NRK med TV-reportasje og artikkel om «Kåre The Kicker»!

Oppmerksomheten rundt den norske kickeren og punteren Kåre Vedvik begynner å dra seg til. Et par uker etter rekord-puntet hans følger NRK på med både en TV-reportasje som ble vist søndag kveld, og en artikkel på nettsidene.

Skjermbilde fra NRK: Kåre The Kicker

Det er ingen tvil om at Kåre Vedvik begynner å bli litt mer «allemannseie» enn han var før denne sesongen startet. De siste årene har sett noen spredte artikler i lokalavisene i Stavanger-regionen hvor Vedvik er fra, og de siste månedene har riksdekkende media våknet – foreløpig kun i form av NRK, men til gjengjeld med flere artikler og nå også en TV-reportasje.

TV-reportasjen fra Søndagsrevyen 29.oktober finner du her:

Kåre The Kicker

 

Det er USA-korrespondent Anders Magnus og fotograf Lars Os som har tatt turen til Huntington for å møte Kåre, og artikkelen er et resultat av samme besøk. Den har naturlig nok store likheter med TV-reportasjen innholdsmessig, om enn med litt mer detaljer som gjør at både TV-reportasjen og artikkelen er verdt å få med seg uavhengig av om man allerede har sett/lest den ene av dem 😉

Vi stusser riktignok litt over at det skrives at Kåre, som hadde rukket litt bakgrunn i sporten før han dro til USA, ikke kunne reglene før han begynte å spille i sportens hjemland. Men: Pussig nok sier han akkurat det i TV-reportasjen når ordene riktignok legges litt i munnen på ham. Man kan nok uansett argumentere for at de fleste norske spillere får med seg mer om idretten når man havner i USA kontra det man har lært før man havnet der, så noe er det vel i det.

Skjermbilde: NRK intervjuer Kåre Vedvik på trening.

At det «ofte bryter ut slåsskamper på trening» maler et litt spesielt bilde av idretten vår, men også det er fanget opp av kameraet på TV-reportasjen, og slik sett understøttet.

Også en CTE-undersøkelse av avdøde spillere maktes å bli dratt frem, uten at det nevnes mer detaljer rundt undersøkelsen som refereres til med følgende ord:

Det er rett og slett farlig å spille fotball på den amerikanske måten. En undersøkelse av døde spillere viser at 99 prosent hadde hjerneskade.

Det er verdt å merke seg at selv om dette er en høyst reell problemstilling, så er undersøkelsen ikke av noe tilfeldig utvalg av døde spillere, men spillere hvor hjernen er donert til undersøkelsen – og da i stor grad nettopp fordi man hadde mistanke om CTE. Resultatet vil naturligvis reflektere dette. Den aktuelle undersøkelsen er forøvrig en nyere versjon av samme undersøkelse som NRK laget en sensasjonspreget sak på høsten 2015.

Artikkelen, som også ellers er innom en rekke temaer og er interessant lesning fra flere vinkler, finner du her:

Det lange sparket fra Stavanger til USA

 

Noen av våre tidligere saker om Kåre Vedvik denne høsten finner du her:

 

Hat tip: Lulzim Hoti & Pål Dannevig

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x