Livestream: Italia vs Norge U19!

Det er klart for Norges siste kamp i vårt aller første EM-sluttspill på U19-nivå. Etter to strake tap handler det nå om å sikre 7.plassen når Norge møter vertslandet Italia!

Norges første kamp endte med 7-20 for (nå) finaleklare Sverige. Deretter røk man for et klart bedre Finland med hele 0-30 i en kamp mange på forhånd hadde sett for seg at Norge potensielt kunne vinne selv om finnene var favoritter. Nå venter altså et Italia som selv har to tap bak seg. Først fikk man tåle at 6-17 tap for Danmark, før det noe overraskende ble 21-36 mot et spenstig Spania. Sistnevnte havnet i EM utelukkende fordi Nederland trakk seg i siste liten, og debatten i forkant var snarere hvorfor spanjolene ble rangert som #7 mens Norge -som kvalifiserte seg basert på egne meritter- var rangert som #8. Den diskusjonen er det neppe noen som vil ta nå.

I dag er altså spørsmålet om Norge kan sikre seg en etterlengtet seier i landets aller første EM-sluttspill på U19-nivå. Italia bør kunne være en overkommelig oppgave, men det er da også Norge for et Italia som tross alt scorte 21 poeng i sin forrige kamp. Ledet an av turneringens ledende takler, LB Elias Aune med sine 12.5 taklinger, håper Norges rimelig solide forsvar å kunne stoppe Italia bedre enn å tillate dem en rekke touchdowns slik Spania gjorde. Skal det bli seier må nok imidlertid angrepet finne målsonen mer enn én gang. Med QBene Raymond Myhrer og Oscar Jensen Bakkeli på laget bør det være mulig å finne frem til noen av lagets solide receivere. WR Erlend Lien er blant spillerne vi håper å se utmerke seg mot Italia. Det fordrer at Norges offensive linje gir QB tid og demmer opp for et Italia som nok gjerne vil stoppe Norges angrep ved kilden i bakfeltet.

Vi har tro på Norges unge menn, og allerede kl. 08:30 er sendestart før kickoff på Stadio Bernardi i Bologna kl. 09:00! Ja, det er tidlig, men det bør også bety at temperaturen ved kampstart er overkommelig, og så får vi se om det italienske hjemmepublikummet har kommet seg opp av senga eller ei. Du kan se det hele her:

Euro U19: Italy vs Norway
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x