Trenerkarusellen fortsetter i NFL

For alle andre enn de åtte lagene som fortsatt kjemper om Lombardi-trofeet er offseason for lengst i gang i NFL, og for mange av lagene betyr det intervjuprosesser og kontraktsforhandlinger med nye trenere, koordinatorer og general managers. I denne artikkelen ser vi litt på de endringene som er gjort, og de endringene vi kan forvente at vil skje.

Doug Marrone og Tom Coughlin til Jacksonville Jaguars

Coughlin er tilbake i Jacksonville

Jacksonville Jaguars satser på det kjente når de nå fornyer trenerstab og front office. Doug Marrone, som har vært assisterende trener og offensiv linjetrener i Jaguars de siste to årene og som også var midlertidig hovedtrener for sesongens siste to kamper vil være permanent hovedtrener fra og med i år. Jaguars-eier Shahid Khan må åpenbart ha likt de han så fra Marrone i de to kampene han ledet laget. Marrone er dermed tilbake som hovedtrener i NFL etter at han ledet Buffalo Bills i 2013 og 2014. Marrone klarte i 2014 å lede Bills til 9-7 og deres første seierssesong på 10 år før han meget overraskende valgte å trekke seg fra laget. Jobbtilbudene som hovedtrener han nok hadde håpet på å få uteble, dog, og han endte derfor opp i Jacksonville som assistent, men nå er han altså tilbake i manesjen igjen. Kan Marrone være mannen som leder et Jacksonville-lag som mange hadde høye forventninger til i år ut av deres mangeårige jammerdal?

Tilbake i Jacksonville er også Tom Coughlin. I 2016 var Coughlin ansatt i NFL, etter at han i 2015 ble tvunget til å frivillig trekke seg i New York Giants, der han hadde fem sluttspillopptredener og to Super Bowl-seire på tolv sesonger. Før Coughlin kom til Giants var han dog trener i åtte sesonger i Jacksonville. Der tok han laget til to AFC Championship Games, og også til de to eneste divisjonstitlene i lagets korte historie. Coughlin skal nå være en del av Jaguars’ front office, som deres Executive Vice President of Football Operations.

 

Sean McDermott til Buffalo

Sean McDermott

To år med The Rex Ryan Show var nok for Pegula-familien, som sparket Ryan med én kamp igjen å spille av årets sesong. Ryan var Pegulas første trener etter at de kjøpte Bills i 2014 og tidligere nevnte Marrone trakk seg fra laget. Nå gir de sjansen til Sean McDermott, et ubeskrevet blad som hovedtrener. Bills holder seg dog til defensivt orienterte hovedtrenere. McDermott kommer fra Carolina Panthers, der han har vært defensiv koordinator siden 2011. I løpet av den tiden har McDermott ledet et Panthers-forsvar som tidvis har vært blant de aller beste i ligaen, men som også skuffet i år. McDermott har også en veldig lang fartstid bak seg i forskjellige defensive trenerroller under Andy Reid i Philadelphia Eagles.

McDermott har kjørt et 4-3-forsvar som sitt base-forsvar i Carolina, og det betyr at Buffalo må gjennom enda en defensiv omstilling, noe de etter hvert burde begynne å bli eksperter på. Jim Schwartz installerte jo 4-3-forsvaret da han var defensiv koordinator i 2014, men Schwartz overlevde bare et år før Rex Ryan tok over og begynte transformasjonen til 3-4. Nå skal laget altså mest sannsynlig igjen tilbake til 4-3.

 

Vance Joseph blir ny trener i Denver

Vance Joseph

Miami Dolphins’ defensive koordinator Vance Joseph tar over som ny hovedtrener i Denver Broncos etter at Gary Kubiak beklageligvis på grunn av helsen måtte trekke seg. Joseph er nok et veldig spennende og ukjent navn for de fleste. Etter å ha trent defensive backs i 49ers, Texans og Benglas fikk han jobben som koordinator for Dolphins i fjor. Nå skal han altså ta over som hovedtrener for et av ligaens mest vellykkede lag i nyere tid etter bare et år som koordinator. Denver har faktisk i lengre tid lagt seg etter Joseph. De forsøkte å hente ham inn som defensiv koordinator da Gary Kubiak ble ansatt for to år siden, men ble da forhindret av Josephs daværende arbeidsgivere i Bengals. Nå har de dog fått Joseph på plass og håper med det at han kan være mannen til å lede dem tilbake til sluttspillet etter årets skuffende sesong. Det skal bli veldig spennende å se hva en tidligere defensive backs-trener kan gjøre med ligaens beste cornerback-par i Aqib Talib og Chris Harris Jr., men samtidig vil nok noen spørre seg om ikke Denver trengte en mer offensivt orientert trener etter årets veldig dårlige angrepsopptreden.

 

Matt Burke og Steve Wilks forfremmes

Når noen forsvinner ut må de jo nødvendigvis erstattes. Carolinas defensive backs-trener Steve Wilks vil ta over jobben som defensiv koordinator i Panthers etter at McDermott forsvant, mens Miamis linebackers-trener Matt Burke blir ny defensive koordinator i Dolphinsetter Joseph.

 

Videre endringer

Fremdeles er det mange posisjoner som ikke er fylt opp. Rams ser etter en ny trener og kan potensielt skrive historie med Sean McVay, som med sine 30 år på jorden kan bli tidenes yngste NFL-trener. McVay er for tiden favoritten til å ta over i Rams. Chargers og 49ers trenger også hovedtrenere, samtidig som det er en del koordinator- og front office-jobber som også må fylles. Vi kommer tilbake med mer!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x