NFL og MTG/Viasat utvider og oppgraderer medieavtalen

NFL Network, nå på Viasat
NFL Network, nå på Viasat

Skal man se NFL i Norge har man i senere år stort sett hatt to alternativer – Viasat-plattformen på TV eller NFLs GamePass-løsning. Gjennom Viasat har man fått se utvalgte kamper hver uke, mens man gjennom GamePass har hatt tilgang til samtlige kamper både live og i opptak, samt NFLs RedZone-kanal og NFL Network. Det her således vært en generell enighet blant fans om at GamePass har vært å foretrekke dersom man ønsker å kun se NFL, mens Viasat har vært å foretrekke for de som også ønsker tilgang til alle de andre sportsligaene og -turneringene man da får tilgang til. Nå annonserer MTG, selskapet som driver Viasat i Norge, at de har utvidet avtalen om rettigheter til NFL i Norge frem til 2022. Det ser samtidig tilsynelatende ut til at selskapet velger å ta opp kampen om seere med GamePass-løsningen. I den nye avtalen vil man nemlig nå også få tilgang til NFL Network hos Viasat. NFL-dekning 24 timer i døgnet på norsk kabel og parabol, altså.

Hva betyr dette for eksisterende fans?

Dersom du har benyttet deg av Viasat til å følge NFL vil du nå få tilgang på NFL Network, noe du ikke hadde tidligere. Enda mer spennende er det kanskje at den nye avtalen viser at det fortsatt er vilje i MTG/Viasat til å satse på NFL i norden. De har økt innsatsen der de siste årene, blant annet ved at draften nå direktesendes på Viasat Sport, og kanskje er dette enda et steg på veien mot å få et fullverdig sendingstilbud på norsk TV. Dersom du har benyttet deg av GamePass er det dog fortsatt antakeligvis ikke så mange grunner til å bytte til Viasat. NFL Network er allerede tilgjengelig på NFL Network, og GamePass har fortsatt et langt større kamptilbud enn det Viasat har.

Noen GamePass-brukere bekymrer seg kanskje for at dette vil påvirke tilbudet deres. Eksempelvis vet man at det i Storbritannia er slik at alle kamper som vises på TV hos Sky Sports blir blokkert på GamePass og gjort utilgjengelig frem til det er gått 24 timer etter at kampen er over. Vi tror ikke det er noen fare for at noe liknende vil skje i Norge, men det kan være verdt å følge med på hva som skjer fremover der.

Hva betyr dette for rekrutteringen av fans?

Mer NFL på norsk TV er utvilsomt positivt for de som ønsker å se en økning av norske NFL-fans. GamePass er et meget godt tilbud til fans, men det er ikke akkurat lett å se for seg at det er mange som kjøper et GamePass-abonnement før de blir fans. Der er Viasat en langt viktigere aktør, da mer NFL på Viasat vil bety større muligheter for at Viasat-brukere får øynene opp for sporten.

Vi syns det er gledelige nyheter å høre at Viasat fortsetter satsningen på NFL i Norge, og gleder oss til å se hvordan utviklingen av NFL-tilbudet på plattformen deres blir fremover.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x