Denver Broncos vs Carolina Panthers: Posisjon for Posisjon

denverbroncosvscarolinapanthersatsuperbowl50logoartwork

Lurer du på hvordan lagene måler seg mot hverandre posisjon for posisjon? Her har vi oversikten du trenger! Vi har fulgt samme oppskrift som i fjor, og gir karakteren 1-10 der 10 er best, og legger sammen score til slutt.

peyton-manning

Quarterbacks

Vanligvis når man sier at det er et klart overtak i en QB-kamp, og Peyton Manning er en av partene, er det han som vinner. Ikke denne gangen. Manning er blitt 39 år, og tilbrakte 6 kamper ute med skade. 9 TDs og 17 INTs er uvant kost fra den kanten. Muligens er dette hans siste kamp. Likevel, i playoffs har vist at han fortsatt kan, og hjernen er der enda. Kroppens han virket meget bra mot Patriots, og han hadde flere meget bra kast. Ikke se ned på Peyton før denne kampen. Likevel når han ikke opp til 2015/2016 utgaven av Cam Newton. MVP-kandidaten har båret laget på sine skuldre, stått frem når det trengs som mest, holdt seg skadefri, løpt inn TDs, og tatt vare på ballen.

Broncos 8/10, Panthers 9/10.

 

Running Backs

Også her vinner Panthers. Jonathan Stewart har holdt seg skadefri for det aller meste, og er en meget undervurdert back. Bak han har de altmuligmannen Mike Tolbert, Fozzy Whittaker og rookie Cameron Artis-Payne som alle har bidratt med sitt i år. I Broncos har  i C.J. Anderson endelig etablert seg som nr 1, og har vært god i siste halvdel av sesongen. Ronnie Hillmann har vært til å stole på i år, men er ingen spektakulær back, i tillegg er han ikke så ulik Anderson som spillertype. Juwan Thompson er nr 3, og har ikke gjort stort i årets sesong.

Broncos 7,5/10, Panthers 8,5/10.

 

Wide Receivers

Vanskelig å vurdere denne posisjonen, da det ikke kan være noe tvil om Broncos har de beste spillerne, mens Panthers har de som har prestert best. For Broncos er Demariyus Thomas og Emmanuel Sanders spillere på elitenivå. Bak har Cody Latimore skuffet utfra forventningene når han gikk ut av Indiana, mens Jordan Norwood, Bennie Fowler og Andre Caldwell er rollespillere midt på treet. Panthers har fått enormt mye ut av den tidligere hekkeløperen og returnspesialisten Ted Ginn Jr, Cory «Philly» Brown og gamle Jerricho Cotchery. Deres nr receiver nr 1 Kelvin Benjamin mistet hele sesongen med skade, men rookie Devin Funchess har gjort nytte for seg med sin store radius, og kompenserer fint for sin manglende fart, hvilket de to førstnevnte har i massevis.

Broncos 8/10, Panthers 8/10.

920x920
Broncos er avhengige av å stoppe denne mannen.

Tight Ends

Greg Olsen har vært favorittmålet for pasningene til Cam Newton i år, og har vært fantastisk, faktisk blant de beste i ligaen. Ed Dickson er en rutinert og god tight end nr 2. I Broncos har ikke Owen Daniels vært så god som han pleier å være når han spiller under Gary Kubiak, men vartet opp med to TDs mot Patriots sist. Effektiv spiller. Vernon Davies har ikke bidratt allverden etter traden fra 49ers, men tilfører(fremdeles) en hel del fart på denne posisjonen som Daniels ikke har.

Broncos 8/10, Panthers 8,5/10.

 

Offensive Line

Broncos slet enormt med skader, noe som gikk utover både løpespillet og Manning, men har spilt bedre og utover i sesongen. Med det begynner man å se fruktene av planen til Gary Kubiaks system, som legger enorm vekt på løpespill og play-action pasninger. Evan Mathis har vært utmerket, spesielt i løpespillet. Men savnet av Ryan Clady er merkbart. At 8 spillere har fått mer enn 100 snaps sier mye om skadesituasjonen. Hos Panthers er situasjonen noe annerledes. Linjen har vært i samspilte som følge av få utskiftninger. Michael Oher har spilt på et nivå som er noe helt annet enn det vi så i Titans, hvilket får Titans til å se ut som, ja, et bunnlag. Guard Trai Turner har vært fantastisk i sine to første år i ligaen. Panthers er forøvrig rangert som linje nr 2 av Pro Football Focus.

Broncos 7/10, Panthers 8,5/10.

 

Defensive End/ Edge

Som i fjor er det viktig å her presisere at vi mener edge rushers, da end ikke er det samme i Panthers 4-3 som i Broncos 3-4. Begge lagene har imidlertid svært gode spillere på kantene til å sette press på motstanderens QB, samt sette «edge» i løpespillet. Broncos har aldrende men fortsatt strålende DeMarcus Ware, meget gode Von Miller samt rookie Shane Ray i denne posisjonen. Denver ledet ligaen i sacks med 52, hvilket bør si endel om kvalitetene i denne lagdelen. Panthers har også bra spillere her, og er nr 6 ligaen med 44 sacks. Charles Johnson og gode gamle Jared Allen har levert bra, i tillegg får de bra med produksjon fra Mario Addison og Kony Ealy også. Se listen over sacks per lag her.

Broncos 9/10, Panthers 8/10.

 

Defensive Tackle

Dette er en meget sterk lagdel hos begge lag. I Broncos har Malik Jackson, Sylvester Williams og Derek Wolfe vært meget gode denne sesongen. De har styrke til å presse motstanderens QB fra innsiden, og er i tillegg solide mot løp. Panthers er ikke særlig mye dårligere. Star Lotulelei, Kawann Short og Kyle Love har spilt på et høyt nivå i et par år nå, spesielt denne sesongen.

Broncos 9/10, Panthers 8,5/10.

 

Linebackers

Her er Panthers i særklasse best i ligaen, uten at Broncos nødvendigvis er veldig mye dårligere. Du har sikkert hørt om Luke Kuechly, stjernen som bor i en ett-roms i Charlotte og i kjelleren til mamma og pappa under off-season. Sammen med Thomas Davis utgjør han NFLs mest fryktede ILB-duo. De spiller coverage, de stopper løp, de blitzer. De gjør alt bra. Rookie Shaq Thompson har også vært meget god, og er også veldig allsidig. For Broncos er Brandon Marshall og Danny Trevathan solide spillere som er gode i coverage som i tillegg stopper løp bra. Klar seier til Panthers imidlertid.

Broncos 8/10, Panthers 9,5/10.

 

Cornerbacks

Her er det Broncos som fort er best i ligaen. Chris Harris Jr, Aqib Talib og Bradley Roby er alle fantastiske spillere som fint kan spille mann mot mann mot gode receivers, og vinne. Panthers har også gode spillere her, men har fått både Bene Benwikere og Charles Tillmann skadet. Dette har ført til at Robert McClain og bråkebøtta Cortland Finnegan har blitt hentet inn fra sofaen. De har imidlertid klart seg greit så langt. Josh Norman holder fortet på sin side, og har vært kanskje den beste i ligaen på denne posisjonen så langt. Hverken Julio Jones, Dez Bryant, Odell Beckham Jr, DeAndre Hopkins, DeSean Jackson eller Mike Evans hadde gode kamper mot Norman i år.

Broncos 9,5/10, Panthers 8/10.

Broncos trenger en stor kamp av T.J. Ward om seieren skal draes i land.
Broncos trenger en stor kamp av T.J. Ward om seieren skal draes i land.

Safeties

Nok en sterk posisjon for begge lag. For Broncos har Darian Stewart og T.J. Ward vært knallharde mot løp, samt forsvart seg meget bra i lufta. Mot Patriots måtte Ward ut, og det så ikke ut som laget var svekket når Shiloh Keo kom inn. For Panthers har nomaden Kurt Coleman vært en åpenbaring, og gamle(men yngre enn han ser ut) Roman Harper har spilt på meget høyt nivå i år.

Broncos 8,5/10, Panthers 8/10.

 

Kicker

Dødt løp mellom Graham Gano hos Panthers over Brandon McManus her. Begge har satt 30 i årets regular season, men Gano har 36 forsøk mens McManus har 35. McManus har på sin side bommet på 1 ekstrapoeng, mens Gano har bummet på 3. De er dog begge i toppsjiktet sammenlagt.

Broncos 8/10, Panthers 8/10.

 

Punter

Vanskelig å bedømme et styrkeforhold her. Britton Colquitt er rangert som nr 21 i net punting average, mens Brad Nortmann hos Panthers er rangert som nr 17.

Broncos 6/10, Panthers 6,5/10.

Sammenlagt: Broncos 96,5/120. Panthers 99/120.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x