I dag spår vi…U17-serien 2014!

8 lag er påmeldt årets U17-serie, noe som lover godt for etterveksten i norsk amerikansk fotball. Blant de 8 finner vi også det nystartede laget BVH Gators, i tillegg til klubber med både lang og kortere fartstid.

Årets U17-serie er som 2.divisjon senior fullt opp med såpass mange lag at det er delt i to puljer. Disse er navngitt «RED» og «WHITE», med lagene fordelt som følger:

RED

WHITE

Serieoppsettet består av en kamp mot hvert av lagene i egen pulje, samt en kamp hver mot to av de fire motstanderne i motsatt pulje – det vil si totalt 5 kamper i grunnspillet. Deretter er det kun de to puljevinnerne som går til sluttspill, som vil si at de spiller NM-finale mot hverandre. Denne går 29.juni. Seriespillet strekker seg fra seriestart 12.april og frem til siste seriekamp 22.juni.

I denne artikkelen skal vi ta for oss de to puljenes lag og si noen ord om hvordan vi tror det ender. Vi sitter med forholdsvis lite informasjon om lagene, så hvis vi treffer riktig på disse vurderingene kommer vi nok til å begynne å spille Lotto hver uke!

RED

Logo Oslo Vikings

1. Oslo Vikings (5 seiere i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Oslo Vikings

Vår begrunnelse: Favoritten. NM-vinner og ubeseiret i 2013 og 2012. Puljeseier er så og si gitt, spørsmålene er om de greier å gå ubeseiret gjennom serien IGJEN og deretter ta nok et NM-gull…IGJEN.

 

Logo Glads

2. Kristiansand Gladiators (3 seiere, 2 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Kristiansand Gladiators

Vår begrunnelse: Havnet på fjerdeplass av fem lag i fjorårets serie, men fullførte til syvende og sist ikke alle kampene sine i fjor. Den ene seieren de tok var klare 45-0 over Tønsberg, men det får lite å si når man ikke fullfører, og der har Gladiators noe å bevise på dette alderstrinnet. Vi håper de gjennomfører, og gjør de det tror vi at de ikke ender sist i sin pulje.

 

Logo Åsane

3. Åsane Seahawks (2 seiere, 3 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Åsane Seahawks

Vår begrunnelse: Åsane er tilbake på dette alderstrinnet for første gang siden 2009. Det kan umulig gå dårligere enn det gikk dengang (og i 2008, for den saks skyld). Vi tror at Seahawks hever seg, og er i stand til å score noen poeng på tavla samtidig som de faktisk stopper motstanderne noen ganger også.

 

Llogo Tønsberg Raiders

4. Tønsberg Raiders (1 seier, 4 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Tønsberg Raiders

Vår begrunnelse: Klubbens flaggskip var en lekk holk i fjor; kun tap, og det stort sett med enorme marginer. Her må det skje noe drastisk hvis man skal melde seg på i kampen om å vinne på banen. Vi tror ting er i ferd med å skje, men at det fortsatt er noen år til Raiders begynner å spise kirsebær med de store – det skjer ikke i år.

 

WHITE

Trolls blinking logo

1. Vålerenga Trolls (5 seiere i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Vålerenga Trolls

Vår begrunnelse: De hang godt med i fjor, og tapte NM-finalen med magre 2 poeng. Det er liten tvil om at NM-gullet kommer til å stå mellom Trolls og Vikings, og puljeseieren er nærmest selvskreven hvis spillerne ikke tar for lett på oppgaven.

 

Logo LAFK

2. Lillestrøm Starfighters (2 seiere, 3 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Lillestrøm Starfighters

Vår begrunnelse: De vant 50% av kampene sine i fjor og viste gode takter også mot Oslo Vikings; vi tror ikke det blir like lett i år. Starfighters har nok talent til å være konkurransedyktige, men å kjempe helt i toppen har de ikke nok skyts til i 2014.

 

Logo Domers

3. Nidaros Domers (2 seiere, 3 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Nidaros Domers

Vår begrunnelse: Nye på dette nivået, men amerikansk fotball er ingen ny idrett i Trondheim, og det vil merkes. Årets positive overraskelse på U17 når de ikke bare fullfører serien, men gir solid motstand mot så og si alle motstandere.

 

Logo Gators

4. BVH Gators (5 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…BVH Gators

Vår begrunnelse: Mye snakk på sosiale medier i forkant, men nå skal kampene spilles, og der er det hakket tøffere enn foran tastaturet. Gators gjør seg ikke bort mot lagene som blir 2, 3 og 4 i puljene, men mot topplagene blir de avslørt så det holder.

 

NM-finalen vil da bli slik:

Oslo Vikings (#1 RED) vs. Vålerenga Trolls (#1 WHITE): Oslo Vikings vinner

Vår begrunnelse: Vikings har vært dominerende på dette alderstrinnet de seneste årene, og vi tror ikke at det stopper i år, selv om Trolls var farlig nære å slå dem i kampen om NM-gullet i fjor. Vi tror at årets NM-finale kan gi en viss deja vu-følelse i forhold til 2013, og at Vikings vinner NM-finalen på U17 i år også.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x