Vedvik hentet inn av New York Jets!

Et knapt døgn etter at det ble klart at Kåre Vedvik ikke kom med i Minnesota Vikings sin 53-mannstropp er det klart at Vedvik allikevel blir å se i årets første runde av NFL-sesongen ettersom New York Jets plukket ham opp. Dermed fortsetter NFL-eventyret for nordmannen! En stressende helg for vårt norske NFL-håp ender med at den fortsatt ettertraktede kickeren/punteren fra Stavanger finner veien til verdensmetropolen New York og plass i Jets sin 53-mannstropp. Det er nærmest en umulighet at Vedvik ikke blir første nordmann til å se spilletid i tellende kamper i NFL siden Leif Olve Dolonen Larsen gjorde det samme i 2001. Slik så det ikke nødvendigvis ut som for noe under et døgn siden:

Det siste døgnet har utvilsomt vært nervepirrende for Vedvik, som måtte leve med usikkerheten rundt å bli fristilt av laget som hentet ham fra Baltimore Ravens for et 5.runde-valg for knappe 3 uker siden, for deretter å se om noen ville plukke ham opp før han eventuelt havnet på Minnesota Vikings sin practice squad. Å være på practice squad (/treningstropp) vil si at man ikke kan spille kamper, men trener med laget. Hvert lag har en gruppe på 10 spillere i den kategorien i tillegg til deres ordinære 53-mannstropp. Det er sjelden at en av practice squad-plassene benyttes til en kicker eller punter, noe som i seg selv ville vært en tillitserklæring fra general manager Rick Spielman og hovedtrener Mike Zimmer til Vedviks potensiale. Indikasjonene var klare på at Vikings faktisk så for seg å sette av en plass til ham på practice squad. Slik skulle det altså ikke bli, da Vedvik fortsatt var for aktuell til at samtlige av de andre 31 lagene i ligaen ville la ham passere waiver wire. Waiver wire er en systematikk som sikrer at de ferskeste (typisk de med mindre enn 4 års erfaring i ligaen) spillerne kan plukkes opp før de er fullstendig fristilt og deretter kan havne på et lags practice squad eller simpelthen er fullstendig ute i kulden.

Uniformsfargen stemmer ikke lenger, men smilet kan Kåre Vedvik beholde etter det siste døgnets hendelser!

Det blir neppe tatt godt i mot i Minnesota at Vikings ga vekk et 5.runde-valg for en kikk på en kicker i 20 dager før han deretter blir plukket opp uten en slik kostnad av et annet lag. At de har gitt vekk et 5.runde-valg, noe de forøvrig også på sett og vis gjorde med kicker Daniel Carlson som ble draftet av dem i nettopp 5.runde i fjor, for en kicker/punter som ikke ender opp i den ordinære spillerstallen ser ut til å irritere fansen. Nevnte Carlson ble kuttet tidlig i sesongen 2018 og erstattet med Dan Bailey som altså fortsatt innehar kicker-plassen hos Minnesota Vikings. Carlson gikk videre til Oakland Raiders og hadde stor suksess der mens han sørget for å sementere seg som Raiders sitt klare valg på kicker-posisjonen.

For Kåre Vedvik betyr dette at han har samme mulighet som nevnte Carlson fikk til å skape seg et navn og en karriere et annet sted enn i Minneapolis. Det betyr også at du ser ham på banen når Jets møter laget Leif Olve Dolonen Larsen spilte for, Buffalo Bills, om én uke. Det er ikke mange NFL-spillere som kommer til å ha en hel nasjon (med unntak av noen få grinebitere slik kutymen alltid er i Skandinavia) i ryggen slik Kåre Vedvik har når han debuterer i en tellende NFL-kamp søndag 8.september 2019.

Det er langt fra bydelen Hinna i Stavanger, treningsfeltet Lassa som er bygget oppå en gammel søppelfylling til MetLife Stadium i New Jersey, og fra AFC Show i norsk Eliteserie til New York Jets på verdens ypperste nivå – men Kåre har gått alle skrittene på den veien fra han først satte fot på en amerikansk fotball-trening for rett over 8 år siden.

Vi gratulerer med at NFL-drømmen både lever i beste velgående og nå passerer enda en terskel, og ønsker Kåre lykke til med denne fantastiske muligheten!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x