Treningsleir i Bærum…med en Super Bowl-vinner!

SP/SKINS

Lørdag 31.januar, altså dagen før Super Bowl, er det duket for en åpen treningsleir i Bærum, hvor en av trenerne har en ring svært få andre har: Han har nemlig vunnet Super Bowl. Vi snakker om QBen Tony Banks, som spilte i NFL fra 1996 til 2005, etter å ha blitt draftet som første QB i 1996-draften (St.Louis Rams, 2.runde).

QB-statistikken til Tony Banks gjennom NFL-karrieren:

Tony Banks
Foto: Andy Lyons/Allsport

Banks, som også blir å se på TV-skjermen under Viasat sin sending av Super Bowl søndag 1.februar, har vært i Norge en rekke ganger. Han har også deltatt på norsk Super Bowl-sending før, dengang NRK hadde sendingene.

Årsaken til flere Norgesbesøk skyldes at Tony Banks har en svigerbror som bor i Oslo. Han heter Le’Von Warr og er bl.a. på vei til å bli aktiv som assistenttrener på det norske landslaget i amerikansk fotball. Warr har tidligere spilt for Michigan State Spartans (NCAA FBS), akkurat som Tony Banks gjorde før NFL-karrieren.

Nå bidrar Banks altså som en av trenerne (og stifterne) når nystartede Golden Leaf Foundation, med Greg Kleidon i spissen, arrangerer treningsleir som er åpen for alle spillere i aldersgruppen 13-17 år. Greg Kleidon (tidligere punter, Hawaii, NCAA FBS) er for mange mest kjent som sportslig leder hos Eidsvoll 1814s, hvor han også har vært spiller i en årrekke. Kleidon er også en av assistenttrenerne på det norske landslaget.

Golden Leag logo 01
Arrangør: Golden Leaf Foundation

Dette arrangementet er det første Golden Leaf Foundation arrangerer. Organisasjonen er startet av de tre nevnte herrer; Le’Von Warr, Greg Kleidon og Tony Banks. Planen er å være aktive som arrangører av treningsopplegg og sosiale tiltak både i Norge og andre land; de kommer også til å ta for seg andre idretter.

Arrangementet finner altså denne gang sted i Bærum, nærmere bestemt Sandvika Stadion og fotballhallen der.

Mer informasjon finner du via Facebook-eventen her.

Avslutningsvis tar vi med oss et par tweets man nylig kunne lese på Tony Banks sin Twitter-konto. Han havner nok ikke inn i Pro Football Hall of Fame selv om karrieren var av en viss lengde, men det er mulig at en fyr som bar padsene hans for ham gjør det 😉

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x