Vi ser på 2. divisjon 2019

Endelig har tiden kommet. Vinteren er over og vi gjør oss klare til en ny sesong med norsk amerikansk fotball. I år er det 2. divisjon som sparkes i gang først og allerede til helgen er vi i gang med to kamper. I dette innlegget skal vi se på årets serie – hvem og hva vi kan forvente oss!

I utgangspunktet var det 13 lag som var påmeldt årets 2. divisjon, men to av de har dessverre sett seg nødt til å kaste inn håndkleet før start. Disse var Drammen Warriors og Kongsvinger Fortress. Begge lagene deltok i 2. divisjon i fjor med varierende suksess, og forhåpentligvis er begge tilbake i divisjonssystemet til neste år. Uansett betyr det at det nå er 11 lag igjen som står klare til start.

De 11 lagene er delt inn i to grupper: Nord og Vest. Alle årets klubber deltok i seriespill i fjor, men da i tre forskjellige serier. To klubber kommer fra fjorårets 1. divisjon og en kommer fra Eliteserien. En av årsakene til dette er at det i 2019 ikke vil bli avholdt en 1. divisjon. Det er derimot planlagt at divisjonen vil returnere i 2020 noe som vil bety at ihvertfall de to beste i hver gruppe trolig vil bli tilbudt 1. divisjon i 2020! Lagene som skal konkurrere om det er: (med fjorårets plassering og serie i parentes)

Gruppe Nord:

 • Fredrikstad Kings (#10 av 13 i D2)
 • Gjøvik Swans (#4 av 4 i D1)
 • Lillestrøm Starfighters (#9 av 13 i D2)
 • NTNUI Nidaros Domers (#1 av 13 i D2)
 • Oslo Vikings II (#3 av 13 i D2)
 • Ålesund Phoenix (#12 av 13 i D2)

Gruppe Vest:

 • Haugesund Hurricanes (#5 av 13 i D2)
 • Kolbotn Hunters (#3 av 4 i D1)
 • Sand Falcons (#4 av 13 i D2)
 • Tønsberg Raiders (#8 av 13 i D2)
 • Åsane Seahawks (#2 av 4 i Eliteserien)

Som dere ser er det to grupper som har tatt utgangspunkt i en geografisk inndeling. Ålesund og NTNUI var utgangspunktet for gruppe Nord, og Haugesund og Åsane for gruppe Vest. Hva som er utgangspunktet for den videre fordelingen vites ikke, men det ser ut som forbundet har forsøkt å fordele de beste klubbene jevnt. Med de beste mener jeg forøvrig de som var best i fjor (Åsane fra Elite, Kolbotn og Gjøvik fra D1 og NTNUI som vant D2) og ikke nødvendigvis hvem som kommer til å være best i år.

I begge gruppene spilles det fem kamper per lag. I gruppe Nord møtes alle klubbene en gang, og i gruppe Vest alle klubbene en gang i tillegg til at Kolbotn og Sand møtes to ganger, og Åsane og Haugesund møtes to ganger. Tønsberg skulle møtt Kongsvinger to ganger, men siden de trakk seg spiller de kun fire kamper i år.

(saken fortsetter under bildet)

Når det kommer til vår dekning av 2. divisjon i år så vil den være minimal. Tidligere år har vi laget en ranking før seriestart, og skrevet om oppgjørene hver uke, men vi vil ikke gjøre det i år. Årsaken til dette er at det ofte er vanskelig å få tak i klubbene i divisjonen og at det ligger lite info tilgjengelig. I tillegg har vi ikke personer til å dekke serien, men hvis noen kunne tenke seg å bli med i staben å dekke årets 2. divisjon (eller andre ting selvfølgelig) så er det bare å ta kontakt!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x