Rapport fra Women’s Open 2017!

Finalelagene: Gladiators og Trolls 1

Denne helgen ble det spilt 7-mannsturnering for damelag på Ferd Stadion i Oslo.

Turneringen skulle egentlig blitt spilt på Haraløkka, men da (hold deg fast) Oslo Open i Rumpeldunk hadde okkupert alle garderobene der, ble turneringen flyttet til Bygdøy. 7-mannsfotball har etter de utsendte reglene ingen sparkespill og dermed ingen behov for fotballmål, og det lot seg derfor gjøre å flytte turneringen på relativt kort varsel.
Vi gratulerer forøvrig Vikings med seieren i Rumpeldunk, endelig klarte de også å finne snoppen 😉

Dette er første gang det blir arrangert 7-mannsturnering for damer, og arrangørene var spente på om formatet med reglene som i utgangspunktet ble designet for U13 ville fungere på seniornivå. Det gjorde det i stor grad, selv om man til en annen gang kanskje kan vurdere å tilpasse reglene noe mot eldre aldersklasser.

Hvem er det største trollet?

Vålerengens Idrettsforening stilte for anledningen med to lag, Trolls 1 i blått og Trolls 2 i de sorte og gule throwbackdraktene. Lagene hadde også hvert sitt trenerteam, med Yrjan Fraschetti og Brage Moen i spissen for Trolls 1, og Max Emanuelson og Anders Jerven i spissen for Trolls 2. De tilreisende lagene besto av Gladiators (eller Gladicanes om du vil, det ble observert en del hvite Hurricanes-hjelmer i troppen), samt Copenhagen Tomahawks som tok turen helt fra København. Tomahawks hadde i vår sak før turneringen fått favorittstempelet, men stilte med mye rookies og uten sin vante QB til denne turneringen.

Turneringens internasjonale alibi – Copenhagen Towers

Lørdagens kamper endte i disse resultatene:

Så kom søndagen, og med det finalespill, og spørsmålet om amerikansk fotball egentlig er egnet for turneringsformatet. Skrotten til undertegnede sa i alle fall tydelig fra om at tre kamper var nok for en helg, men heldigvis hørte ikke hodet på hva kroppen sa, så finalespill ble det. Søndagens vær var litt mindre hyggelig, men la ingen demper på stemningen.

Bronsefinale: Trolls 2 vs Tomahawks

I bronsefinalen måtte Tomahawks slenge inn håndkledet litt ut i andre omgang, da de slet med skader i troppen og ikke kunne fortsette spillet på en forsvarlig måte. Tredjeplassen gikk dermed til Trolls 2, som var godt fornøyd med egne prestasjoner denne helgen.

Trolls 2 – Foto: Vibe Haugejorden

Finalen ble en langt mer spennende affære, og det var sørlendingene som åpnet scoringsfesten på sin første drive. Etter hvert fant imidlertid Trolls 1 rytmen, og kampen endte hele 38 – 20, noe som er ganske imponerende siffre når man tar i betraktning at kampene spilles med 2 x 10 minutter rullende klokke.

Glade vinnere
…og (nesten) like glade sølvvinnere

Resultattavlen på søndagen ble altså seende slik ut:

Alt i alt var dette et vellykket arrangement av typen lavterskel, og vi håper Women’s Open blir en årlig tradisjon, men enda flere påmeldte lag neste år. Benytter anledningen til å takke alle som bidro til å få arrangementet gjennomført, ingen nevnt, ingen glemt 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x