Kåre Vedvik på vei mot enda mer sentral rolle hos Marshall!

Marshall University er en velkjent skole på øverste college-nivå fotballmessig. Der har norske Kåre Vedvik vært på rosteren i 4 sesonger nå, inkludert solid med spilletid i flere av dem. I fjor var han punter og holder, etter å ha tidligere vært kicker med kickoffs som spesialitet.

Kåre Vedvik. Bilde fra en kåring i fjor høst.

I år kan det bli slik at han BÅDE er å finne som punter OG som kicker. I våre dager med svært mye spesialisering på høyere nivå er det ganske uvanlig, men Kåre har egenskaper som gjør at hovedtrener Doc Holliday hos Marshall har stor tro på at det kan være den beste løsningen for Marshall Thundering Herd i 2017:

In addition to his duties as the Thundering Herd’s punter, Vedvik took the second set of snaps at placekicker in the Chris Cline Indoor Athletic Complex.

Marshall head coach Doc Holliday said the plan had been in the works for some time.

«That’s something we wanted to get done anyway, and he worked on it all summer, as you could probably see today,» Holliday said. «I thought he stepped in there and did a nice job. We’ll continue to work him.»

Holliday said Vedvik’s repetitions at kicker will not take away from his future as punter – a position he will continue to hold.

«He’s going to be our punt guy, and to do that, you have to be careful with that, but I think he’s a tremendous kid and tremendous athlete,» Holliday said. «I think he can handle it.»

Vedvik har tilbrakt hele sommeren i USA for å forberede seg på en slik eventualitet, og det har gått bra. Han forteller selv følgende:

Var på camp nå i sommer hvor jeg vant field goal konkurransen blant de beste D1 kickerne, også fikk jeg 2.plass på kickoffs. Presterer jeg like bra i sesongen så blir det kjekt!

Den ekstra treningen gjennom sommeren viste seg allerede tidlig i Marshall sin treningsleir med solide spark og stor kapasitet når det kommer til avstander. Når i tillegg siktet er innstilt såpass godt at reportere mener å kunne telle hans bommer under forsesongen på én hånd – da begynner det å ligne på noe!

Kåre Vedvik (#16) som holder i fjor.

Kåre forteller oss at det ser ut som det kan bli en slik rolle, men at det ikke er noe som vites sikkert før etter treningsleiren er over 21.august:

De har gitt meg sjansen som field goal kicker nå i camp, og så langt så er jeg starteren på begge to. Så hvis jeg fortsetter å gjøre det bra så starter jeg nok i begge posisjonene.

I fjor hadde Kåre Vedvik 70 spark for 2.800 yards som punter. Det blir et snitt på 40 pr. spark, som er habilt men ikke i toppen av NCAA FBS-statistikkene. Nå er det riktignok mer enn bare punterens innsats som påvirker en slik statistikk, men forventningene er at Kåre presterer enda bedre i år, som er hans seniorsesong.

På kickoff ledet han NCAA FBS for et par år siden når det kom til antall yards, men ledet også i antall spark som gikk ut over sidelinjen. Totalt sett var det mye bra spill fra Kåre sin side, men med forbedringspotensiale. Field Goals og PATs har han ikke fått gjort i kampsituasjon ennå, men har vist kvaliteter der nå i oppkjøringen som gjør at Marshall -som har en hel gruppe kickere og puntere- ser på Kåre som sitt sterkeste kort nå.

Kåre Vedvik (#16) sammen med resten av spesialist-gruppa til Marshall.

Kåre Vedvik, som i Norge spilte for AFC Show sitt junior- og seniorlag, har i tillegg vært holder for Marshall. Der må de finne en annen løsning hvis det er Kåre som skal sparke på de samme spillene hvor han i fjor var inne for å holde ballen. Kåre Vedvik, som er 191 cm høy og veier i overkant av 90 kilo, har i tillegg gjort seg bemerket som en solid atlet. Han har f.eks. vist de evnene ved fake punts hvor han har løpt ballen og endt opp med første forsøk, og han har gjort taklinger på sine egne kickoffs og punts. Han har til og med blitt testet ut på receiver, om enn bare i treningssammenheng. Som punter hadde han også en av de sterkeste kampene en spiller hos Marshall har levert noensinne, når han ble kåret til Conference USA sin Special Teams Player of the Week i slutten av oktober 2016 etter en kamp som blant annet inkluderte et 72 yards langt punt.

Kåre Vedvik på treningsfeltet i Stavanger i 2012. Foto: Morten J. Valentinsen

Årets sesong blir altså hans siste for Marshall. Det store spørsmålet football-messig er om han kan gjøre en god nok innsats i årets sesong til å tiltrekke seg proff-speidernes oppmerksomhet og dermed ende opp i en treningsleir hos et NFL-lag neste år. Mulighetene er der, men nåløyet er da også eksepsjonelt trangt. Da hjelper det å ha erfaring og kvaliteter som gjør at man både kan være kicker og punter!

Vi følger med Kåre Vedvik utover årets sesong, og er spente på om mulighetene blir både på punter- og kicker-posisjonen, samt om Kåre griper de mulighetene på en god nok måte til å føre Marshall oppover special teams-statistikkene i NCAA FBS i 2017!

 

Noen av våre tidligere saker om Kåre Vedvik:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x