Nordmann fra norsk til sveitsisk topplag!

Jan-Henrik Bogen hos Calanda - foto olawskapilka pl
Foto: olawskapilka.pl

Det hender fra tid til annen at norske spillere finner veien til utenlandske ligaer. Jan-Henrik Bogen, norsk All-Star både i 2014 og 2015, er en av dem. Den svært gode offensive linjemannen har gått fra Eidsvoll 1814s til det sveitsiske storlaget Calanda Broncos!

Calanda Broncos 2015

 

Landslagsspilleren Bogen er ingen hvem som helst i norsk målestokk; han er en av våre klart fremste offensive linjemenn de senere årene. Det er derfor ikke tilfeldig at det er nettopp han som ender opp hos de regjerende sveitsiske mesterne. En annen del av kabalen er at Calandas hovedtrener heter Geoff Buffum. Det er samme mann som var hovedtrener for Eidsvoll 1814s i 2013 og 2014, før han dro tilbake til laget han kom fra før Eidsvoll-perioden; Calanda Broncos.

Buffum kan fortelle at Jan-Henrik Bogen har prestert godt så langt, og har sikret seg en posisjon som starter hos Broncos:

He’s doing a real good job, has earned a starting position, and played well this past Saturday in our 35-27 loss to Wroclaw.

Bogen blokker - utsnitt av foto av Max Emanuelson
Jan-Henrik Bogen blokker på landslagstrening. Foto (utsnitt): Max Emanuelson

Det er ikke bare en dyktig spiller som nå har funnet veien til Sveits; Bogen har også i flere år bidratt på trenersiden på aldersbestemt nivå hos Eidsvoll. Han har også selv bakgrunn som spiller i ungdomsavdelingen i klubben.

Jan-Henrik Bogen fikk godkjent overgangen tidligere i mars, og har -som Geoff Buffum sin kommentar indikerte- allerede vært i aksjon for sin nye klubb, som har spilt treningskamp mot polske Wroclaw Panthers. Bogen har gjort sine saker bra så langt, noe som ikke på noen måte overrasker oss. Det er samtidig ikke tvil om at han vil bli savnet i norsk serie og hos 1814s i 2016!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x