Proff-ligaen MLFB begynner å skape bølger

Major League Football FB-cover 3

Major League Football har vi omtalt her før. Nå har de gjennomført sin første draft av spillere, og det gikk ikke helt upåaktet hen. Både CFL og det europeiske import-markedet berøres. Hvis ligaen makter å følge opp på banen også, så kan MLFB bli en interessant utfordrer til plassen bak NFL når vi snakker om amerikansk fotball-ligaer.

Nå er nøkkelen nettopp det; man kan gjennomføre en draft uten at det betyr noe som helst for hvordan det hele ender opp. Eksempelvis gjennomførte ‘Professional Spring Football League‘ en draft på begynnelsen av 1990-tallet hvor de hentet inn haugevis med gode navn, men det betydde lite når ligaen aldri dukket opp på banen…

MLFB virker foreløpig som hakket mer seriøse, selv om det er en god del løse tråder fortsatt. I draften hentet de inn en rekke navn som de av oss som følger college-fotballen kjenner godt, og ikke minst hentet de inn enkelte spillere som kunne valgt CFL. Akkurat det sistnevnte er høyst interessant; spillere som er ganske sikre på en plass hos et CFL-lag, har altså valgt MLFB istedenfor.

 

MFLB forsyner seg fra CFL

Kron-eksempelet på det sistnevnte er QBen Dan LeFevour. Han var en stjerne for Central Michigan (NCAA FBS), har vært backup i CFL men samtidig hatt en rekke kamper hvor han spilte såpass solid at det ikke er tvil om at han ville vært en ettertraktet free agent i ligaen. Han ba om å bli frisluppet fra Montreal Alouettes for å få et forsprang i CFL sitt free agency-løp, og to dager seinere signerte han i MLFB.

Han er ikke en av mange slike eksempler, men han er et interessant et, og et som utvilsomt får diskusjonen til å gå innad i CFL sine kontorer.

Man skal samtidig holde muligheten åpen for at LeFevour viser seg å være kron-eksempelet på noe annet: En spiller som signerer for MLFB, men ikke bryr seg om den kontrakten straks han sikrer seg en god nok CFL-kontrakt.

 

Flere semi-kjente navn i draften

En rekke andre spillere som man nok kjenner navnet på om man følger college-fotballen godt, dukket også opp. Vi nevner: QB Stephen Garcia, WR Joe Adams (draftet i 4.runde i NFL-draften 2012 av Carolina Panthers), QB Casey Pachall, QB Darron Thomas, RB Lache Seastrunk, RB Mario Fannin, LB Alonzo Highsmith, LB Mister Alexander, LB Jermaine Holmes og DB Darwin Cook for å nevne noen. Her kan du se hva sistnevnte står for:

The Cookie Monster (Darwin Cook Highlights)

 

Vi tar med oss en video av RB Lache Seastrunk i samme slengen:

lache seastrunk highlights

 

Vi legger også merke til at flere markante spillere med en relasjon til Europa er draftet. Det gjelder eksempelvis fjorårets Lura Bulls linebacker Enrique Williams, og Lazio Marines sin signering for 2016; LB Quandon Christian. Om MLFB skulle få fotfeste som liga, er det altså ikke helt urealistisk å se for seg at det fjerner noen av de bedre import-prospektene fra det europeiske markedet. Så gjenstår det å se da; om MLFB og ligaer som eksempelvis National Gridiron League i Australia er noe mer enn luftslott som får laget semi-falske nyhetssendinger  via websider som Fiverr

Om du ønsker en egen kikk på Major League Football sin draft, som var tredelt, så finner du den her:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x