Presentasjon – Nasjonal studentliga 2016

BI - #33Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF) er kjent blant alle som følger norsk amerikansk fotball som arrangøren av alle offisielle nasjonale seriespill. U15, U17, U19, Senior 2. divisjon og Eliteserien er velkjente navn, og 1. divisjon som er ny av året er allerede godt kjent av de fleste. Forbundets andre nysatsing har derimot fremstått langt mer usynlig. Selv om de første kampene skal arrangeres allerede til helgen, er dette en serie de færreste har fått med seg. I dagene fremover skal vi derfor presentere NAIFs nasjonale studentliga!

Initiativet til studentligaen kom fra Sondre Jentoft hos studentlaget BI Cleavers. Det har vært aktivitet i norsk studentfotball noen år med regionale turneringer, i Trondheim (DFL) og på Vestlandet (Bergen Challenge). I forbindelse med Studentlekene, som blir arrangert av Norges Studentidrettsforbund annethvert år, har det også blitt avholdt en nasjonal turnering. Etter Jentofts initiativ var det likevel bred enighet blant lagene om at annethvert år var for sjeldent å møte nasjonal motstand. I samarbeid med forbundet ble de derfor enige om at det skulle arrangeres en nasjonal studentliga annethvert år for å supplere Studentlekene.

Den kommende studentligaen, og alle andre studentmesterskap i Norge, spilles forøvrig med regelsettet utarbeidet for U15. Dette betyr at du hverken vil finne kickoff, punt eller lave blokkeringer om du reiser på studentkamp i Norge.

UiSi - Huddle

Årets studentliga
Det finnes fem registrerte studentlag i Norge:

Av disse er det derimot kun tre lag som skal delta i årets studentliga. NTNUI Nidaros Domers, det mest etablerte studentlaget i Norge, og Janus IF Pandemics er begge å savne i serieoppsettet. Kravet om 90% studenter skal være en av grunnene til at NTNUI ikke stiller i ligaen, et krav som ble satt ned av de resterende klubbene etter mye misnøye mot laget NTNUI stilte i SL2015, hvor de ble beskyldt for å ha en stor andel ikke-studenter på laget. (red.anm. Dette kommer vi tilbake til i podcasten på fredag). NTNUI stiller som de fleste vet allerede i norsk 1. divisjon, så studentligaen i tillegg hadde kanskje blitt litt mye uansett? For Janus sin del så var det en marginal spillerstall og usikkerhet rundt reise som var utslagsgivende. Det er altså de tre resterende studentlagene i Norge; NHHI Amerikansk Fotball, UiSi TeamHyTech og BI Cleavers, som skal konkurrere i årets studentliga.

NHHI - #12

Ligaen vil gå over to turnerings-helger, hvor den første vil spilles i Stavanger 19. – 20. Februar og fungere som grunnspillet. Sluttspillet vil bli arrangert i Trondheim helgen 8.-10. April, altså uken før de øvrige nasjonale seriespillene har seriestart. Serieoppsettet for første helg av studentmesterskapet er som følger:

Fredag:
Kl. 19.00: BI Cleavers – NHHI

Lørdag: 
Kl. 09.00: UiSi TeamHytech – BI Cleavers
Kl. 14.30: NHHI – UiSi Team HyTech

Hvordan sluttspillsoppsettet med kun tre lag blir seende ut er vi usikre på, men vi regner med at lagene rangert #2 og #3 må spille om hvem som får møte laget rangert #1 i finalen, og kjempe om hvem som får kalle seg Norges beste studentlag.

Videre
Vi har snakket med alle de tre deltagende lagene i årets studentliga og kommer til å publisere en sak om hver av dem frem mot fredag. Før kickoff i første kamp fredag kveld kommer vi til å publisere en sak om hva vi tenker om de forskjellige lagene, og vi kommer selvfølgelig også til å rapportere resultater underveis.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x