Kevin Ford – fra norsk juniorfotball til NCAA Division II

 

 

Kevin Ford IFAF World Development Camp 2014 - foto Marie Solhaug
Kevin Ford under center på IFAF World Development Camp, 2014. Foto: Marie Solhaug

Det er ikke mange norske spillere i NCAA-systemet, men ved ‘signing day’ i februar ble det klart at det ihvertfall er én til: Kevin Ford signerte papirene og er klar for NCAA Division II-laget Northwestern Oklahoma State University!

Northwestern Oklahoma State holder til i småbyen Alva, Oklahoma. Det er i underkant av 5.000 innbyggere i byen. Universitetet selv har ca. 2.300 studenter, og er en betydelig aktør i nærmiljøet. Sportslig sett har de tidligere vært en NAIA-skole, før de for noen år siden ble del av NCAA Division II. Det har kommet enkelte NFL-spillere fra skolen i årenes løp; best huskes nok WR Patrick Crayton og DBen Lynn Scott.

NOSU stadium - Ranger Field
Ranger Field – kapasitet 6.000

Som vi nevnte har byen Alva rett under 5.000 innbyggere. Interessant nok har stadionen til Northwestern Oklahoma State plass til 6.000 tilskuere, og dermed altså flere enn det er innbyggere i byen.

Kevin Ford på landslagstrening 2014 - foto Max Emanuelson
Ford på landslagsleir i 2014. Foto: Max Emanuelson

Kevin Ford, som er lillebroren til Oslo Vikings-receiveren Erik Ford, har bakgrunn fra nettopp Oslo-laget Vikings, hvor han har spilt juniorfotball i tillegg til en svipptur innom seniorlaget. For noen år siden dro han til USA og high school-fotballen i form av Rudder High School i Bryan, Texas. Etter å ha hatt fokus på QB-posisjonen i flere år, ble han etterhvert omskolert til receiver, og det er som Tight End han har endt opp i NCAA Division II. Hva Ford står for som mottaker og blokker, kan du bli bedre kjent med her:

 

Det skal bli spennende å se hvilken rolle talentfulle Kevin Ford vil spille hos Northwestern Oklahoma State etterhvert. At han har fysiske og kunnskapsmessige forutsetninger for å lykkes, er det ingen tvil om!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x