Ny norsk NFL-podkast på lufta: Hils på Oval Ball!

I løpet av det siste tiåret har en del norskspråklige podkaster med fokus på amerikansk fotball, og særlig NFL, kommet og gått. Siste tilskudd er podkasten Oval Ball som nylig ble lansert med både selve podkasten og en egen webside!

Podkasten, med et navn som åpenbart sikter til formen på en amerikansk fotball, består av tre faste deltakere i studio. De tre er hittil ukjente navn innen amerikansk fotball-miljøet i Norge, uten at det akkurat er unormalt for en del av initativene som dukker opp: NFL har fans som både i antall og bakgrunn dekker et langt videre spekter enn det norsk amerikansk fotball selv består av.

De tre er Reier Møll Schoder, Kenneth Stubhaug Karlsen og J. Stian L. Syversen. De presenterer seg som NFL «rookies» med noe begrenset fartstid som tilhengere av sporten, men med et brennende engasjement og ønske om å både spre kunnskap og selv tilegne seg kunnskap.

En pilotepisode har ligget på Soundcloud en stund, men nå er både webside og første «skikkelige» episode lansert. Lanseringen skjedde 2.april. Oval Ball har også på plass en Twitter-konto og Facebook-side.

Det skal bli spennende å følge med på utviklingen til Oval Ball i tiden som kommer. Norske podkaster om NFL har kommet og gått, og de siste par årene er det kun Pickpreik som har holdt det gående jevnlig over tid. Sistnevnte podkast, med en periodes tilhold også her på Amerikansk Fotball, kan etterhvert vise til både ganske lang fartstid og høy produktivitet.

Fra tidligere år husker vi både studentradioen i Bergen som hadde den første norske amerikansk fotball podkasten, samt for eksempel Viasat sin NFL podkast og Pick Six Norge. I tillegg til disse kan vi også nevne Amerikansk Fotball Podkast som nå er tilbake etter noen års opphold. Sistnevnte har imidlertid et bredere hovedfokus enn kun NFL. Du finner en oversikt over samtlige norske podkaster om amerikansk fotball her.

Oval Ball finner du her (i tillegg til de forskjellige plattformene hvor du normalt finner podkaster):

Første episode av Oval Ball har du her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x