Kristiansand Gladiators trekker seg fra Dameserien 2017!

Damefotballen i Norge ble primært startet via et lag i Kristiansand, og de har vært et av de 4 lagene i seriespillet de to sesongene hvor en liga har eksistert her til lands. Nå trekker de seg fra årets seriespill.

Det er mangel på trenerressurser som gjør et stort utslag hos Kristiansand Gladiators sitt damelag, og de har ikke maktet å få frem det de opplever som et bærekraftig lag i 2017. Da sier det seg selv at det heller ikke er 40 spillere hos dem. Det er allikevel noen, og det jobbes aktivt for at disse fortsatt har et tilbud. Etter det vi kjenner til er det i nær fremtid treningsleir hvor damespillere fra Haugesund Hurricanes, Lura Bulls og Kristiansand Gladiators deltar. Hurricanes er påmeldt dameserien.

Gladiators og Trolls etter historiens første norske kamp i amerikansk fotball for damer. Foto: Morten Midtsund

At serien reduseres fra 4 og ned til 3 lag er selvsagt ganske dramatisk. Man kan neppe ha flere lag som gjør det samme hvis det fortsatt skal kunne kalles en serie. At det i tillegg er Norges første damelag, Kristiansand Gladiators, som trekker seg, forteller sitt om at damefotballen fortsatt er i en svært sårbar tilstand her til lands. De gjenstående lagene i seriespill er Vålerenga Trolls, Haugesund Hurricanes og Fredrikstad Queens. Sistnevnte måtte trekke seg fra en kamp underveis i seriespillet i fjor. Hva situasjonen er hos dem i år vet vi ikke pr. nå. Hos Vålerenga Trolls virker det som at damelaget, med to seriemesterskap av to mulige i bagasjen, er relativt godt etablert. Heller ikke Haugesund var fullstendig oversvømt av spillere i fjor, men ut fra det vi erfarer vil et samarbeid med nærliggende lag kunne bety en relativt grei stall i 2017.

Dameserien begynner 2.september, og foregår utover høsten.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x