Kåre Vedvik kuttet: er ikke blant Minnesota Vikings 53 utvalgte

Kåre Vedvik på Lassa i Stavanger i 2012. Det er langt derfra til NFL, men Kåre Vedvik kjemper fortsatt for å få en fot innenfor! Foto: Morten J. Valentinsen

For første gang siden 2001 lå det an til at en nordmann virkelig var nær mesterstykket å havne i den regulære spillerstallen til et NFL-lag. I kveld når NFL-lagene kuttet spillerstallene ned til det de skal sitte igjen med når sesongstart er her om kun få dager ble det imidlertid klart at så ikke blir tilfelle allerede nå. Kåre Vedvik, som ble hentet til Minnesota Vikings fra Baltimore Ravens for et 5.runde-valg for under en måned siden, ble kuttet helt på tampen når Vikings skulle få spillerstallen ned til kravet på 53.

Leif Olve Dolonen Larsen, hittil siste nordmann som så spilletid i NFL. Bildet er tatt under Buffalo Bills sin minicamp 29.april 2000.

Dermed blir han foreløpig ikke første nordmann siden Leif Olve Dolonen Larsen i 2000-2001 til å spille tellende kamper i NFL. Dolonen Larsen spilte defensiv linje mens Vedvik er kicker og punter. De har til felles at de begge spilte hjemme i Norge før de tok turen til amerikansk universitetsfotball for deretter å havne i NFL-diskusjonen. Dolonen Larsen ble draftet i 6.runde i 2000 like før en QB ved navn Tom Brady, mens Kåre Vedvik ble signert som udraftet førsteårsspiller av Baltimore Ravens i fjor.

For Kåre Vedvik sin del lå det an til at han kunne fått debutsesongen allerede i fjor ettersom Ravens var i dialog med andre lag om en handel allerede da, men en uheldig utenomsportslig skade satte en effektiv stopper for det. Baltimore valgte allikevel å holde Kåre Vedvik som del av laget -om enn ikke i den ordinære troppen- utover i 2018 og våren 2019 da de så hvilket stort talent han er. Det ble en nyttig forsikring, og samtidig noe de kunne kapitalisere på da andre lag så det samme talentet og også i år var interessert i å handle Vedvik til seg. Kåre ble derfor gjenstand for en handel mellom Baltimore Ravens og Minnesota Vikings i august. Det er sjelden at dette skjer for kickere, som sier sitt om verdien talentet hans ble ansett å ha.

Mens forsesongen(e) med Baltimore Ravens i 2018 og 2019 gikk strålende har det gått tråere med Minnesota Vikings hvor Kåre kun traff på 1 av 4 field goal-forsøk. Dette ble raskt en kilde til bekymring, og hovedtrener Mike Zimmer og resten av staben i Vikings sier nå takk for følget.

Minnesota Vikings beholder Dan Bailey som kicker og -etter ryktene under tvil- Matt Wile som punter. Det finnes en mulighet for at de henter Kåre Vedvik tilbake til practice squad, en gruppe på 10 spillere som trener med laget men ikke kan spille kamper. Det er ikke spesielt vanlig å beholde kickere eller puntere på practice squad, men muligheten finnes. Det kan også tenkes at et annet lag plukker opp Kåre Vedvik, selv om muligheten er betraktelig mindre enn den var før overgangen hans fra Baltimore Ravens til Minnesota Vikings.

Oppdatering 31.08.19 kl. 23:45: Det er sterke indikasjoner på at Kåre Vedvik havner på Minnesota Vikings sin practice squad. Den offisielle informasjonen om dette er tilgjengelig i løpet av morgendagen. Vi følger opp med ny artikkel når dette er avklart.

Noen av våre tidligere artikler om Kåre Vedvik:

I tillegg til Leif Olve Dolonen Larsen som vi nevnte tidligere i artikkelen har også enkelte andre nordmenn spilt i NFL, skjønt det ikke er trangt om plassen på listen over NFL-spillere med Norge som sitt opprinnelige land. For den historisk interesserte kan vi nevne de andre norske som har spilt tellende NFL-kamper her:

  • Bill Irgens, som opprinnelig het Einar Magnus Irgens når familien hans emigrerte til USA. Født i Stavanger, vokste opp i USA og spilte back for Minneapolis Marines 1921-23.
  • Jan Stenerud. Født i Fetsund, dro til USA på skistipend. Kicker hentet inn til Kansas City Chiefs i 1967, og spilte i ligaen fra 1967-1985 for nevnte Chiefs, Green Bay Packers og Minnesota Vikings. Er i Pro Football Hall of Fame, og utvilsomt mest kjente norske spiller innen amerikansk fotball.
  • Halvor Reini Hagen. Født i Oslo, spilte high school i Seattle før college og deretter draftet i 3.runde 1969 av Dallas Cowboys. Spilte for Cowboys, New England Patriots og Buffalo Bills i perioden 1969-1975. Fun fact: Var på den offensive linjen som banet vei for O.J. Simpson sin fantastiske løpsrekord på 2.003 yards i 1973. Bor i Boston.
  • Mike Mock. Norsk-amerikaner født i Trondheim, spilte high school-fotball i Texas. Linebacker som var hos New York Jets i 1978-sesongen.

I tillegg til disse har også en rekke nordmenn snust på NFL-nivået gjennom å bli signert av lag samt -i de flestes tilfelle- deltatt i forsesongskamper. Blant disse kan vi nevne Finn Seemann (kicker, Houston Oilers 1973-74), Bernt Rognstad (kicker, Atlanta Falcons 1976), Atle Larsen (kicker, Arizona Cardinals 1996-97), Anders Åkerstrøm (defensiv linje, New Orleans Saints 2005), Håvard Rugland (kicker, Detroit Lions 2013), Alek Torgersen (Quarterback, Atlanta Falcons, Washington Redskins, Detroit Lions og Arizona Cardinals 2017-18), og altså Kåre Vedvik (kicker, Baltimore Ravens/Minnesota Vikings 2018-19).

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x