I dag spår vi….2.divisjon 2014!

Hele 9 lag er påmeldt i årets 2.divisjon, det meste man noengang har sett. Forutsatt at ingen lag følger Bergen Storm ut døra, så blir det også rekord i år med hele 15 lag som fullfører seriespill på seniornivå. Det sistnevnte gjenstår definitivt å se, da det skal spilles en del kamper først.

Årets 2.divisjon er såpass mange lag at det er delt i to puljer. Disse har fått de gode norske navnene «RED» og «WHITE», uten at vi helt forstår hvorfor det navngis i farger eller på engelsk. Det som imidlertid er forståelig, er hvilke lag som er i hvilken pulje:

RED

WHITE

Serieoppsettet er litt forskjellig i de to puljene. I pulje RED møter man hvert lag en gang, samt en av motstanderne en ekstra gang (noe som forøvrig er en klar fordel for det som viser seg å være det sterkeste laget av Drammen og Tønsberg, og en tilsvarende ulempe for det som viser seg å være det svakeste laget av Åsane og Kolbotn).

I pulje WHITE møter man alle de andre lagene i pulja én gang; de lagene som reiser på bortebane med sterk stall vil ha en betydelig fordel kontra de lagene som ikke skjønner betydningen av dét.

Tilsammen blir dette fire kamper pr. lag i grunnspillet. Seriestart er 13.april, med siste seriekamp 22.juni. Deretter er det et sluttspill hvor de fire beste lagene fra hver pulje er med i et slags plasserings-spill. Det vil også si at #1 fra RED møter #1 fra WHITE til en 2.divisjonsfinale. Alle sluttspillskampene går 28.juni.

I denne artikkelen skal vi ta for oss de to puljenes lag og si noen ord om hvordan vi tror det ender. Med så mange helt ferske lag, samt ikke minst en manglende tilgang på informasjon, så sier det seg selv at det fort kan bli noen bommerter. Vi ser imidlertid at det neppe kan være noen som sitter med mer informasjon om lagene samlet sett enn det vi gjør, så hvorfor ikke bidra med noen innspill som kan:

 1. Gi deg en pekepinn på hvordan dette kan gå
 2. Bidra til å skape engasjement i forkant av serien

Vi håper det kan være til glede for mange, og bekymrer oss forsåvidt ikke hvis det er noen som føler det motsatte. Ok; nok preik. La oss komme til saken:

RED

Åsane Seahawks logo1. Åsane Seahawks (4 seiere i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Åsane Seahawks

Vår begrunnelse: Satser hardt. For første gang på mange år henter et 2.divisjonslag en importspiller, og da i tillegg en fra øverste universitetsnivå (OL Trevor Richter, Fresno State). Dessuten: Solid trener i Christian Detjen, god QB i Daniel Peters (Australia), bra grunnstamme i laget om vi ser på hjemlige spillere. En rekke av de som ville utgjort stallen til 1.divisjonslaget Bergen Storm i år er å finne hos Seahawks etter at Storm trakk seg fra seriespill 2014.

 

Kolbotn Hunters logo2. Kolbotn Hunters (2 seiere, 2 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Kolbotn Hunters

Vår begrunnelse: Mange gode gamle spillere, og en del ungt talent også. God trenerstab, har et opplegg som bør kunne bety suksess over tid hvis rekrutteringsarbeidet gjøres. RB Sigurd Dale (eks Nidaros Domers) blir viktig i år, men holder det mot et Åsane som kan komme til å være nært 1.divisjonskaliber? Vi tror ikke det.

 

Tønsberg Raiders logo3. Tønsberg Raiders (2 seiere, 2 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Tønsberg Raiders

Vår begrunnelse: Farmeravtalen med Trolls og en fremadstormende QB i Max Emanuelsson gjør at vi tror de holder seg over Warriors i 2014 også. Skulle det ikke være spillere fra Trolls til en av kampene mot Drammen, så spørs det om det holder mot et Warriors-lag som nok har Raiders i siktet. Ellers har Raiders vært veldig heldige med serieoppsettet om vi ser på hvor få kollisjoner det er med Trolls sine kamphelger; de kommer eksepsjonelt godt ut av det, og skulle samarbeidet bety en solid porsjon Trolls-spillere på Tønsberg så ser vi ikke vekk fra at det betyr mye for lagets konkurransedyktighet.

 

Logo Warriors4. Drammen Warriors (4 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Drammen Warriors

Vår begrunnelse: RB William Østgård er bra, og det jobbes tilsynelatende målrettet i Drammen. Derimot mangler de importspiller som Åsane, erfaring som Kolbotn, og farmeravtale som Tønsberg. Da skal det godt gjøres å komme seirende ut av bataljene i grunnspillet, selv om Tønsberg er innen rekkevidde. Det spørs nok allikevel om ikke Warriors bør fokusere godt på kampen mot 4.plass-laget fra pulje WHITE 28.juni hvis de skal ha noen seiere å skryte av på stranda i sommerferien.

 

WHITE

Logo Haugesund Hurricanes1. Haugesund Hurricanes (3 seiere, 1 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Haugesund Hurricanes

Vår begrunnelse: Helt ferskt lag, så at de ender opp i toppen av pulja hadde vært en vågal påstand hvis ikke 4 av 5 lag i pulja var såpass ferske at de aldri har spilt i nasjonalt seriespill før. La oss se bak i kulissene: Erfaren hovedtrener, noen solide spillere med erfaring, og farmeravtale med Lura Bulls som sikrer bistand derfra. Da skal det i grunnen godt gjøres å ikke være konkurransedyktige, og vi tror det holder til å ta puljeseier.

 

Logo OM2. Olavs Menn (3 seiere, 1 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Olavs Menn

Vår begrunnelse: Gjorde en habil innsats i høstligaen i fjor, har amerikansk QB, virker å være seriøse nok til å kunne ha forbedret seg en del i løpet av siste halvår. Vinner de sin første seriekamp borte i Haugesund så er mye gjort. Om vi sammenligner det de gjorde i høstligaen mot det Haugesund har prestert i scrimmager, så er det imidlertid ikke tvil om at Olavs Menn må prestere godt i første bortekamp – og ikke minst reise med fullt lag!

 

Logo Swans3. Gjøvik Swans (3 seiere, 1 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Gjøvik Swans

Vår begrunnelse: Farmeravtalen med Eidsvoll blir utslagsgivende for dette rookie-laget. De vil både få trent godt med kyndig veiledning, og et par av oppgjørene deres passer godt til å få solid hjelp fra 1814s. Hvis samarbeidet mellom de to klubbene betyr at 1814s fyller ut med spillere i tillegg til Swans‘ egne, så skal man ikke se vekk fra at Gjøvik kan slå godt fra seg.

 

Logo Kings4. Fredrikstad Kings (1 seier, 3 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Fredrikstad Kings

Vår begrunnelse: Elendige resultater i høstligaen, men de kan umulig ha unngått å forbedre seg. Vi tror ikke selvtilliten er på topp selv et halvt år seinere, men det kan holde til å kjempe seg til en seier og dermed sluttspill.

 

Logo LAFK5. Lillestrøm Starfighters (4 tap)

Om klubben: I dag snakker vi om…Lillestrøm Starfighters

Vår begrunnelse: Gjorde det dårlig i fjor, og motstanden er totalt sett ikke lettere i år selv om man faktisk er eneste lag i pulja som har spilt i nasjonal seriespill før. Noe erfaring, men dette blir trolig ikke utslagsgivende nok til å ende i toppen. Bunnen kan unngås, og flere seiere er forsåvidt mulig, men det kan fort gå motsatt vei også. Vi vurderer det dithen basert på nåværende (riktignok mangelfulle) informasjon. 

 

Hva så med sluttspillet?

Vi går ut fra vår egen spådom ovenfor, og får da følgende oppgjør:

 • Drammen Warriors (#4 RED) vs. Fredrikstad Kings (#4 WHITE): Drammen vinner
  Vår begrunnelse: Warriors var flere hakk skarpere enn Kings i høstligaen, og vi tror ikke det forspranget er tatt igjen ennå.

 • Tønsberg Raiders (#3 RED) vs. Gjøvik Swans (#3 WHITE): Tønsberg vinner
  Vår begrunnelse: Ingen av lagene kan regne med særlig hjelp via farmeravtale denne dagen; Raiders sin samlede erfaring bør derfor kunne slå Swans sine mange rookies forutsatt at talent og dedikasjon hos lagenes egne spillere er noenlunde likt. Så var det om det stemmer da…

 • Kolbotn Hunters (#2 RED) vs. Olavs Menn (#2 WHITE): Kolbotn vinner
  Vår begrunnelse: Vi tror Kolbotn er 2.divisjons nest beste lag med god margin ned til laget fra Sarpsborg m.fl. Det mener vi at vil bevises i denne kampen, hvor det laget av Kolbotn og Åsane som ikke når finalen vil gjøre sitt ytterste for å bevise hvilken kamp de egentlig skulle spilt i.

 • Åsane Seahawks (#1 RED) vs. Haugesund Hurricanes (#1 WHITE): Åsane vinner
  Vår begrunnelse: Åsane med import-artilleri bør være for sterkt for samtlige andre lag i 2.divisjon, selv de lagene som har farmeravtaler og hvor 28.juni-kampene treffer på en bye week for det tilknyttede 1.divisjonslaget. Laget som kan slå Åsane heter Kolbotn, og de møter hverandre garantert ikke i sluttspillet.
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x