Avstemning: Hvem vinner 2.divisjon 2016?

Kolbotn Hunters Pontus vs Trolls 2 - foto Silje Marie Tyrihjell
Foto: Silje Marie Tyrihjell

Det er snart klart for sesongstart – også i 2.divisjon! Sesongen 2016 starter 16.april for Eliteseriens og 1.divisjons vedkommende; for 2.divisjon er det kl. 14:00 søndag 17.april som er oppstart. Årets 2.divisjon er annerledes enn fjorårets, blant annet fordi divisjonen som eksisterte i fjor nå er splittet i 1. og 2.divisjon. Det betyr ikke at det kommer til å mangle kvalitet i 2.divisjon; en rekke lag som kjempet jevnt med det som nå er 1.divisjonslag er klare til seriestart, og noen nye lag som allikevel er i klubber med mye erfaring er også med.

To klubber stiller med 2.lag, og en klubb som sist de var i seriespill spilte i Eliteserien, er å finne i årets 2.divisjon. Det sistnevnte er NM-vinnerne fra 2014: Kristiansand Gladiators. 2.lag er det Norges to eldste klubber som stiller med: Vålerenga Trolls og Oslo Vikings.

Raiders vs Kings i Haugesund 2014 - foto Hurricanes
Tønsberg Raiders og Fredrikstad Kings er begge å finne i 2.divisjon 2016

La oss ta en kort oppsummering av de deltakende lagene:

  • Fredrikstad Kings: Hadde en laber sesong i 2015 uten en eneste seier. I år har de samarbeid med naboklubben Olavs Menn – kan det være med å bidra til helt andre resultater i 2016?
  • Gjøvik Swans: Samarbeider med Eliteserielaget Eidsvoll 1814s slik som i 2014. Kan Swans reise seg tilbake til noe nærmere det nivået, enn det de viste i en svak 2015-sesong?
  • Kolbotn Hunters: 1.divisjon glapp på overtid. Vil de lykkes i å bevise at det er på neste nivå de egentlig hører hjemme?
  • Kristiansand Gladiators: Sist disse gutta deltok i seriespill endte det med NM-gull. Hvor mange er igjen fra den opplevelsen, og blir det en sesong med et mesterskap denne gangen også?
  • Lillestrøm Starfighters: Leverte ikke varene i 2015. Ny trener, ny giv – gir det også nye resultater og høyere tabellplassering?
  • Oslo Vikings 2: Del av en solid organisasjon. Lenge siden Vikings hadde 2.lag sist. Blir det en sportslig suksess denne gang?
  • Tromsø Trailblazers: Endte uten seire i 2015. Kommer den første seieren i 2016? Kommer det flere? Kommer det et mesterskap?
  • Tønsberg Raiders: Ny hovedtrener, ny quarterback. Hang godt med i fjorårets 2.divisjon, men 1.divisjon glapp i siste kamp og en begredelig siste halvdel av den kampen. Responderer de med sportslig hevn mot sine motstandere i 2016?
  • Vålerenga Trolls 2: Var solide i fjor, men med tap underveis. Blir nok å finne i toppsjiktet i 2016 også – men klatrer de helt til topps nå som Åsane og Haugesund spiller i en høyere serie?

9 lag, alle er i samme tabell. Da blir det stående igjen én vinner av 2.divisjon 2016. Blir det et av de ferskere lagene? Blir det et 2.lag? Kommer Kristiansand Gladiators tilbake i seriespill og vinner det hele?

I det hele tatt: Hvem vinner årets 2.divisjon? Gi ditt synspunkt i avstemningen nedenfor!

 

[yop_poll id=»62″]

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x