Norge U17 på plass i Danmark og klare for Nordisk Mesterskap!

Søndag reiste det norske U17-landslaget i amerikansk fotball til Danmark. Der er de på plass for å forberede seg til Nordisk Mesterskap på alderstrinnet, som er i gang i morgen. Da møter Norge vertsnasjonen Danmark kl. 17 i det som blir mesterskapets første kamp.

Norge har allerede møtt Danmark denne uka, om enn ikke i en offisiell kamp, ettersom de to lagene arrangerte en scrimmage mot hverandre i går.

Scrimmagen avslørte at begge lag har en del å jobbe med. For Norges del var det positive glimt i flere deler av spillet, særlig i pasningsforsvaret slik vi forstår det. Det må nok kunne sies at danskene så hakket skarpere ut, og blant annet utfordret Norges evne til å gjøre sikre taklinger. Noen voldsom overmakt var det imidlertid ikke. Begge lags pasningsspill hadde godt av den vindfulle gjennomkjøringen for å bedre presisjon og spillernes evne til å finne hverandre.

Å kjøre scrimmage så tett opp til en turnering hvor man også møtes, er ikke noe nytt for noen av de to landene. Norge og Danmark gjorde nøyaktig det samme et par dager før første kamp i Nordisk Mesterskap for U19-landslag i 2007, og har således en viss tradisjon for å hjelpe hverandre i oppkjøringen til et slikt mesterskap.

Danmark stiller forøvrig med TO lag under årets arrangement, og slik vi forstår det var det både Danmark 1 og Danmark 2 som møtte Norge. Danmark har 90 spillere uttatt til turneringen, så det må kunne sies at de har en imponerende bredde selv opp på landslagsnivå!

Norge har også gjennomført flere treningsøkter både mandag og tirsdag, og vil gjøre det samme i dag, før turneringen altså starter torsdag. Slik vi forstår det er fokuset mye rettet på samspillet som ofte er en stor utfordring for landslag i vår idrett (og forsåvidt andre idretter også, men det er en annen sak). Laget stiller som ferskt, og sist Norge hadde landslag på noenlunde tilsvarende alderstrinn var når Norge spilte borte mot Sverige i 2008 og tapte 6-7. Det blir naturligvis spennende å se hvor Norge står kontra de andre nordiske landene nå, og Norge må som nykommere finne seg i å ikke være favoritter. Derimot har man nok et håp om å kunne overraske og gjøre gode sportslige prestasjoner som legger grunnlaget for fremtidige suksesser. Årets Nordiske Mesterskap blir en nyttig test i så måte. Mesterskapet finner sted i Vejle, og da på Vejle Atletik Stadion.

Norges lag, som vi har omtalt før, består av spillere fra en rekke av landets klubber. Rikest representert om vi teller antall spillere, er Eidsvoll 1814s.

Våre tidligere saker om U17-landslaget:

Turneringsoppsettet for årets Nordisk Mesterskap er som følger:

  • Torsdag 19.10 kl. 17: Danmark vs. Norge
  • Fredag 20.10 kl. 13: Sverige vs. Finland
  • Fredag 20.10 kl. 17: Scrimmage Danmark 2 O vs. D
  • Lørdag 21.10 kl. 10: Bronsefinale #3 vs. #4
  • Lørdag 21.10 kl. 14: Finale #1 vs. #2

Vi håper forøvrig å kunne videreformidle en del intervjuer og annet rundt mesterskapet etterhvert. Vi er ikke selv tilstede, men har alliert oss med Swedish Football Network som har personell tilstede og satser på å få gjort noe videomateriale tilgjengelig etterhvert!

I tillegg blir kampene livestreamet, og linker til det kommer utover på de aktuelle kampdagene (og da noen timer i forkant av kampene) 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x