Stor oppmerksomhet rundt norsk QB hos Atlanta Falcons

Fredag publiserte vi en sak i forkant av draftet om QB Alek Torgersen, som med norsk far var å anse som vårt «norske» håp i årets NFL Draft. Natt til søndag ble det klart at han ikke ble draftet, men signert som udraftet free agent av Atlanta Falcons. Det skreiv vi om søndag morgen, og den saken har fått stor oppmerksomhet og vært utgangspunktet for en rekke artikler i både norsk og utenlandsk media.

Faksimile: NRK valgt en kort sak…foreløpig, blir vi fortalt fra den kanten.

Når vi skriver «norsk» i anførselstegn, så er det fordi Torgersen har vokst opp i California. Det er der han har lært sin football, før turen gikk videre til University of Pennsylvania og ytterligere lærdom der. Det er altså ikke norsk amerikansk fotball som kan skryte på seg å ha produsert en QB god nok for å bli signert av et NFL-lag. Men: Alek Torgersen har norsk statsborgerskap, så det er likevel fullt ut relevant å omtale ham som norsk. Den trofaste leser vil forøvrig observere at saken vi publiserte fredag ble oppdatert tidlig på lørdag med korrigering av fakta-opplysninger gitt av nær familie av Alek Torgersen. Statsborgerskapet var en av disse opplysningene.

Faksimile: VG var blant de som fikk med seg nyheten om Alek Torgersen

Dette med nasjonaliteten var et viktig poeng for de mer tradisjonelle norske mediene, som fanget opp saken via oss noen timer etter publisering. Deretter ballet det på seg med varianter av samme sak (mange via NTB). Eksempelvis:

En gjenganger blant disse var kreativ gjengivelse av nettsiden Amerikansk Fotball sitt navn (vi bruker Amerikansk Fotball og Amfotball.com litt hipp som happ, men ikke de mange andre variantene som dukket opp), men link inn til oss var ihvertfall hyggelig – og ga omtrent tre til fire ganger så mye trafikk inn til oss som på en vanlig dag. Det var ikke helt Super Bowl-tilstander, men ikke langt unna. Også Atlanta Falcons fikk lide for kreativ navngjengivning, og heter hos noen norske medier tydeligvis Atalanta Falcons. Er det potensielt navnet på et italiensk lag?

De eneste vi har sett som har skrevet en sak åpenbart basert på vår men ikke har maktet å gi en liten hat tip, er Viasat sin nettside Viasport.

Faksimile: Dagbladet var på ballen de også!

Omtrent på samme tid som norske massemedier våknet til liv søndag kom også American Football International på banen og lurte på om vi kunne lage en engelskspråklig utgave av saken vår, noe vi fra tid til annen gjør for dem med noen av våre artikler. Den engelske utgaven er en blanding av artiklene vi publiserte fredag og søndag, og ble publisert senere søndag på vår side, og i dag på American Football International:

Saken hos American Football International har fått en god del oppmerksomhet den også, noe man f.eks. tydelig kan se på deres Facebook-side.

Også på Twitter har saken gitt gjenlyd, primært blant skandinaviske fans:

Det er ikke ofte en udraftet førsteårsspiller får så mye oppmerksomhet, men av og til kan dette med dobbelt statsborgerskap og familie i en liten nasjon skaffe noen bonus-fans, og det er neppe tvil om at Alek Torgersen har noen flere som følger karrieren hans i fortsettelsen enn han hadde før denne helgen – både i USA, Norge og ellers i verden!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x