Nytt serieoppsett for 1.divisjon 2016 klart!

naif

Etter at Bergen Storm trakk seg fra 1. divisjon var det noen dager med usikkerhet rundt hva som skulle skje med de resterende lagene. Om Storms kamper bare skulle strykes fra serieoppsettet, om det skulle legges til nye kamper, eller om det skulle utarbeides et nytt oppsett var uklart, men etter et telefonmøte med alle de respektive klubbene torsdag kveld ble det klart hva som blir gjort.

I utgangspunktet (se gammelt serieoppsett her) skulle årets 1. divisjon bestå av 6 lag som alle skulle møte hverandre en gang, altså totalt 5 kamper per lag. Så trakk Bergen Storm seg fra seriespill for en drøy uke siden, og gode råd var dyre. Dette var også et av temaene i podkasten som vi publiserte fredag.

Heldigvis har forbundet vært raskt på banen, og dialogen med de resterende deltakerlagene har tydeligvis vært god og løsningsorientert fra alle parter. Når Storm trakk seg så har man endret på oppsettet slik at det ble lagt til to kamper for hvert av de resterende lagene, altså totalt 6 kamper per lag. Det totalte antallet kamper i divisjon ble dermed uendret, noe som er hensiktsmessig med tanke på det begrensede antall dommere vi har i Norge.

Nytt serieoppsett 1div 2016 etter Bergen trakk seg
Slik ser det nye serieoppsettet ut! Faksimile fra forbundets webside.

Som vi kan se av serieoppsettet over så ser det ut som om geografi har vært viktig faktor når de nye kampene har blitt satt opp. Kampene som har kommet inn som nye fordeler seg slik pr. lag:

Lagene i 1. divisjon er veldig spredd så det å unngå lange reiser er umulig, men det er satt opp slik at hvert av lagene får en kamp hjemme og en borte. NTNUI endte opp med en tur til Åsane (Bergen), men ettersom Trondheim-Bergen er såpass langt at fly nesten må benyttes har lagene blitt enige om å spille på en nøytal bane midt imellom byene slik at begge lagene kan reise med buss og dermed dele på reisekostnadene. Det er enda ikke helt bestemt hvor kampen vil gå, men det ligger an til at den vil gå på Gjøvik.

Ellers er det lagt opp til doble lokaloppgjør på Østlandet imellom Drammen og Olavs Menn som får møte hverandre to ganger, og på Vestlandet hvor det samme gjelder Åsane og Haugesund.

2.Divisjons Finale 2015

 

Utfallet av hele spetakkelet er sum a summarum fortsatt trist, da det å miste Bergen Storm fra seriespillet er uheldig både for de gjenværende lagene, publikum – og selvsagt aller mest Bergen Storm selv. Allikevel må det kunne sies at arbeidet som er lagt ned like i forkant av Påsken fra forbundets og andre involverte sin side, er upåklagelig. Det lover godt for sesongen 2016!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x