Lura Bulls trekker seg fra U15

Lura Bulls logo

Nok en gang i år mottok vi den triste nyheten om at et lag ser seg nødt til å trekke seg fra seriespill før serien i det hele tatt har begynt. Denne gangen er det U15 serien som mister et lag ettersom Lura Bulls må kaste inn håndkle grunnet spillermangel.

I år skulle markere første gang klubben fra Rogaland stilte med U15 lag siden de byttet klubb fra AFC Show til Lura IL i 2014. Klubben har hatt et U19 program gående de siste årene, men yngre aldersklasser enn det har vært fraværende i seriespill. Det var derfor en positiv overraskelse tidligere i år da det ble klart at Bulls ønsket å stille lag også for den yngste aldersklassen i årets sesong. Dette kan ha hatt en sammenheng med de stigende kravene forbundet setter til Eliteserieklubbene med tanke på juniorlag, men det henger nok også sammen med Bulls ønske om å bygge et solid juniorprogram. Der henger de etter sammenlignet med de andre Eliteserieklubbene.

Uansett så gikk det ikke helt veien og Bulls klarte ikke samle en spillerstall som var stor nok til at de var komfortable med å sende laget ut i et nasjonalt seriespill. De ble dermed det andre laget til å trekke seg fra U15 serien i år, etter at Oslo Vikings trakk ett av sine to planlagte lag før sommerferien.

Serieoppsett U15 høsten 2016
Både Lura Bulls og Oslo Vikings 2 har nå forsvunnet fra det opprinnelige serieoppsettet

Det at forbundet ble informert om dette så sent som 28. Juli vanskeliggjør også situasjonen. Ettersom de resterende lagene nå har måttet gå fra åtte til seks kamper hver så er det trolig et ønske om et nytt oppsett, men det er vanskelig å få til på så kort tid. Både med tanke på å få logistikken til å gå opp, men også for klubbene som må booke nye banetider på kort varsel. Det må også ta hensyn til dommerne, for det kan f.eks ikke være for mange kamper på en helg, og der teller også U19 og dameserien inn. Vi har vært i kontakt med forbundet og på tross av vanskelighetene så virker det som om de ser på mulighetene for endringer i serieoppsettet. Resultatet av dette vil trolig være klart over helgen.

Videre så ønsker vi å sette spørsmålstegn til hvordan dette ble gjort fra Lura sin side. Vi vet av erfaring at U15 lag sjelden trener regelmessig, eller rekrutterer, i fellesferien, og det burde derfor vært klart allerede når skolen sluttet i midten av juni at dette ikke kom til gå. Det at de deretter har ventet over en måned før de har gitt beskjed vanskeliggjør situasjonen for alle kanter.

Bulls trekker seg U15
Eposten som ble sendt til U15 klubbene

Det er alltid synd når lag blir nødt til å trekke seg fra serien, men det er dessverre noe vi er relativt vant til i Norge. Det er vanskelig å stille lag, spesielt på juniornivå, og selv om man har et bra utgangspunkt og et stort ønske om å stille, så er det ikke alltid man klarer å samle det antallet man trenger. Som klubb så vil nok Lura Bulls klare seg i år, men om de ikke klarer å stille minst to juniorlag til neste år så vil det gå utover muligheten deres til å benytte seg av profesjonelle spillere i 2018, jf. forbundets nye krav til Eliteserieklubbene. På bakgrunn av det vil vi si at vi ser det som høyst sannsynlig at Bulls har fått orden på juniorprogrammene til neste år, og vi håper på at vi i tillegg til det vanlige U19 laget får se enten et U15 eller et U17 lag til neste år. Eller kanskje til og med alle tre?

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x