Lura Bulls forlater Eliteserien

Foto: Cecilie Hagen

Etter å ha vært et fast innslag i Norges øverste divisjon siden 2012, har Lura Bulls nå bestemt å forlate Eliteserien. De avslutter samtidig samarbeidet med hovedtrener Alexander Durazo. 

Hvert eneste år må vi skrive en artikkel om at en klubb forlater i Eliteserien. Før 2014 sesongen var det Bergen Storm og før 2015-sesongen var det Kristiansand Gladiators. Året etter var det NTNUI Nidaros Domers som forlot Eliteserien til fordel for 1. divisjon, og etter at de ble flyttet opp igjen til Eliteserien før årets sesong endte det med at de måtte trekke seg igjen før seriestart.

Nå er det Lura Bulls som har måttet kaste inn håndkle. De har bestemt at de ikke lenger har spillergruppen til å spille i Eliteserien og har derfor bestemt å frivillig rykke ned. Ikke bare til 1. divisjon, men helt ned til Norges laveste divisjon – 2. divisjon. Dette betyr at klubben som vant NM-finalen for bare to år siden starter på bunn. Det betyr også at de resterende klubbene i 2. divisjon for andre gang på 3 år vil møte en tidligere Norgesmester i serien.

Det hører med til saken at Lura Bulls allerede i fjor ytret et ønske om å rykke ned, den gang til 1. divisjon. Da virket mye av årsaken å være at fordi Bulls ikke hadde hatt tilstrekkelig med juniorlag i seriespill ville de ikke fått lov til å spille med profesjonelle spillere i år. For å forhindre Bulls fra å rykke ned inngikk derfor forbundet en avtale med klubbene i Eliteserien. Antallet tillatte profesjonelle spillere ble senket til en, NTNUI Nidaros Domers og Åsane Seahawks ble flyttet opp i Eliteserien og Bulls fikk lov til å stille med en profesjonell spiller til tross for mangelen på juniorlag. I år har Bulls derimot stilt med juniorlag både i U17 og U19 serien, så de ville fått lov å bruke profesjonelle spillere neste år hadde de valgt å forbli i Eliteserien.

Foto: Cecilie Hagen

I tillegg til å forlate Eliteserien har vi også informasjon om at de avslutter samarbeidet med hovedtrener Alexander DurazoDurazo kom først til Norge som profesjonell spiller for Kristiansand Gladiators i 2012, og etter perioder som trener for både Gladiators, det norske landslaget, og den europeiske storklubben Calanda Broncos, bosatte han seg i Stavanger og tok over hovedtrenerollen i Bulls i 2016. Årsaken til at samarbeidet nå blir avsluttet er at klubben ikke lenger har økonomi til å betale en helårstrener med det lille antallet spillere som har sagt de fortsetter i 2018.

Vi har tatt kontakt med Lura Bulls for å få en kommentar i denne saken, med vi har ikke fått noe svar.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x