Klart for college-sluttspill: 4 kjemper om mesterskapet

Den 11.januar går den nasjonale mesterskapsfinalen på høyeste college-nivå, NCAA FBS, av stabelen. De 4 lagene som skal spille semifinaler og som dermed kan ende som vinner til slutt, er nå klare. Sluttspillet spilles som følger:

College football playoff 2015-16

Vi hadde en sak 17.november om hvilke lag som kunne nå sluttspillet, ‘NCAA FBS: Hvem er mesterskapsaktuelle‘. Det har skjedd mye siden 17.november, og av de 4 som på det tidspunktet lå best an til å nå semifinalene, var det 2 av dem som gjorde det i praksis. Daværende #1 og #2 på vår liste, Clemson og Alabama, endte som nettopp det – #1 og #2. Daværende #3 og #4, Ohio State og Oklahoma State, falt derimot ut og ble forbigått på oppløpet av Michigan State og Oklahoma, samt flere andre. Slik ser hele topp 25 ut når den endelige vurderingen før sluttspillet ble offentliggjort i helgen:

College Football Playoff 2015-16 top 25

Vi hadde ikke spesielt stor tro på Michigan State og Oklahoma 17.november, selv om de begge var blant de 12 lagene vi så som mulige sluttspills-lag. Vi har nok fortsatt ikke spesielt stor tro på dem, men det er verdt å minne seg selv på at Ohio State var en outsider før fjorårets sluttspill, og et lag mange mente ikke fortjente plassen. I 2014 var det Baylor og TCU man spesielt pekte på at burde fått muligheten foran Ohio State.

OSU svarte på det gjennom å pløye gjennom sluttspillet og sikre seg det nasjonale mesterskapet i en finale som ikke var på langt nær så jevn som semifinalen deres mot Alabama. Denne gangen får ikke Buckeyes muligheten, men Alabama er tilbake for å sikre seg mesterskapet de helst skulle hatt også i fjor. Om de lykkes får vi se på. De har et svært sterkt forsvar, og et angrep hvor motoren er RB Derrick Henry – en av de klare favorittene for å vinne Heisman Trophy senere denne måneden.

Også Clemson, Michigan State og Oklahoma har spillere som har hatt spektakulært bra sesonger i år. Nå er spørsmålet hvem som ikke bare har stjernene, men troppen som tilsammen kan sikre det gjeveste man kan vinne som lag på college: Det nasjonale mesterskapet.

11.januar (12.januar norsk tid) har vi svaret på det.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x