Norge: Klart for semifinaler på U19!

Vålerenga Trolls U19 2014 foto av Eivind Amdal
Foto: Eivind Amdal

Seriespillet for U19 er unnagjort, og vi står foran semifinalene. 5 lag stilte opp til start i årets U19-serie, men bare 4 av dem fullførte seriespillet. Nå møtes disse i semifinalene, og vi tar ikke for hardt i når vi sier at det er klare favoritter i begge kampene.

U19, som var det første aldersbestemte nivået det ble innført seriespill i her i Norge, har hatt en deprimerende utvikling de siste årene. Riktignok finnes det gode spillere og noen habile lag igjen på nivået, men antallet lag har gradvis sunket tilbake mot det antallet man hadde når det hele startet på midten av 1990-tallet.

Samtidig har U17-nivået hatt en oppblomstring etter at det ble gått over fra 11-manns til 9-mannsfotball. U19 har fortsatt 11-mannsfotball, og det spørs om ikke det kombinert med det faktum at U17 er et nivå hvor spillerne ikke deltar på senior, mens U19 er et nivå hvor de fleste av dem kan det, gjør et stort utslag. Dette kommer vi helt sikkert tilbake til i senere innlegg, men nå skal vi ta for oss det som faktisk skjer av sportslig aktivitet på U19.

5 lag startet altså seriespillet. Dette var Vålerenga Trolls, Oslo Vikings, BVH Gators, Lura Bulls og Kristiansand Gladiators. Sistnevnte har endt opp med å ikke fullføre, inklusive avlyste kamper som har gitt de andre lagene et snevrere serietilbud enn det allerede var.

La oss se på tabellen (NB! Kristiansand sine kamper er ikke del av tabellen):

U19 tabellen Norge 2015

BVH Gators stilte på U19-nivå for første gang. De har endt opp som #3 på tabellen. Et snevert tap for nettopp Kristiansand satte dem i en vanskelig posisjon, men de fulgte opp med en omtrent like knapp seier over Lura Bulls, og mer skulle ikke til for å være i god posisjon inn mot sluttspillet. La oss huske på dette: Gators var første gang i seriespill på noe som helst nivå i 2014. Nå har de altså 2 lag i seriespill (U17, U19), og vinner kamper. Det står det respekt av!

Oslo Vikings U19 b 2015 - foto Eivind Amdal
Oslo Vikings. Foto: Eivind Amdal

Det er imidlertid et svært klart steg opp til de to habile lagene på U19-nivået: Vålerenga Trolls og Oslo Vikings. De har også spilt mot hverandre, og det ble den ene jevne kampen de har opplevd i år. Ellers har de vært klart bedre enn sine motstandere, og forventningene til semi-finalene er at Trolls og Vikings tar klare seiere og kvalifiserer seg til NM-finalen og årets andre potensielle jevne kamp for de begge.

Som vanlig: Kampene skal spilles, og større undere har skjedd før i tiden. Sannsynligheten for et feilskjær er allikevel liten. BVH Gators er med andre ord en betydelig «underdog» mot Oslo Vikings, og Lura Bulls er definitivt det mot Vålerenga Trolls.

Lura Bulls U19 2015 - foto Eivind Amdal
Lura Bulls. Foto: Eivind Amdal

Bulls fikk dessverre ikke gleden av å spille mot Kristiansand hjemme i Sandnes, i den kampen hvor de hadde mønstret sitt største mannskap for året. Laget vant fjorårets tilsvarende oppgjør, og håpet var stort om noe tilsvarende i år. Istedenfor ble det nok en sesong uten seiere på banen for junior-oksene; av de 3 seierne laget har de siste 3 sesongene har 2 av dem kommet på walk-over på grunn av motstandere som ikke har tatt turen vestover.

Mot Trolls blir nok Lura noen hakk for små, på lik linje med at Gators nok får en litt for stor oppgave mot Oslo Vikings. Om noe lag skal overraske, så tror vi det må bli Gators, men det er som tidligere indikert mye som skal til før den bomben går av! I tilfelle vil det kunne klassifiseres som noe à la Asker Lynx sin overraskende semifinale seier over Trolls på seniornivå i 1991.

4 lag fullfører årets U19-sesong (forutsatt at semifinalene går etter planen!), og vi ønsker dem lykke til i semifinalene alle som en!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x