Trenerkarusellen i full sving!

chi-apphoto-falcons-smith-fired-football-20141228

Vi står i slutten av året på mer måter enn én, og for både college-fotballen og NFL er det trenerjakt for de lagene som har valgt å si takk for følget til trenere som ikke helt har lykkes med å nå opp dit organisasjonene deres håpet at de skulle være.

I NFL var det «Black Monday» i går, som er dagen etter siste serierunde i grunnspillet, og typisk den dagen flest trenere må ta sin hatt og gå.

I College-fotballen ligger man litt før i løypa, da tradisjonen stort sett er å sparke ut nåværende trener før Bowl-kampene (om man er så heldig å være kvalifisert), og der er man godt i gang med ansettelsene før 2015-sesongen.

Vi gir deg en oversikt på noen av de viktigere endringene:

Vi bruker tre betegnelser i oversiktene nedenfor. For utgående trenere har vi skrevet «ut» eller «sparket». «Ut» = Treneren har selv valgt å gå, gjerne for en ny mulighet et annet sted. «Sparket» = Skolen/klubben/organisasjonen har valgt å avskjedige vedkommende.

Når det gjelder trenere som kommer inn, så bruker vi kort og greit benevnelsen «inn», og ikke noe mer.

Jim Harbaugh
Du må se college-fotball for å se dette fjeset neste år

La oss begynne med å se på trenerendringene i NFL:

I tillegg til disse er flere personer i General Manager-roller sparket ut døra. Vi tar ikke for oss dem her; generelt sett betyr det at den organisatoriske ledelsen endrer seg i tillegg til den sportslige i klubbene det gjelder. GM-rollen har ofte betydning for talentjakt via draft og free agency m.v. også, så slik sett har en god GM mye å si for det sportslige arbeidet også.

Will Muschamp
Will Muschamp – so long!

Så, trenerendringene i NCAA FBS:

I noen av tilfellene hvor vi har valgt betegnelsen «sparket», har treneren selv sagt opp, men da på grunn av manglende resultater. Dette gjelder f.eks. June Jones. Vi har ikke tatt hensyn til formaliteten, men fokusert på årsaken til at treneren forsvinner ut. I Larry Blakeney sitt tilfelle kunne vi skrevet «sparket» basert på resultatene, men Troy har stort sett alltid hatt dårlige resultater, og det virker mer riktig å si «ut» i hans tilfelle.

Er du på jakt etter oversikt for både NCAA FBS og NCAA FCS? Sjekk denne hos TSN.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x