Kåre Vedvik: Nordmann på høyeste college-nivå!

For et par dager siden hadde vi fokus på Håvard «Kickalicious» Rugland. Men…det finnes flere norske kickere som potensielt er på vei til NFL. Kåre Vedvik heter en av Norges to spillere som pr. nå er på den offisielle rosteren til et universitetslag på NCAA FBS-nivået (den andre er Aleksander Andric, DT hos University of Houston), som altså er det høyeste nivået for universitetsfotball.

Kåre har bakgrunn fra både norsk amerikansk fotball, hvor han spilte for AFC Show på U19 og senior, og amerikansk high school-fotball, hvor han spilte for McPherson i Kansas.

Bildet er fra 2012, og viser Kåre på treningsfeltet i Stavanger.

Kåre går en mer tradisjonell vei enn Rugland har forsøkt å gjøre, og er i år i gang med sitt freshman-år på Marshall University etter å ha blitt redshirted i fjor. Han var med på laget som vant Military Bowl forrige sesong, men var altså ikke på banen. I år er det mer sannsynlig at han blir å se, og han har brukt sommeren på å trene seg opp i Alabama, hvor han har deltatt på en camp for kickere/puntere fra college og NFL.

Som om ikke det var nok har Kåre også fått en del reps på wide receiver på våren, blant annet fordi Marshall har ønsket å se Kåre -som er mer atletisk enn de fleste kickere- på posisjonen. Hovedtrener Doc Holliday hadde dette å si om Kåre til Charleston Daily Mail tidligere i år:

«He’s a tremendous athlete,” Holliday said of the 6-foot-3, 200-pound Norway native, who played high school football at McPherson High in Kansas. […] “We’re experimenting with it a little bit to see what he can do,” Holliday added, “but he’s got some skills».

Imidlertid blir det nok ikke mer å se av Kåre på WR utover høsten, da Marshall hadde en gjestetrener som spesialiserer seg på kicking innom, og han informerte trenerstaben om at Kåre har potensiale til å spille i NFL, men da via sine talenter i sparkespillet. Coach Holliday & co. har derfor valgt å satse videre på Kåre som kicker, og…punter!

Det vil nok ikke være skadelig for Kåre sine NFL-sjanser at han kan spille flere posisjoner i sparkespillet, og foran årets sesong ser det ut som at han har en mulighet til å se spilletid som kicker ved kickoffs. Han vil trolig også være 2nd string punter.

Det er tidlig i Kåre Vedvik sin karriere, så det skal bli spennende å se hvordan dette utvikler seg i årene som kommer!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x