Rekordmye amerikansk fotball-utstyr til salgs på Finn.no!

Vi har i flere år fulgt med på tilbudet av amerikansk fotball-relaterte annonser på Finn.no, og aldri før har det vært så store mengder utstyr til salgs som det er akkurat nå. Hva skyldes så det?

Det er vanskelig å isolert sett si om det er pandemien som har fått folk til å lete frem i kroker og kriker, eller om det er noe hakket mer dystert som ligger bak: At flere enn før slutter med amerikansk fotball og derfor selger det de har liggende av utstyr. Man kan forsåvidt tenke seg at det å sitte mer hjemme med internett-tilgang har ført til kjøpelyst som gjør at flere selger gamle hjelm, pads og bukser når de nå har fått seg noe nytt, men det har ikke akkurat vært overdrevne mengder med treninger eller planlagte kamper den siste tiden som sannsynliggjør den teorien.

Hvis vi ser vekk fra annonser med fotballer, kicking tees fra den gang alle skulle bli Kickalicious, hansker, sko, caps, NFL-jerseyer og lignende, står vi allikevel igjen med en anseelig mengde annonser hvor en eller flere deler av kombinasjonen hjelm, skulderbeskyttelse og bukser m/padding foreligger. Vi tok en rask gjennomgang nå i begynnelsen av denne uken.

Akkurat nå er det 20 annonser på Finn.no når vi har begrenset oss til kun hjelm, skulderbeskyttelse og bukse m/padding. Tidligere har dette antallet gjerne ligget et sted mellom 5 og 10 til enhver tid med noe variasjon de siste årene. Det er ikke tilfelle nå. En god andel er utstyr for barn og unge, men det er også en god porsjon beregnet på voksne spillere.

Det er heller ikke slik at annonsene peker til ett sted i landet: 5 er fra Oslo, 3 fra Viken, 2 fra Vestfold & Telemark, 2 fra Agder, 2 fra Møre & Romsdal, 2 fra Trøndelag, 2 fra Troms & Finnmark, 1 fra Rogaland og 1 er fra Hordaland.

Med håpet om åpning for breddeidretten de fleste steder rundt hjørnet foreligger det muligheter til å sikre seg utstyr som er verdt en kikk. Vær imidlertid OBS på at hjelm ikke er noe som er verdt å kjøpe godt brukt; det som beskytter hodet bør ha høy prioritet å ha særs god kvalitet på. Det er verdt å merke seg at teksten på noen av annonsene indikerer at enkelte deler av utstyret blir kjøpt, så noen kan tydeligvis tenke seg å spille amerikansk fotball også i post-pandemi-tid!

Vår bekymring er imidlertid at det økte tilbudet på brukt utstyr reflekterer det vi har sett en del andre indikatorer på; at det langvarige oppholdet under Covid19-pandemien har fått en god del mennesker til å vinke farvel til det å være aktive utøvere. Det er nok utvilsomt slik at deler av det som ligger på Finn.no har sammenheng med hva folk har gravd frem fra skap, garasjer og loft også, men bildet er nok denne gang mer bekymringsfullt enn det. Som våre podkaster med intervju av flere klubber tilbake i april indikerte blir oppstart og ikke minst rekruttering inn i det aktive amerikansk fotball-miljøet av stor betydning i tiden som kommer!

Annonsene finner du her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x