Eliteserien All-Stars 2018

Vi har kommet til den dagen og det tidspunktet hvor det er på tide å røpe hvem som er kåret til å være del av Eliteserien All-Stars 2018! Vi har snakket med trenerne for Eliteserie-lagene og fått deres stemmer, tellekorpset har gått igjennom, og her kan vi presentere de spillerne som har blitt kåret til de beste av de beste: Eliteserien All-Stars 2018!

HVORDAN VI GIKK FRAM:

For å sikre at utvelgelsen ikke ble alt for subjektiv måtte vi forbi våre egne meninger. Derfor spurte vi alle hovedtrenerne på Eliteserie-lagene om hvem de ville nominere. Alle trenerne kunne nominere 25 navn (11 offense, 11 defense, 2 special teams og 1 coach). De kunne ikke nominere navn fra sitt eget lag. Prosessen har vært noenlunde demokratisk hvor de med flest nominasjoner har fått sin plass. De gangene to eller flere spillere har hatt likt antall nominasjoner til en posisjon har vi tatt en avgjørelse utifra hvem vi mener har gjort det best sportslig i årets sesong. En spiller kunne maksimalt få 3 nominasjoner (fra de tre andre klubbene, ettersom det ikke er tillatt å nominere hva sin egen klubb). Hele 10 spillere fikk alle 3 nominasjonene som var mulig for dem å få!

WR Erik Ford var på All-Star laget i fjor. Foto: Max Emanuelson

For å gjenta oss selv; sluttresultatet vi har kommet frem til er summen av hva trenerne for ALLE Eliteserie-lagene mener er de beste spillerne, kombinert med det vi selv har sett der det har vært nødvendig. De som er plukket ut har derfor god grunn til å føle seg trygge på at de forsvarer plassene på All-Star laget. Det finnes naturlig nok flere spillere som har gjort det bra, men vi har ikke satt opp noen ‘honorable mentions’-liste: Kun de som er stemt frem til All-Star laget er å finne her. Det betyr også at det er noen som mangler og som fint kunne forsvart en plass på laget, men faktum er at de da ikke har fått like mange stemmer som de som har fått en plass.

Noen spillere kan være på litt uvante posisjoner kontra det de spiller på til vanlig. Et typisk eksempel vil kunne være en safety som er på cornerback. Slike justeringer skyldes i tilfelle at det har kommet flere stemmer på spesifikke spillere, og gjerne definert som ‘DB’ fremfor FS eller CB.

I noen tilfeller er spillere flyttet litt rundt til det som for dem er sekundære posisjoner; dette gjelder først og fremst når det er flere som har fått stemmer på samme posisjon hvor den ene spilleren kun er aktuell for én posisjon, mens den andre fint kan passe på begge/flere posisjoner.

Tidligere har vi unngått å ha spillere satt opp på begge sider av ballen; en spiller er på All-Star laget enten som offense, defense eller special teams. Dette skyldes at vi vil fremheve så mange spillere som mulig blant de 24 plassene på laget, og samtidig at vi vil ta hensyn til de stemmene som har kommet inn på en god måte. I år var det derimot nødvendig å plassere en spiller på både offense og defense på bakgrunn av stemmene som kom inn.

Dette er med andre ord ALL-STAR LAGET FOR ELITESERIEN 2018!

OFFENSE:

Seahawks mot Trolls i 2017. Foto: Espen Kolderup

Offense sine 11 utkårede er:

 • QB: Dylan Beasley, Åsane Seahawks
 • WR: Erik Ford, Oslo Vikings
 • WR: Martin Ofogi, Oslo Vikings
 • WR: Erlend Derås, Åsane Seahawks
 • RB: Jørgen Gulbrandsen*, Vålerenga Trolls
 • FB: Jesper Jørgensen, Oslo Vikings
 • LT: Domenic DeSouza*, Oslo Vikings
 • LG: Stian Klyve, Oslo Vikings
 • C: Jonas Hagerup*, Oslo Vikings
 • RG: Magnus Kinne, Oslo Vikings
 • RT: Christian Sæterhagen, Vålerenga Trolls

Spillere merket med stjerne (*) mottok samtlige 3 nominasjoner som var mulig å få.

På offense var det som alltid kamp om plassene. Spesielt på receiver-posisjonen hvor det var fem spillere som fikk to stemmer hver. Tre spillere fikk samtlige tre mulige posisjoner og var dermed garantert plass, og det var RB Jørgen Gulbrandsen, LT Domenic DeSouza og C Jonas Hagerup. Det er det verdt å merke seg at fire av de fem plassene på offensiv linje gikk til Oslo Vikings.

Hvis vi sammenligner med fjorårets All-Star lag er det kun to spillere som også fikk tildelt en plass i fjor – Erik Ford (tredje året på rad) og Jesper Jørgensen, begge fra Oslo Vikings.

DEFENSE:

Michael Hall i NM finalen 2017. Foto: Max Emanuelson

Defense sine 11 utkårede er:

 • DL: Magnus Kinne*, Oslo Vikings
 • DL:  Joachim Eliassen*, Eidsvoll 1814’s
 • DL: Atle Haaland, Vålerenga Trolls
 • DL: Fredric Frøyen, Åsane Seahawks
 • LB: Michael Hall*, Eidsvoll 1814’s
 • LB: Carlos Toledo*, Åsane Seahawks
 • LB: Kim Schaanning, Oslo Vikings
 • S: Bror Jahre, Oslo Vikings
 • S: Mathias Kleppestø*, Åsane Seahawks
 • CB: Per Gaarden*, Eidsvoll 1814’s
 • CB: Eivind Rølles*, Oslo Vikings

Spillere merket med stjerne (*) mottok samtlige 3 nominasjoner som var mulig å få.

Vi ender opp med en 4-3 formasjon som i fjor og i forfjor, og det er langt ifra like mange utskiftninger fra i fjor som på offense. Hele åtte av 11 spillere var også på All-Star laget i 2017, og det er verdt å nevne at alle åtte var nykommere på laget i fjor.

To av årets nykommere fikk samtlige tre mulige stemmer – Per Gaarden og Joachim Eliassen, begge fra 1814’s. Det samme gjorde Magnus Kinne, Michael Hall, Carlos Toledo, Mathias Kleppestø og Eivind Rølles. Den observante har nå lagt merke til at Magnus Kinne er personen som er den første til å bli All-Star både på offense og defense samtidig.

En annen ting som er verdt å bemerke er at Michael Hall fikk samtlige mulige stemmer både i fjor og i år.

SPECIAL TEAMS:

Bilde fra 2017. Foto: Cecilie Hagen

Her er de to utvalgte Special Teams spillerne:

 • Kicker/Punter: Akar Ayobh, Åsane Seahawks
 • Kick returner/Punt returner: Arne August Søgaard, Eidsvoll 1814’s

Arne August Søgaard fikk nominasjoner både som receiver og som returner. Grunnet konkurranse med andre spillere ble det returner posisjonen han fikk plass på i år. Dette er fjerde året Søgaard er på All-Star teamet (en rekord han tangerer med Erik Ford og Ole Petter Ølberg), men hans første som returner.

På kicker/punter posisjonen var det klart at Åsanes kicker Akar Ayobh var den som gjorde størst inntrykk på motstanderne i år, selv om han ble skadet under sesongen og ikke spilte mot slutten. Det er verdt å nevne at det ikke ble nominert en eneste punter i år så kanskje vi må utvide All-Star laget til neste år for å få både en kicker og en punter representert? Punters are people too!

TRENER:

Scott Boer. Foto: JM Henriksen
 • Scott Boer, Vålerenga Trolls

Som tidligere år var det mange gode forslag.  I vår oppfordring til lagenes hovedtrenere om å sende inn nominasjoner, presiserer vi at man for trenernominasjonen kan velge en hovedtrener, koordinator eller annen assistenttrener. At de som mottar mailen leser den, blir tydelig bevist når nominasjonene kommer på akkurat dette punktet. De fire lagene nominerte faktisk fire forskjellige personer, noe som gjorde at den endelige avgjørelsen måtte bli tatt av redaksjonen. I år var det hovedtrener hos Vålerenga Trolls Scott Boer som gikk av med prisen og vi gratulerer.

Da gjenstår det bare å si tusen takk for vilje og hjelp fra alle lagenes hovedtrenere som har brukt tiden sin på å gjøre seriøse vurderinger av andre lags spillere. Kåringen ville ikke vært mulig uten deres innsats!

Tidligere årganger av Eliteserien All-Stars:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x