Rapport fra Mini-Camp for damer i Haugesund

Helgen 27. – 28. Mai gjestet Kristiansand Gladiators sitt damelag i Haugesund for å samle med damene fra Haugesund Hurricanes og Lura Bulls til en treningscamp, inkludert en avsluttende scrimmage.

Campen ble organisert på relativt kort varsel siden det var egentlig planlagt en treningskamp mellom Kristiansand Gladiators og Haugesund Hurricanes, men etter Kristiansand måtte trekke damelaget sitt fra seriespillet for høsten var det heller ikke mulig å gjennomføre en skikkelig scrimmage.

Haugesund arbeider med å få til en samarbeidsavtale med Kristiansand og potensielt Lura Bulls-jentene, så damer og jenter fra Kristiansand og Lura Bulls får spille i dameserien 2017 allikevel. Samarbeidsavtale mellom Haugesund og Kristiansand er blitt laget og er under behandling av styrene i de respektive klubbene. Samtidig har man dialog med Lura Bulls.

Målet med mini-campen i Haugesund var dermed først og fremst å bli kjent med hverandre, finne fram hvordan et samarbeid i sesongen ser ut i praksis og selvsagt å forbedre ferdighetene til spillerne.

Hovedtrenere Hege Indresand (Gladiators) og Tine Eielsen (Hurricanes) fikk hjelp av spillere fra Haugesund sitt herrelag til å gjennomføre alt i alt 4 timer med treningsøkter i det strålende solværet på lørdag. Første treningsøkt på lørdagsformiddagen hadde fokus på defense og etter lunsjpausen ble andre treningsøkten avholdt med fokus på offense.

Søndagsformiddagen var jentene fra Lura Bulls også med og det ble spilt scrimmage med «mixed teams» hvor alle kunne prøve seg med 100% motstand.

Haugesund sin hovedtrener Tine Eielsen var veldig fornøyd med samarbeidet med Kristiansand sin hovedtrener Hege Indresand og begge ser fram til å utvide samarbeidet for å stille et habilt lag til dameserien 2017.

Begge var også fornøyd med gjennomføringen av campen og innsatsen alle spillere viste. Hege Indresand sa i tillegg at hun likte at det var 5 spillere mellom 15 og 17 med på denne campen som fikk opplevd for første gang hvordan det er å spille i et damelag.

Avsluttende er det trygt å si at campen var en suksess og etter noen tunge dager for damefotballen i Norge var det gøy å se at det fortsatt finnes mange damer i sør og vest som engasjerer seg i amerikansk fotball i Norge!

Vi takker alle som bidra på relativt kort varsel som assisterende trener og Heidi Alvilde Vikra som har tatt bildene!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x