Jul? Jaja. Bowl-sesongen? Yessss – den er her!

bowls-650x342

College-sesongen 2015-16 er i ferd med å nå sitt herlige klimaks; Bowl-sesongen! Nå i etterkant av at sesongens regulære kamper er over, er det duket for college-fotballens særegne finaler; Bowl-kampene.

I Bowl-kampene møtes de beste lagene, eller ihvertfall de som har gode nok resultater til å få plass i en Bowl-kamp, for å måle krefter. Dette er en lang tradisjon som nok ikke kommer til å dø ut med det første, og hvor den tradisjonelle måten å tenke sluttspill på er litt langt vekke. Vi må rett og slett distansere oss fra tanken om et normalt sluttspill for å forstå hva Bowl-kamper er. Riktignok er flere av dem av betydning både for hvem som vinner det nasjonale mesterskapet på høyeste college-nivå, og for rangeringen av topp 25. Men: Mange av Bowl-kampene er mer en form for siste farvel med college-sesongen 2015, og en anledning til å se gode lag møte hverandre i forskjellige deler av USA.

Navnet «Bowl» stammer forøvrig fra en spesifikk av Bowl-kampene, nemlig Rose Bowl-kampen, som går på…Rose Bowl. Denne har på sin side navn etter Yale Bowl, bygget i 1913 og fortsatt i bruk den dag i dag. Om du lurer hvorfor Super Bowl heter «Bowl»-et-eller-annet, så har det også sammenheng med Bowl-kampene på college-nivå, da navnet er hentet derfra og har lang tradisjon innen amerikansk fotball.

Årets første Bowl-kamper går 19.desember, mens den aller siste er det nasjonale mesterskapet som finner sted 11.januar neste år.

Hvis du ønsker (og det bør du jo) en fullstendig oversikt over alle Bowl-kampene på NCAA FBS-nivået, så finner du det her hos NCAA selv:

Hat tip: Einar Bolstad

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x