Reisebrev fra Scandinavian Bowl – Vålerenga Trolls damer

Trolls damer 2016

Trolls-damene var i Finland forrige helg for å spille nordisk klubbmesterskap for damer.
Vi har fått lov å dele et reisebrev fra turen, skrevet av Trolls-spiller Tuva Frølich Sando.


Fredag 6. mai var det en spent gjeng på 19 damer og 3 trenere som satte seg på flyet til Helsinki. For første gang skulle to nordiske klubblag møtes i ”Scandinavian Bowl”, nordisk klubbmesterskap for damelag. Våre motstandere, det finske damelaget GS Demons, har i en årrekke toppet tabellen i det finske seriespillet, i tillegg har Demons flere spillere på landslaget som også vant EM 2015. Laget vårt vant finalen i den norske dameserien i fjor høst og har flere gode spillere og dyktige trenere, men kan nok ikke sammenlignes med Demons når det kommer til hverken fartstid, samspill eller kamperfaring.

Vel vitende om vårt stempel som underdogs reiste vi nå østover for å spille vår første kamp som 11 mannslag, og vår femte kamp noensinne. To av våre egne rookies skulle spille sin aller første kamp denne lørdagen i mai, ikke rart det kriblet i magen på enkelte. Helt siden januar har vi  trent styrke, kondis, hurtighet, mottak, pasninger og taklinger. Vi har blitt banka opp i scrimmage mot U15 og U17 gutta i klubben, vi har ødelagt ankler, tær og fingre, trosset snø og regn, pugget spill i det uendelige og nå var vi ENDELIG på vei.

trolls på tur

På flyplassen i Helsinki denne kvelden ble vi møtt at GS Demons lagleder Petra Eloranta, vi ble ønsket velkommen og geleidet til hotellet for en god(?) natts søvn. Lørdag våknet vi til strålende sol, og formiddagen gikk stort sett med til å få i seg en god frokost og gjennomgå spillene og special teams.

Så nærmet klokka seg 18.00 lokal tid, og med det kampstart. Alle våre navn på «starting offence» ble annonsert (dog i en særegen finsk versjon) før ”Ja, vi elsker” ble høytidelig sunget. Pulsen roet seg, nå var vi i gang, og vi var klare!

PIC_0040
Foto: FSC Media

Helt fra første kick-off spilte Demons hardt og viste godt samspill på laget. Vi på vår side hadde både fine pasningsspill og flere gode løpespill i løpet av kampen. Særlig overrasket vi motstanderlaget med vår ferskeste spiller RB Cathinka Sandsdalen som også fikk MVP-prisen for Trolls etter kampen. Ikke dårlig, med tanke på at det var hennes første kamp noensinne.

Cathinka Sandsdalen - Foto: FSC Media
Cathinka Sandsdalen – Foto: FSC Media

I løpet av kampen var vi flere ganger svært nære å få touchdown, men vi manglet de aller siste yards’ene for å komme på tavla. På defense slet vi med et sterkt Demons offense, flere av linjespillerne deres (som også er landslagsspillere) var mildt sagt vanskelig å komme seg gjennom og forbi. Demons fikk mange gode løpespill opp i midten og hadde også noen gode pasningsspill som gikk hele veien frem. Det resulterte i til sammen fire touchdowns, tre av disse kom før pause, og stillingen sto 24-0 helt til siste 5 minutter av kampen. På tampen av kampen fikk vi dessverre to skadede spillere som ventet på hver sin ambulanse, og omstendighetene førte til at kampen ble fullført med rullende klokke. Demons fikk satt inn 6 nye poeng i løpet av de siste minuttene, og kampen endte 32-0 til Demons.

Foto: FSC Media
Foto: FSC Media

GS Demons inviterte på middag og sosialt etter kampen. Flere finske spillere som undertegnede pratet med var både overrasket og imponert over nivået på Trolls i kampen. Damene som måtte på sykehus kom til middagen og det ble en hyggelig kveld for alle.

Man skulle kanskje tro at vi ble skuffet og lei over resultatet, men helt ærlig, vi føler ikke at vi tapte – vi vant sølvet! Både trenere og spillere var stolte over egne og medspilleres prestasjon denne kampen. Vi hadde virkelig noe der å gjøre. Vi spilte med hjertet utenpå drakta og hadde det GØY fra start til slutt. Alt vi har lært i månedene frem mot kampen og i selve kampen er uvurderlig å ta med seg inn i det kommende seriespillet. Høsten KAN ikke komme fort nok! Et tap i nordisk er føles ikke som et tap. Det føles som en seier for norsk damefotball, og et stort skritt i riktig retning for å utvikle sporten vi elsker.

IMG_0618

Laget vil gjerne benytte muligheten til å si tusen takk til alle som gjorde denne turen mulig ved å bidra økonomisk; Klanen, private sponsorer og klubben vår. I tillegg må vi takke forbundet for god hjelp, trenerne våre Yrjan Fraschetti, Tore Flølo Andersen, Kenneth Johansen og Marlon Wayne Hylton for alle timene de har lagt ned i laget frem mot denne kampen, samt U15- og U17-laget til Trolls for gode scrimmages og belærende blåmerker.

Takk for kampen og takk for turen!

Tuva Frølich Sando, OL


Vil du høre mer om Finlandsturen til Trollsdamene bør du følge med på neste utgave av Amerikansk Fotball Podkast, der vi har med oss hovedtrener for Trolls damelag Yrjan Fraschetti.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x