Lagene i IFAF Champions League 2016 annonsert – få fra Norden

IFAF Champions League

Hvilke lag som deltar i IFAF Champions League 2016 er nå offisielt. Ingen norske lag deltar, og i år er det heller ingen finske lag med. Dermed er det kun de svenske mesterne fra Carlstad Crusaders og de danske mesterne fra Triangle Razorbacks som representerer Norden.

De deltakende lagene i 2016, er:

 • Bogazici Sultans, Tyrkia
 • Budapest Wolves, Ungarn
 • Carlstad Crusaders, Sverige
 • Danube Dragons, Østerrike
 • Koc Rams, Tyrkia
 • Lisboa Devils, Portugal
 • Milano Seamen, Italia
 • Novi Sad Dukes, Serbia
 • Prague Lions, Tsjekkia
 • St. Petersburg Griffins, Russland
 • Triangle Razorbacks, Danmark
 • Vukovi Beograd, Serbia
 • Wroclaw Panthers, Polen

Det er mange nye lag kontra tidligere år, og en større geografisk spredning enn før. Samtidig som det kommer nye lag og nasjoner inn, er det lag og nasjoner som forsvinner ut. Frankrike, Storbritannia, Spania og Slovenia er eksempelvis ikke representert i 2016, i motsetning til 2015. I tillegg er som nevnt ingen lag fra Finland med i IFAF Champions League 2016. Østerrike, Ungarn, Tsjekkia, Russland, Polen og Portugal er nasjoner som er representert i 2016, men som ikke var det i 2015.

Carlstad at Helsinki
Carlstad (hvitt) vant Champions League 2015 og deltar også i 2016. Helsinki (rødt) vant i 2014, men deltar ikke i 2016.

Ikke bare mesterlag som deltar i Champions League

Norske lag har aldri deltatt i IFAF Champions League, som i 2016 går inn i sin tredje årgang. Normalt har det vært en pulje med lag fra Finland, Danmark og Sverige (2014: 1 lag, 1 lag, 2 lag. 2015: 1 lag fra hver). Som navnet på ligaen hentyder er det de nasjonale mesterskapsvinnerne som er de man primært vil ha inn, men det er tydeligvis ingen absolutt regel. I 2014 deltok f.eks. de svenske sølvvinnerne i tillegg til de svenske mesterne, og i 2015 deltok f.eks. vinnerne av nivå 2 i Frankrike i tillegg til de franske mesterne. I 2016 er det både vise-mestere (som Koc Rams fra Tyrkia, Novi Sad Dukes fra Serbia og Wroclaw Panthers fra Polen) og lag utenfor egen nasjonal finale (som Danube Dragons fra Østerrike, Lisboa Devils fra Portugal og Prague Lions fra Tsjekkia) som deltar. Det skal bli spesielt spennende å se hva Lisboa Devils kan gjøre på dette nivået; de spiller i en av Europas svakeste nasjonale ligaer, og er samtidig ikke bedre enn tredje best i egen by!

 

Ingen norske med

For Norges del har man gjort det klart fra forbundsnivå at det er et kriterie at deltakende lag har deltatt i NM-finalen. Hverken Lura Bulls eller Eidsvoll 1814s har meldt seg på. Lura Bulls var i sommer ute og snuste på muligheten, men konkluderte til slutt med at spillerstallen ikke er bred nok, samt at det behøves et klart større budsjett med sikre ekstra inntekter som man ikke følte seg trygge på at var på plass tidsnok – og dermed leverte man ikke noen påmelding.

Vukovi Beograd vs Helsinki Roosters
Vukovi Beograd (hvite uniformer): Kan de nå finalen for tredje år på rad?

Favorittene i 2016

Det var svenske Carlstad Crusaders som vant IFAF Champions League i 2015, noe de gjorde i en enormt scoringsrik finale mot Vukovi Beograd, 84-49. Sistnevnte lag var også finalist i 2014, når de tapte 29-36 for Helsinki Roosters. Carlstad er helt klart blant favorittene til å vinne det hele igjen, men kan nok vente seg sterk motstand fra spesielt østerrikske Danube Dragons. Stalltipset er at det er nettopp de to lagene som møtes i finalen 2016.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x