U19: Trolls har tatt kommandoen når 3 serierunder gjenstår

Med 4 serierunder unnagjort og 3 gjenstående er vi godt og vel halvveis i årets grunnspill på U19. Etter grunnspillet venter dessuten et sluttspill for de 4 beste lagene som kulminerer i NM-finalen 4.november.

Var ubeseiret. Nå? Ikke helt… Foto: JM Henriksen

I helgen var det dessuten topp-oppgjør når tre ubeseirede lag og et lag med kun 1 tap gjorde opp seg i mellom. La oss imidlertid først ta et tilbakeblikk to uker tilbake i tid:

 

3.serierunde; 16-17.september.

Nidaros Domers innledet sesongen med to strake tap, men i seriens tredje runde var det duket for første hjemmekamp, og det skulle da også ende med hjemmeseier. Åsane Seahawks kom på besøk fra Bergen, og måtte se seg slått med 22-6. Dermed lever håpet om sluttspillsplass videre hos Trønderne, selv om det henger i en tynn tråd.

Årets mest scoringsrike kamp fant også sted lørdag 16.september, og det foregikk på Gjøvik. Hjemmelaget Gjøvik Swans fikk besøk av et Lura Bulls som hadde latt forsvaret være igjen i Rogaland om vi ser på resultatet, men til gjengjeld eksploderte de i angrep. Det hører vel forsåvidt med til historien at Bulls sitt forsvar sørget for noen turnovers, og begge lag fikk rikelig med touchdowns ut av det hele. Det ble allikevel klart mest til bortelaget, og til slutt ble det registrert 38-81 på måltavla.

Søndag 17.september var det tid for at lovende BVHIF Ironmen skulle ta i mot Vålerenga Trolls. Med en stor stall på rundt 40 spillere (ref. Trolls sitt kampreferat) var det en anseelig mengde spillere som Ironmen-trenerne kunne rullere på. Det var ikke nok til seier, for med 9 mot 9 på banen ble de 17 fra Trolls overmakten denne gang. Hele 7-55 til bortelaget, og Vålerenga Trolls sementerte ryktet som laget å slå i år.

Resultatene 3.serierunde:

 • Nidaros Domers vs. Åsane Seahawks: 22-6
 • Gjøvik Swans vs. Lura Bulls: 38-81
 • BVHIF Ironmen vs. Vålerenga Trolls: 7-55

 

4.serierunde; 23-24.september

I helgen som gikk var det tid for at Gjøvik Swans besøkte Bergen, og da Åsane Seahawks. Hvordan det oppgjøret endte vet vi faktisk ikke i skrivende stund, så gi oss gjerne en oppdatering om du sitter på fasiten! Oppdatering: Swans hadde ikke nok spillere, og endte opp med å ikke møte til denne kampen. Dermed vant hjemmelaget Seahawks 35-0 på walk-over…

Heldigvis er resultatet fra den andre lørdagskampen 23.september lettere tilgjengelig, og der var det hjemmeseier med klare sifre når BVHIF Ironmen tok i mot Lura Bulls i en kamp som det var knyttet en del forventninger til. Bulls var ubeseiret gående inn i dette oppgjøret. Slik så det ikke ut når Ironmen fikk rettet opp inntrykket etter forrige serierunde, og hjemmelaget vant til slutt med hele 57-13.

Dermed fikk Vålerenga Trolls rett i sin arrangementstekst før søndagens oppgjør, hvor de fortalte publikum at det var seriens to ubseirede lag som skulle møtes når Trolls tok i mot Eidsvoll 1814s. Det var forsåvidt ikke sant før lørdagens kamp mellom Ironmen og Bulls var over, men det var sant når Trolls og 1814s satte i gang sin kamp. Det skulle bli forholdsvis jevnt, men til slutt var det Oslo-laget som tok med seg alle poengene og tabell-ledelsen. De vant nemlig 25-6 i oppgjøret mellom lagene som mange forventer at gjør opp om NM-tittelen 4.november også.

Resultater 4.serierunde:

 • Åsane Seahawks vs. Gjøvik Swans: 35-0 (walk-over)
 • BVHIF Ironmen vs. Lura Bulls: 57-13
 • Vålerenga Trolls vs. Eidsvoll 1814s: 25-6

 

Hvordan det ligger an nå

Som i 2016: Laget å slå. Foto: JM Henriksen

Vi mangler altså resultatet fra Åsane Seahawks vs. Gjøvik Swans i helgen som gikk, men det påvirker uansett ikke sluttspillsbildet. Tabellen slik den ser ut nå (uten at Seahawks vs. Swans er medregnet) etter 4 runder:

 1. Vålerenga Trolls, 4-0
 2. Eidsvoll 1814s, 2-1
 3. BVHIF Ironmen, 2-1
 4. Lura Bulls, 2-1
 5. Nidaros Domers, 1-2
 6. Åsane Seahawks, 1-3
 7. Gjøvik Swans, 0-4

Med forbehold for eventuell feilberegning av scoreforskjell. Vi tror vi har kontroll på scoreforskjellen og hvordan det påvirker, men har ikke brukt mer enn 3-4 minutter på å se igjennom den delen av det 😉

 

Veien videre; de kommende rundene

Tre serierunder gjenstår før sluttspillet tar til. Kommende helg, 30.september-1.oktober, tar Gjøvik Swans i mot Nidaros Domers i en kamp som bør kunne bli interessant. Enda mer interessant, spesielt om man tenker på sluttspillsdiskusjonen, er Eidsvoll 1814s sin hjemmekamp mot BVHIF Ironmen søndag 1.oktober. Kan jernmennene ta 2.plassen i serien, og hjemmebanefordel i semifinale, fra grunnlovsmennene?

Den siste kampen søndag 1.oktober er i Bergen, hvor Åsane Seahawks tar i mot «naboene» fra Stavanger/Sandnes; Lura Bulls. Om Seahawks har funnet et høyere nivå utover i sesongen, så vil de kunne overraske et Lura som kjemper om å sikre seg en sluttspills-plass.

I nest siste serierunde 7-8.oktober er det kanskje mindre spenning enn de fleste andre rundene. Nidaros Domers tar i mot Eidsvoll 1814s i en kamp hvor bortelaget er favoritter. Favorittstempelet går også til bortelaget når Lura Bulls er verter for Vålerenga Trolls. Hjemmelaget er favoritter i Bærum, hvor BVHIF Ironmen skal møte Gjøvik Swans i en kamp vi tipper kan bli scoringsrik.

Siste serierunde består av tre kamper som alle går 14.oktober, og alle med kickoff kl. 14:00. Serieleder Vålerenga Trolls (for det vil vi tro de fortsatt er når denne runden finner sted) tar i mot Åsane Seahawks i Oslo. BVHIF Ironmen må samle troppene og ta turen til Trondheim, hvor Nidaros Domers venter. Og i Sandnes venter Lura Bulls på oppgjøret mot Eidsvoll 1814s, hvor hjemmelaget helt sikkert håper å overraske et bortelag som må finne seg i et favorittstempel.

 

Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg, og vi gleder oss til fortsettelsen!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x