Will Smith i kamp mot NFL? «Concussion» er på vei…

Will Smith - Concussion

En film som potensielt kan bli viktig for bildet av NFL og -definitivt i vår del av verden- amerikansk fotball er på vei til kinoene.

Filmen tar for seg de siste årenes belysning av, og endring av holdninger til, betydningen av hjernerystelser i idrett. Spesifikt; i amerikansk fotball representert ved NFL. Det er et tema som har opptatt regulatorer av sporten i flere år enn man skulle tro, og strengt tatt er det en forlengelse av sikkerhetsdebatten som først og fremst endret sporten drastisk i 1905. Men hvilke medier tar seg tid til å kikke på en slik sammenheng? Det kan vi glemme, og det er forsåvidt ganske forståelig; det har vært nok av ting å ta tak i de siste årene også.

Filmen ‘Concussion‘ med Will Smith i hovedrollen kommer nok til å tegne et ganske svart-hvitt bilde av det hele, og vi tør tippe at det utelater de mange grepene som er tatt. Fokuset er nok derimot på kampen for å belyse hjernerystelsers betydning, og dermed forarbeidet som gjorde at grep ble tatt.

I USA vil filmen kunne være et viktig bidrag i en pågående debatt om sikkerhet i amerikansk fotball. Her i Europa er vi nok ikke så heldige; den vil heller kunne sementere en oppfatning av amerikansk fotball som enkelte kommentatorer liker å fremelske på en fordomsfull måte med manglende nyanser.

En ting er sikkert; denne filmen vil du ikke gå glipp av:

CONCUSSION - Official Trailer (HD)

Filmen kommer på kino mot slutten av året; muligens tidlig neste år her til lands.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x