Heisman på oppløpet: Favorittene nå

Heisman-Trophy

14.november ga vi deg en oversikt på hvem som var favorittene til Heisman Trophy. Det er snart en måned siden, og bildet har endret seg. Her har du en oversikt på hvordan det ser ut nå på oppløpet, under en dag før hvem som inviteres til Heisman-seremonien er offisiell informasjon.

Heisman Trophy er altså prisen som deles ut til det som er ansett som den beste spilleren på høyeste college-nivå. Det er enorm prestisje, både for spillerne og universitetene, i å vinne prisen.

I november så bildet slik ut i våre øyne:

  1. QB DeShaun Watson, Clemson
  2. RB Derrick Henry, Alabama
  3. RB Leonard Fournette, LSU
  4. RB Ezekiel Elliott, Ohio State
  5. QB Trevone Boykin, TCU

I tillegg nevnte vi følgende spillere som verdt å følge med på, i rekkefølge:

RB Christian McCaffrey (Stanford), QB Baker Mayfield (Oklahoma), RB Dalvin Cook (Florida State), QB Dak Prescott (Mississippi State), WR Corey Coleman (Baylor), QB Brandon Doughty (Western Kentucky), QB Luke Falk (Washington State), QB Greg Ward Jr. (Houston), QB Keenan Reynolds (Navy).

Dette er en rekke uker med kamper siden, og det har skjedd endringer slik det gjerne gjør mot slutten av sesongen også. Senest i helgen markerte et par spillere seg eksepsjonelt sterkt med tanke på å sikre seg Heisman Trophy og dermed prisen som beste spiller på høyeste college-nivå.

Vi kommer ikke utenom Christian McCaffrey sin vanvittige dag for Stanford mot USC. Ikke bare hadde han 207 yards og 1 touchdown på løp, han hadde 105 yards og 1 touchdown på mottak også. Og ikke nok med det: Han hadde 11 yards og 1 touchdown på pasning til (ja; TIL) QB Kevin Hogan), samt 120 yards på kickoff returer og 29 yards på punt retur!

Highlights: Stanford football claims third Pac-12 title with win over USC

 

I løpet av 13 kamper i årets sesong har McCaffrey 1.847 yards på løp, 540 på mottak, 39 (og 2 TDs) på pasninger, 1.047 på kickoff returer, og 67 på punt returer. 15 touchdowns har det også blitt. Allsidigheten han viser, og timingen med å bli bedre helt på tampen av sesongen, gjør at det skal vanskelig gjøres å overse Christian McCaffrey som Heisman-finalist.

Christian McCaffrey har forøvrig mye godt atlet-blod i familien. Faren er den tidligere NFL-receiveren Ed McCaffrey som mange sikkert husker fra 1990-tallet og tidlig 2000-tall hos Denver Broncos, og bestefaren er Dave Sime. Sime er det nok ikke mange som har et forhold til i dag, men vi snakker om en av 1950-tallets raskeste sprintere i verden, med bl.a. sølv på 100 meter i OL. Det er Christian McCaffrey som er i søkelyset nå, men det er fortsatt langt igjen til pappas 3 Super Bowl-ringer!

Derrick Henry - Destined For Heisman -

 

En annen spiller som hadde en sterk helg, var løpsmaskinen Derrick Henry hos Alabama. Henry fulgte opp en 271 yards på løp-dag forrige uke med 189 yards på løp mot Florida i helgen som gikk. Tilsammen gir det ham 1.986, og SEC(conferencen)-rekorden for flest yards på løp i en sesong. Derrick Henry slo dermed rekorden til Herschel Walker samme helg som Christian McCaffrey slo Barry Sanders sin rekord for flest multi-purpose (alle typer yards) yards i en sesong. Det er ikke bare en relasjon til to tidligere legender (som forøvrig begge vant Heisman Trophy), men slagkraftige argumenter for begge to med tanke på å vinne i år. Ironisk nok befinner Barry Sanders sin sønn, med det velvalgte navnet Barry Sanders Jr., seg også på Stanford sin roster som runningback.

Vi skal også ta med oss at Clemson sin QB DeShaun Watson har fortsatt storspillet som er en vesentlig årsak til at laget hans er rangert #1. Han responderte med 289 yards passing, 131 yards på løp og totalt 5 touchdowns i helgen som var, og er i aller høyeste grad fortsatt en aktuell kandidat.

Clemson Football's Deshaun Watson: Best Plays vs. North Carolina

 

Med under 24 timer til finalistene til vinneren av årets Heisman Trophy skal kåres, så tar vi sjansen på å tippe at følgende spillere er blant finalistene:

  1. RB Derrick Henry, Alabama
  2. RB Christian McCaffrey, Stanford
  3. QB DeShaun Watson, Clemson
  4. QB Baker Mayfield, Oklahoma
  5. RB Dalvin Cook, Florida

Når ikke helt opp, men med en sjanse til å snike seg inn:

Ja…så er det bare å vente noen timer til:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x