Markus Sletbak sitt Mock draft 1.0!

Nå er det ikke lenge igjen før draften er her og i den anledningen så tenkte jeg å legge ut en mock draft. Denne mock draften kommer ikke til å involvere trades, men jeg nevner noen steder jeg ser for med at trades kan skje. Ikke ta alt for god fisk, men se mer på meg som sjamanen du finner i en bakgate. Så finn frem tebladene, ouija brettet og krystall kulen det er på tide å spå fremtiden.

Jacksonville Jaguars are on the clock!

1

Jacksonville Jaguars- Trevor Lawrence, QB Clemson

Dette er nok draftens dårligst bevarte hemmelighet. Når en QB får en coach til å komme ut av pensjonisttilværelsen så sier vel det litt om kvaliteten og potensiale for spillere.

Lawrence er en av de mest NFL klare QB som har kommet i draften på lenge. Han har en god blanding av størrelse, fysiske evner og fotball IQ. Han er også overraskende atletisk som gjør at han er flink til å utvide spill og ta ting på sparket når lomma bryter ned. Han kommer til å bli Jaguars sin starter fra dag en og bringer optimisme og ny energi til fansen i Duuuuval!

2

New York Jets- Zach Wilson, QB BYU

Personlig så har ikke jeg sett nok av Wilson til å være solgt på at han kan bli en franchise QB. Ikke fordi jeg ikke tror han er god, Han har noen nydelige kast og en indre drive som er imponerende. Men vi har sett nå de siste årene hvorav en QB ikke har noe snakk rundt han før sesongen og så ender opp med å komme ut av ingensteds og faller litt av når han kommer til NFL. Dessuten så føler jeg at han ikke har møtt nok kvalitetslag for å skape denne snakkisen. Han vant mot lag som Troy Trojans (48-7), North Alabama Lions (66-14) og Texas State Bobcats (52-14) noe som bare er å forvente hvis du vil bli draftet.

Når det er sagt så håper jeg jo at han klarer det for alle «under dogsa» der ute som lever med en NFL drøm.

3

San Fransisco 49ers- Mac Jones, QB Alabama

Nå er det sikker mange som skriker for Justin Fields eller Trey Lance. Men fra det jeg har hørt og lest rundt om i NFL-verden både på Twitter og i ulike podcaster så er det Mac Jones som er valget. Dette er en spiller som minner meg om Matt Ryan; gode til å kaste ballen, liker seg i lomma, trives med play action, men ikke så atletisk som en Fields eller Cam Newton. Så hvorfor Mac? Fordi Kyle Shanahan har god historie med Matt Ryan som QB. SF har solide våpen rundt og spesielt på mottaker og tight end.

Dette kan også være en stor smoke screen for å lure oss at de skal ta Mac, er det slik så kan jeg være første som sier det: Jeg ble lurt.

Personlig hadde jeg nok valgt Fields, og er ikke overrasket hvis det også ender opp som valget.

4

Atlanta Falcons- Jaylen Waddle, WR Alabama

Snakker om Matt Ryan. Dette er et valg jeg ikke blir overrasket over er en QB, enten via trade eller at Falcons ønsker å sikre seg et talent av en QB for fremtiden. Jeg velger en litt annen retning og skaper hattrick av Alabama WR.

Falcons er i en vinn nå modus og med en god sjanse for å komme seg til playoffs når man ser på den divisjonen som nå er uten Brees og et spørsmålstegn rundt Carolina.

Waddle er en type mottaker som er like god i sloten som på utsiden. Han spiller med et gir ekstra enn alle forsvarspillere og det ser ut som han har på en jetpack med ballen i henda.

5

Cincinnati Bengals- Kyle Pitts, TE Florida

Her var det sikkert mange som sikkert så for seg en offensive tackle. Men den gang ei. Jeg ser at det kan være viktig for Bengals å etablere en solid linje for Burrow, men de draftet en LT for 2 år siden og behovet for dem ligger per nå i Guard hjelp og en RT. Men kan de ikke drafte Sewell for å spille på høyre siden? Nja, jeg vil jo ikke anbefale det fordi det er ikke så lett å bare flytte over og for å illustrere det legger jeg ved Josh Sitton (tidligere guard i NFL) sitt nydelige sitat «I compare it to trying to wipe your ass with the opposite hand. It’s different when you don’t know the position.»

Personlig så ser ikke jeg det er verdt å ta en guard nr 5 når det ikke er et generasjonstalent som Quenton Nelson, da kan de heller ta et generasjonstalent på TE og drafte guard i 2 eller 3 runde, for ja, draften varer over flere runder og dager.

Her kan også argumenteres for Ja’Marr Chase og en liten gjenforening med hans tidligere LSU QB.

6

Miami Dolphins- Ja’Marr Chase, WR LSU

Rett og slett for å gi Tua en solid mottaker. Dette er en spiller som allerede er bedre enn alle de andre mottakerne som er på rosteren og kommer til å gi Dolphins det de håpet på når de valgte DeVante Parker.

Det kan diskuteres at Chase er den beste WR i årets draft, men og 2020 draften. Nå har ikke Tua flere unnskyldninger til å ikke gjøre det bra. Dolphins har signert Will Fuller som er Deep Ball mottakeren og har Parker som er en solid andre mottaker, det å kaste Chase inn her blir for mye for defensive trenere.

7

Detroit Lions – DeVonta Smith, WR Alabama

Forventer jeg at Lions er her når det er deres tur til å velge, nei. Dette er nok et av de topp 10 valgene som kommer til å bli byttet bort, og det med flere grunner. Et lag vil komme opp for å ta en QB før Broncos eller Panthers, Komme opp før Panthers for å ta en offensiv tackle. Kan også komme opp før Cowboys for å ta en corner. Men nå har ikke jeg med trades, så da blir valget Smith.

Vi har sett det før i draften at når flere av samme posisjon blir tatt så skaper det en bølge og bølgen av mottakere fortsetter her. Heisman trofe vinneren kommer til å gi Lions en mottaker som kan løpe alle rutene og kommer til å bli nye QB Goff sin beste venn i Detroit. Smith er en allround solid mottaker som ikke har noen ekstreme svakheter, han spilte også college fotball mot noen av de mest NFL klare lagene så dette blir ikke noe nytt for han.

Kan også se Lions velge Penn state linebacker Micah Parsons.

8

Carolina Panthers – Rashawn Slater, OL Northwestern

En plug and play; kommer til å starte fra dag 1. En draft regel jeg har hørt fra en tidligere NFL GM er at første prioritet er å skaffe en franchise QB, andre prioritet er å hjelpe QB og tredje er å få noen som kan skaffe press på QB.

Nå har Panthers skaffet seg det de tror er en franchise QB i Sam Darnold som kommer til å få en gylden mulighet til å vise frem hva han har av talent. Slater er kanskje den beste i årets draft på pass protection, noe som kommer til å hjelpe Darnold.

Her kan Panthers også være et lag som bytter bort valget, velger en mottaker eller velger Sewell. Ingen av de senarioene hadde overasket meg.

9

Denver Broncos- Justin Fields, QB Ohio State

Det var lenge snakk om at det var Fields som kom til å bli 2 valget i draften, nå har det død litt ut.

Fields er en stor og sterk QB som har vist at han kan lede et lag. Han har også den ikke gi seg mentaliteten som jeg personlig setter pris på. Han presterte også gjennom hele sluttspillet i 2020 og er best når det gjelder. Vanskelig mot et Alabama lag som var solide gjennom hele sesongen og har mange NFL talenter gjennom hele laget.

Nå har ikke QB fra Ohio State vært en suksess i NFL, men jeg tror at Fields kan være den som bryter med statistikken. Noe jeg håper skjer for han, men som Chargers fan håper jeg det ikke er for Broncos.

10

Dallas Cowboys- Patrick Surtain II, CB Alabama

Hva kan man si om den beste corneren i draften, uten om at han er sabla god. Han er en starter de siste 3 årene for Alabama og det sier litt. Han har høyden og disiplinen til å bli en av de beste i NFL og en spillestil som kan matche alle receivere.

Det å kunne gjenforene han med sin tidligere lagkamerat fra Alabama i Trevon Diggs er et drømmesenario for Dallas.

11

New York Giants- Azeez Ojulari, Edge Georgia

Giants mista Markus Golden og Kyler Fackrell. Med Azeez så får du tilbake det du tapte med mer. Kan spille i både 2 og 3 point stand og på alle downs.

Ojulari har et ekstremt første steg med en høy motor og kraft. Leser spillet bra og har alltid et øye på ballen. Han må fokusere på å bli bedre teknisk og få flere pass rush moves for å ha like god suksess på det neste nivået.

12

Philadelphia Eagles- JayCee Horn, CB South Carolina

Horn er en konsis spiller, du vet hva du får – noe som er verdifullt i NFL. Han elsker kontakt og er god i både press og i taklinger. Har høyden og farten til å holde seg på utsiden slik han gjorde i college. Må bli flinkere til å lese ruter og gå på instinkt isteden for å gjette når og hvor ballen blir kastet.

Her kan Eagles også gå for en LB som Parsons, noe som er en posisjon som er en stor svakhet i forsvaret deres nå.

13

Los Angeles Chargers- Penei Sewell, OT Oregon

En gjenforening som skapt i Hollywood (pun intended). Det som gjør at Sewell faller i denne draften er rett og slett at det ikke er trades. Han er et ekstremt talent og viser styrken i pass protection spesielt der han kan komme seg ut på screens og RPO kast.

Det som kan være negativt er at han bare har ett år med produktivitet på college; 2019 sesongen (han stod over 2020). Når det er sagt så ble han stemt frem som den beste OL-spilleren i hele NCAA i 2019.

14

Minnesota Vikings- Kwity Paye, Edge Michigan

For Minnesota stod valget mellom Kwity og Darrisaw, en OT fra Virginia Tech.
Grunnen for at jeg valgte Edge her er litt av samme grunnen til at Bengals tok Pitts. Jeg ser på OT valgene i 2 og 3 runde som sterkere enn for Edge spillere.

Kwity er en sterk og fysisk spiller som gir mulighet for å spille han over guards og la spillere som Barr få puttet press på utsiden. Men der jeg mener Kwity har størst potensiale er i en vid 9 posisjon med hånden i bakken og attakkere utside skulder på offensive tackle.

Vikings trenger noen på den andre siden av Hunter og per nå har de ingen.

15

New England Patriots- Trey Lance, QB North Dakota State

I denne situasjonen så har Trey en unik mulighet til å sitte et år og lære av kanskje en av de beste trenerne gjennom tidene. Trey har vist at han behersker shotgun snaps og under center snaps. Det har til og med kommet ut at han fortalte linja hvilken protection de skulle ha. Det er ikke hverdagskost fra en FCS spiller.

All in all: dette er nok den beste situasjonen for Trey å lande i.

16

Arizona Cardinals- Caleb Farley, CB Virginia Tech

Mange så på Caleb til å være CB 1 eller CB 1b med Surtain. Det at han stod over 2020-sesongen og har hatt en rygg operasjon har gjort at han har falt i draft ranking.

Selv om han er ganske fersk til posisjonen (startet som WR og har bare en hel sesong som CB) så viser han enormt potensial med en sjelden blanding av fysiske egenskaper i form av høyde og hurtighet.

Farley har en forståelse for ruter og klarer å lese WR og henge med dem. Han er best i man coverage der han kan få presset ved line of scrimmage.

17

Las Vegas Raiders- Taven Jenkins, RT Oklahoma State

Raiders trenger hjelp, mye hjelp. Spesielt etter at de tradet vekk 3 av 5 startere på offensive linja. I Jenkins får de en sterk spiller som har vist at han kan spille både guard og tackle i kanskje den mest fysiske divisjonen i college.

Taven Jenkins er sterkest i run blocking, noe som kommer til å passe Raiders og Jacobs perfekt. Han lever for å nøytralisere spilleren ovenfor seg og spiller til fløyta har blåst to ganger.

18

Miami Dolphins- Micah Parsons, LB Penn State

Det er mye man kan skryte av når det gjelder Parsons, spesielt når det kommer til atletiske egenskaper. Men det som virkelig sier hvor mye han betydde for laget ble vist i 2020 sesongen. Det defensive raknet hos Penn State uten Parsons ettersom han stod over sesongen.

Han er eksplosiv og har en størrelse og motor som gjør at han kan spille både som Mike og som Sam. Her så ser jeg for meg at han tar over for Kyle Van Noy som Dolphins kuttet etter årets sesong.

19

Washington Fotball Team- Christian Darrisaw. LT Virginia Tech

Washington er definitivt en kandidat til å trade opp for en QB, de har også vist seg tidligere til å trade bort mye for å få det de ønsker (se RG3 traden i 2012). Her er det ingen QB jeg er komfortabel med å ta derfor velger jeg å ta en spiller som kommer til å hjelpe den som ender opp som QB.

Darrisaw har vært en 3 år starter for Virginia Tech og har blitt bedre for hvert år. Han er en som kan komme og starte fra dag en i Washington og være et anker for linja i flere år som kommer.

20

Chicago Bears- Greg Newsome II, CB Northwestern

Chicago kvittet seg med en av de bedre CB i ligaen i Fuller, nå drafter de han som skal erstatte Fuller.

Newsome II er en utside corner som har vist en enorm vekst i løpet av sesongen som var. Han fikk vist frem evnen til å lese spill i coverage og hvor ballen kommer til å ende opp før ballen er kastet. Han har en innstilling som går hånd i hånd med å være en fysisk utside corner som også kommer til nytte i pass breakups og taklinger.

21

Indianapolis Colts- Jaelan Phillips, Edge Miami FL

Phillips er et interessant prospekt, han har bare ett år skadefritt og ett år med produksjon som kom etter at han byttet fra UCLA til Miami.

Phillips har verktøyene på plass for å skape press i både løpespill og kaste spill, han kan spille med hånden i bakken, men og stå i 2 point. Han må bli mer konsis, men det kommer med spilletid. Han er god teknisk og har en ren kraft som kommer til å gi han tidlig suksess.

22

Tennessee Titans- Elijah Moore, WR Ole Miss

Det har blitt en gjenganger med gjenforeninger i denne draften. Nå gjenforenes to dynamiske atleter fra Ole Miss hos Titans, AJ Brown og Elijah Moore.

Moore har vist produktivitet fra både utside og som slot receiver. Han har home run hurtighet som gir han mulighet til å skåre hver gang han har ballen. Selv om han er under 5´9 (175cm) så viser han styrke til å ta imot i trafikk og viljen til å komme ned med ballen. En all round solid WR.

23

New York Jets- Jeremiah Owusu-Koramoah, LB Notre Dame

Jeremiah Owusu-Koramoah (JOK) er en solid miks mellom linebacker og safety. Han har eksplosiviteten til å sacke og evnen til å dekke slot receivere.

JOK er en Will-backer som gir mye fleksibilitet til Robert Saleh sitt nye forsvar. Han gir Jets en playmaker, noe som mangler blant linebackerne. Han var til tider den beste spilleren på banen i flere av kampene han spilte.

JOK har NFL kaliber instinkter og en naturlig fart som gjør han et hakk høyere kvalitetsmessig enn resten av lagkameratene i Notre Dame.

24

Pittsburgh Steelers- Alijah Vera-Tucker, OL USC

Steelers har ikke en LT på roster og lot guard Matt Feiler signere for Chargers i free agency. Vera-Tucker kan erstatte begge to. Det at han kom tilbake for å spille i 2020 etter å ha først annonsert at han skulle stå over sesongen ga han muligheten til å vise frem LT egenskapene han har. Noe han klarte.

Tucker han en naturlig balanse og kroppskontroll, noe han bruker til sin fordel i pass protection. Til å være over 130 kg så ser han ikke sånn ut på hvordan han beveger seg med raske eksplosive steg. Han har en unik evne til å ankre ned og får kontroll på bull rushere så fort spillet er i gang. Kommer til å bli en All Pro guard om ikke lenge.

25

Jacksonville Jaguars- Trevon Moehrig, Safety TCU

Moehrig er en prototypisk free safety med mulighet til å være i både 2 deep og som den eneste deep safetien. Han liker å flytte seg rundt i midten av banen og trives best som single high. Han er en ball hawk som både kan kontrollere og gjøre det vanskelig for mottakere, med 7 interceptions har han vist en evne til å få henda på ballen og snu kampen i hans lags favør.

Han må bli litt mer konsis i å lese løp, men han er ikke redd for å takle – noe han riktignok må bli flinkere til å gjennomføre. Han er heller ikke redd for å spille man-man, men her må han bli flinkere til å se på mottaker og ikke QB; han biter ofte på pump fakes og dobbel moves. Totalt sett en solid free safety som kommer til å trives i cover 1 og cover 3.

26

Cleveland Browns- Christian Barmore, DT Alabama

Først så tenkte jeg at Brownies kunne trenge en edge på andre siden av Myles Garrett, men det fikset de selv med Clowney. Men de kvittet seg med Sheldon Richardson, så da åpnet det seg et hull i midten av linja. Inn med Barmore. En prototypisk 3 tech som gir både styrke og disiplin til en potensiell farlig linje.

Barmore har en effektiv swim move og med flere kamper og spilletid kommer han til å legge til flere verktøy i verktøykassa. Er per nå bedre i å forsvare mot løpespill, men igjen så er dette noe som kommer med spilletid. Det at det er få rene DT prospekter i årets draft er en fordel for Barmore.

27

Baltimore Ravens- Kaderius Toney, WR Florida

Hvordan kan Ravens hjelpe RB, unnskyld mener QB Lamar Jackson, ved å gi han flere å kaste til? Ja de har Hollywood Brown og Mark Andrews, ja de signerte Sammy Watkins. Men Toney fyller en plass på laget der de ikke har noen alternativer; slot receiver.

Med en kompetent slot så kan Harbaugh spille mer i shotgun, pistol og generelt ha flere 3 WR formasjoner som gjør at de ikke blir så ensformig med tunge løpeformasjoner. Med Toney får de en elektrisk mottaker som har bare blitt bedre og bedre i Gainesville. Han er flink med og uten ballen og gjør at forsvaret alltid må vite hvor Toney er, som igjen kommer til å åpne opp for de andre mottakerne og JK Dobbins i løpespillet. Er også mer enn nok kompatibel til å returnere punts og kickoffs.

28

New Orleans Saints- Zaven Collins LB Tulsa

Nå som flere og flere lag flytter over til posisjonsløs fotball så er en spiller som Collins prima. Han har erfaring fra linebacker, safety og edge. I 2020 var han en av de få spillerne som endte opp i highlights hver uke og med totalt 4 sacks, 4 interceptions og 54 taklinger så viste han at han er en komplett linebacker.

Hans beste posisjon er nok linebacker i et system der han får både rushet og droppet for å dekke pasningsspill, han er best når han får spille på instinktene sine, noe jeg tror han får best mulighet til i Saints forsvaret.

29

Green Bay Packers- Terrace Marshall Jr, WR LSU

Etter å ha draftet for fremtiden i 2020 så velger Brian Gutekunst å drafte for å vinne Super Bowl denne sesongen. Derfor går de for å drafte en WR i første runde, noe de ikke har gjort siden 2002.

Marshall er fysisk og stor nok til å være på andre siden til Adams samtidig som han er god med ballen i henda som gjør at fremtidige forsvar ikke kan doble eller triple Adams på samme måte. Ved å jobbe med Rodgers og Adams kommer det også til å gjøre Marshall til en bedre mottaker som kan løfte hele lage i løpet av kort tid.

30

Buffalo Bills- Carlos «Boogie» Basham JR, Edge Wake Forrest

I løpet av 31 kamper har Boogie 33.5 taklinger for loss, 19.5 sacks og 7 fumbles. Er han verdt første runde? Ja det er han.
Boogie er en power rusher i fra en end-posisjon. Har hatt suksess med å rushe fra utsiden, men og inn mot guard. Det å kunne få NFL kaliber trenere og spillere rundt han som kan hjelpe med å gjenkjenne ulike run blocks og etablere enda flere pass rush moves kommer Boogie til å tjene på i det lange løp.

I Buffalo kan han bli brukt der han er best nå i starten, pass rush på 3 down eller 10+ yards for så å ta over plassen til Mario Addison eller Jerry Hughes om ikke så altfor lenge.

31

Baltimore Ravens- Joe Tryon, Edge Washington

Joe er en typisk 3-4 OLB/Edge, noe Ravens trenger etter at både Yannick Ngakoue og Matt Judon gikk til Raiders og Patriots.

Joe Tryon liker å rushe fra en 2 point på utsiden i en vid 9 posisjon. Eksplosiv spiller og med rett trener team rundt er taket høyt for slike spillere.

32

Tampa Bay Buccaneers- Jayson Oweh, Edge Penn State

Jeg forventer å se en trade på en av de siste tre draft-valgene fra et lag som øsnker å komme inn i første igjen for å sikre seg spilleren sin. For Tampa sin del så kan de gå for Kyle Trask, noe jeg ikke blir overrasket over om skjer. Det Tampa Bay viste i Super Bowl er at edge spillere er viktige.

Jason Pierre-Paul synger på sine siste år i NFL så det er smart å få skaffet en oppgradering. Oweh er en spiller som kommer til å trenge tid og noen å lære av, men hva er bedre å lære av noen Super Bowl champs? Det han har derimot har er atletiske gaver som gjør det lett for han å jobbe fra vide posisjoner i et 3-4 lag som liker å bruke OLB til å rushe QB på tidlige downs. Oweh er også ganske fersk som starter og i idretten som gjør han til et fascinerende prospekt i den form at han er formbar som er enhver treners våte drøm. Han tar ting lett til seg og kommer til å bli en solid spiller om 2-3 år, så her må man ha tålmodighet.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x