NM 2016: Finalehelgen i Fredrikstad

NM-finalen 2016 hovedbilde - illustrasjon Mehmet Sezer
Illustrasjon: Mehmet Sezer

Sluttspillet for U17 er over, semifinalene for senior er over. Nå er det tid for det som for de aller fleste er høydepunktet i det norske amerikansk fotball-året: NM-finalen for senior!

Hvordan dekkes det hele? Hvor går kampen? Hva skjer, og når? Det finner du en kort oversikt på her:

 

HVA

I fjor var det et stort sluttspill for 2.divisjon samme helg som NM-finalen. I år er det ikke slik; helgen er forbeholdt Norgesmesterskapet for senior, og da finalen. Dette er utvilsomt det høyeste nivået av amerikansk fotball i Norge, og NM-gullet er det gjeveste man kan vinne nasjonalt. NM-finalen er en festdag hvor store deler av amerikansk fotball-miljøet i Norge samles for å se landets beste lag avgjøre hvem som er det aller beste for året.

 

HVOR

Sentralidrettsanlegget i Fredrikstad

Norgesmesterskapet foregår i år på en litt uvant arena; den går på Sentralidrettsanlegget i Fredrikstad. Dette er første gang finalen foregår i Fredrikstad og Østfold. Som trivia kan det nevnes at NM-finalen har blitt arrangert i Tønsberg og Vestfold (1995), samt en del andre steder utenfor hovedstaden. Det vanligste har imidlertid vært at finalen har gått i Oslo, og banen som har sett flest NM-finaler gjennom tidene er Jordal kunstgress. I fjor gikk finalen på Frogner stadion; i år foregår den altså på Sentralidrettsanlegget i Fredrikstad. Det er forbundet som er arrangør.

 

NÅR

NM-finalen går lørdag 2.juli 2016 med kickoff kl. 15:00.

Billetter koster 50,-. Mer detaljer om arrangementet finner du via forbundets facebook-event for kampen:

 

HVEM

Semifinale-resultatene 2016 - illustrasjon Mehmet Sezer
Illustrasjon: Mehmet Sezer

Semifinalene ble spilt i helgen som gikk, og der ble resultatene som følger:

  • Eidsvoll 1814s vs. Lura Bulls: 19-15
  • Oslo Vikings vs. Vålerenga Trolls: 35-14

Dermed er det de to mangeårige rivalene Eidsvoll 1814s og Oslo Vikings som møtes i finalen! Du kan lese mer om lagene her:

Vi kommer tilbake med ytterligere artikler om lagene i løpet av de kommende dagene 🙂

 

DEKNING

Studio NM-finalen 2015 - foto JM Henriksen
Fra vår dekning av finalen i fjor

Vi hadde håpet å kunne dekke finalen i år med både livestreaming av kampen og før-/etter- og halvtidsshow. Slik blir det dessverre ikke ved denne korsvei, men for deg skal ikke det bety all verdens: Indikasjonene er at forbundet livestreamer kampen. Vi kommer til å dekke den via et livesenter her på websiden slik som i fjor, om enn mer tekstbasert enn filmbasert. Livesenteret vil inneholde de nødvendige linker o.l. til livestream og annen dekning av kampen.

I tillegg til dette legger vi ut en rekke forhåndsartikler i dagene som kommer, og ikke minst kommer det en Spesialpodkast fredag hvor fokuset er rettet mot finalen! Der har vi intervjuer med trenere fra begge lag, analyser av lagene gjort av utenlandske trenerkapasiteter, og gir våre spådommer før kampen!

Husk også at du kan bruke hashtag #amerikanskfotball på Twitter og Instagram hvis du selv er tilstede og vil bidra med dine synspunkter og inntrykk av det du ser!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x