I dag snakker vi om…BVH Gators

I dag tar vi for oss et ferskt lag som ikke er å finne på seniornivå, men derimot i U17-serien 2014: Bærums Verk og Hauger IF Gators, også kjent som BVH Gators!

Logo Gators


Webside: BVIF.no
Facebook-side: BVH Gators på Facebook
Hjemmebane: Gommerud-banen, Rykkinn

Kort historie
Det har passert noe over et år siden BVH Gators satte i gang sitt prosjekt. Nå er de altså klare for seriespill, og klare for å ta opp arven etter tidligere lag i distriktet; Asker Lynx og Bærum Blue Devils. De to lagene hadde begge samme område som nedslagsfelt, og det ligger mye amerikansk fotball-historikk på Gommerud-banen på Rykkinn. Det skal bli spennende å se om Gators tar opp arven og sørger for at Bærum får et aktivt amerikansk fotball-lag som varer.

Gators lagbildeGators er en del av Bærums Verk og Hauger Idrettsforening, noe som vi antar vil være en organisatorisk styrke – ihvertfall i den forstand at man har tilgang på kompetanse rundt hvordan idretts-Norge fungerer. For vår del er vi imidlertid mest nysgjerrig på om det sportslige er godt ivaretatt, og det er noe man vil få se om kun kort tid – lagets første kamp i U17-serien er 27.april. Da blir det «baptism by fire» når man møter Vålerenga Trolls og får smake på hvordan et av de aller beste lagene på dette nivået er.

Gators treningJuniorvirksomhet
Det er innen dette området BVH har startet sin virksomhet. De stiller U17-lag i årets serie, og det skal bli spennende å se hva et lag som mottok utstyret sitt for kort tid siden kan utrette. Riktignok er U17 et nivå hvor det er fullt mulig å gå fra ingenting til konkurransedyktig på svært kort tid hvis man har talent og samtidig trenerkompetanse – men har BVH det? Skulle Gators vinne majoriteten av kampene sine i år, så kan de ihvertfall trygt klappe seg på skulderen med tanke på disse to punktene. Skulle de tape alt som er, så er det allikevel tidlig å konkludere, så dette er i utgangspunktet et lag som ikke har så mye prestasjonspress på seg i år. Vel…det er ikke helt sant, da en del av spillerne har vært forholdsvis synlige på sosiale medier, og nok vil få passet påskrevet hvis de ikke følger det opp med kvalitet på banen.

Gators hjelm
Status nå
BVH Gators er kanskje den klubben man følger med mest spenning i tiden som kommer. Man kjenner lite til dem utover at vi har sett bilder som viser at de har gått til nødvendige innkjøp for å se ut som et lag på banen, samt at enkelte kommentarer på det store internettet avslører at flere av Gators sine spillere har orientert seg i det norske amerikansk fotball-miljøet. Vi krysser fingrene for at det fine initiativet som er tatt med Gators opprettholdes, og at det er liv laga for et nytt lag i Bærum – endelig!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x