NM-finalistene klare etter helgens semifinaler!

Det ble én overlegen seier og én nervepirrende og spennende kamp med noe uventet vinner når årets semifinaler i NM for U19 gikk av stabelen i helgen!

I Oslo tok #1 Vålerenga Trolls i mot #4 Lura Bulls i et oppgjør hvor det meste av spenningen i forkant knyttet seg til om Bulls ville ende opp med å ta turen til hovedstaden eller om de ville føye seg inn i rekken av lag som har trukket seg fra en kamp (eller sesongen) i 2017.

Dystre spådommer ble gjort til skamme, og Sandnes-laget var på plass for å spille mot årets klart mest suverene lag på U19-nivå. Akkurat det endret seg ikke i semifinalen heller, og Trolls vant med overlegne 74-0. Det resultatet inkluderte årets mest spektakulære interception uansett nivå her i Norge, og forhåpentligvis dukker det spillet opp på internettet til allmenn beskuelse om ikke så lenge!

Mads Hilton i aksjon for Ironmen U17 i 2016. Foto: Robin Sayyah

På Romerike tok #2 Eidsvoll 1814s i mot #3 BVHIF Ironmen fra Bærum. De to lagene møttes også 1.oktober, og da vant grunnlovsguttene med 24-6. Slik skulle det ikke bli denne gang, og i en resultatmessig svært jevn kamp var det bortelaget Ironmen som stakk av med seieren denne gang når sluttresultatet var 21-28!

Det resultatet kan nok Bærumslaget blant annet takke sin nye QB, velkjente Mads Hilton, for, i tillegg til en ellers hardtkjempende spillerstall. Det eldgamle trikset med å sette en svært god atlet på QB-posisjonen var på ingen måte noe dårlig sjakktrekk for Ironmen heller, og Hiltons solide bidrag kan du få et inntrykk av her:

Nå er det altså klart for NM-finale lørdag 4.november, og den finner sted på Hamar.

Trolls må finne seg i å være skyhøye favoritter før det oppgjøret, mens Ironmen allerede har bevist at de kan overraske. Vålerenga, som er godt kjent med Mads Hilton fra før av (han spilte bl.a. for 2.laget til Trolls sine seniorer i år), får allikevel bryne seg på en ny utfordring på QB-posisjonen hos et motstanderlag. Det skal bli spennende å se om det kan utgjøre den nødvendige forskjellen for BVHIF, som tapte 7-55 på hjemmebane for Trolls i en seriekamp 17.september.

Briskeby; arena for årets U19-finale. Foto: Cato Edvardsen

Det skal også bli spennende å se hvem som vinner kampen om tribunen: Vålerenga Trolls setter opp supporterbuss, mens BVHIF i tillegg til egen klubb også har med spillere fra Tønsberg Raiders, Oslo Vikings og Drammen Warriors. Det bør kunne påvirke antallet tilskuere med et håp om at Ironmen vinner. Om Vålerenga Trolls vinner vil det bli deres femte NM-gull på rad på U19-nivå, noe som må kunne sies å være en svært imponerende prestasjon om den går den veien.

Vi gratulerer finalelagene, og ser frem til finalen!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x