucker eller Sam Koch. Derimot er det en god del andre kickere i ligaen som bør begynne å kikke seg over skulderen hvis Baltimore Ravens slipper Kåre Vedvik i løpet av de nærmeste to-tre ukene. En handel, hvor Baltimore får et draftvalg i bytte for Kåre, har blitt nevnt men virker ikke spesielt sannsynlig akkurat nå.

Det blir spennende å se hva forsesongskampene bringer med seg for både Ravens og andre lag sin del på kicker- og punter-siden av det hele. Det er nok ikke fritt for at en del nordmenn kommer til å saumfare statistikkene for kickere og puntere litt nøyere denne forsesongen enn til vanlig! Så spørs det om noen greier å identifisere lagene med størst utfordringer i nåværende mannskap på de to posisjonene, og dermed hvor Kåres mest sannsynlige neste «hjemby» vil være…

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x