Toppkamp utsatt på ubestemt tid!

Foto: Henning Ringlund

I dag skulle Eidsvoll 1814s hatt hjemmekamp mot Oslo Vikings. På grunn av baneforholdene på Bøn stadion er kampen utsatt på ubestemt tid. Etter det Amerikansk Fotball erfarer var det de store nedbørsmengdene de siste dagene som har skapt problemer for baner med naturgress på Romerike.

Nettopp det sistnevnte førte til at også Lillestrøm Starfighters stod i en situasjon med mulig utsettelse av sin hjemmekamp mot Vålerenga Trolls på U16-nivå. Den kampen ble imidlertid flyttet til Frogner stadion og kunstgresset der. Slik vi forstår det var et slikt alternativ, og et skifte av når man har hjemmekamp versus når man har bortekamp, et alternativ i Eliteserie-oppgjørene mellom Eidsvoll 1814s og Oslo Vikings. Av en eller flere grunner lot ikke det seg gjennomføre, og dermed gjenstår det å se når 1814s sin hjemmekamp mot Vikings går av stabelen.

Med dette utfallet blir Oslo Vikings sin neste kamp oppgjøret mot Kristiansand Gladiators 10.oktober, mens Eidsvoll 1814s tar turen til Frogner senere samme dag for en bortekamp mot Vålerenga Trolls. Når de to lagene (1814s og Vikings) får sjansen til å møtes er pr. nå ukjent for oss, selv om helgen 16-17.oktober ser ut som en mulighet. Allerede 24.oktober finner vi returoppgjøret i serieoppsettet.

I kjølvannet av at utsettelsen av dagens Eliteserie-kamp ble kjent har det vært tegn til frustrasjon og irritasjon i sosiale medier knyttet til at man ikke har fått til å flytte kampen til en annen bane når muligheten tilsynelatende var der, samt at en forflytning av hvilke lag man møter når kan ha konsekvenser for eventuelt tilgjengelige spillere. Kommentarene angående det siste ser ut til å være knyttet til en eller flere suspenderte spillere, uten at Amerikansk Fotball er kjent med hvor aktuelt det er og hvor mange spillere det eventuelt gjelder. I et oppgjør mellom lag som kan forventes å være forholdsvis jevnbyrdige er naturligvis mangel av enkelte nøkkelspillere av stor betydning.

I det hele tatt har det vært en god del utsatte kamper hittil i høst; dette er imidlertid første gang det treffer på et annet nivå enn U16. På U16 har det både vært tre utsatte kamper, en walk-over, og da altså dagens U16-kamp som man altså heldigvis fikk flyttet fremfor å utsette. 1.divisjon og 2.divisjon har pr. nå unngått slike situasjoner, og det samme var tilfelle i Eliteserien frem til dagens oppgjør endret på den historien.

Vi krysser fingrene både for at det ikke blir flere slike utfall i tiden som kommer, samt at forbundet i dialog med klubbene får løst eventuelle situasjoner som oppstår på en mest mulig smidig måte for alle parter.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x