Vil du jobbe heltid med amerikansk fotball?

Det er ikke stappfullt av heltidsstillinger innen amerikansk fotball i Norge, så når Norges Amerikanske Idretters Forbund utlyser stillinger er det kanskje noen snevre idrettsmiljøer som har kandidater med interesse for nettopp dét.

Norges Amerikanske Idretters Forbund, NAIF, organiserer flere idretter enn bare amerikansk fotball, og basert på stillingsutlysningene vi har sett er det muligens realistisk å forvente at man arbeider på tvers av idrettene – og ikke utelukkende med amerikansk fotball. Også cheerleading, disksport og lacrosse er idretter under NAIF-paraplyen.

Forbundet hadde opprinnelig utlyst to stillinger på Finn.no; henholdsvis som kontormedarbeider og som idrettskoordinator. Den førstnevnte stillingsutlysningen er nå deaktivert, også før fristen utløp 18.06.21. Annonsen for idrettskoordinator-stillingen er derimot aktiv fortsatt, med søknadsfrist 18.06.21, det vil si førstkommende fredag.

Arbeidssted er Idrettens Hus ved Ullevål stadion i Oslo hvor Norges Idrettsforbund har lokaler for svært mange av særforbundene i tillegg til NIF sentralt. NAIF har hatt tilhold der siden oppstart, og forgjengeren innen amerikansk fotball -NoAFF- hadde også lokaler der etter at forbundet ved årtusenskiftet flyttet på seg fra egne lokaler på Grønland i Oslo. NAIF har i dag 8-9 ansatte i følge deres egen webside, hvorav de aller fleste i heltidsstillinger.

Den utlyste stillingen som idrettskoordinator ser ut til å være tiltenkt en støttefunksjon som jobber på tvers av idrettene og bistår både ansatte og personer i sentrale verv i forbundet. Også bistand til medlemsklubbene nevnes i utlysningsteksten. Fokuset er på praktiske oppgaver og logistikk, og selv om kunnskap fra en av forbundets idretter neppe skader så er det tvilsomt om det er kritisk. Det fremgår da også av stillingsannonsen, hvor det også nevnes at man ser etter noen med stor arbeidskapasitet, som er selvgående og samtidig en lagspiller. Ingen overraskelser der i gården, altså.

Den andre utlyste stillingen som kontormedarbeider ble fjernet, uten at vi kjenner til eller har undersøkt årsaken til hvorfor. Det var -basert på teksten i stillingsutlysningen- også en svært praktisk rettet stilling som kunne forventes å jobbe på tvers, og tildels med oppgaver som de aller fleste nok har erfaring med å løse som del av egen jobb eller hverdag uansett. Det skulle med andre ord vært gode muligheter til å finne gode kandidater også til den stillingen, men stillingsannonsen er altså fjernet nå.

Norge er inne i en periode hvor en langvarig pandemi har gitt en høyere arbeidsledighet, inkludert både oppsigelser og permitteringer i en rekke bransjer. Det er ikke utenkelig at det er gode kandidater på markedet, så om man har økonomi til å gjøre utlysninger nå i disse dager er det sannsynligvis gode muligheter for å finne personer som både har arbeidslyst, evne og attpåtil kompetanse. Det blir spennende å se hvem som blir NAIFs neste ansatte, og dermed forhåpentligvis bidrar til vekst for amerikansk fotball i Norge!

Stillingsutlysning og link videre til søknadsskjema finner du her!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x